Adam

AdamVardas – Adam 

  • Vardo kilmė- Hebrajų
  • Vardo reikšmė- Vardas Adam yra vedinys iš hebrajų kalbos žodžio אָדָם (Adama), kuris išverstas į lietuvių kalbą reiškia „raudona žemė, arba žmogus“. Šis vardas taip pat gali būti kildinamas iš akadiečių žodžio adamu , kuris gali būti verčiamas „daryti“.  Senasis Testamentas pasakoja, jog Adomas buvo pirmasis Dievo sutvertas žmogus. Dievas sutvėrė Adomą iš žemės dulkių ir įkurdino jį Rojaus sode. Pirmasis Adomo atliktas darbas buvo gyvūnų įvardijimas. Pasak Biblijos, Adomas davęs vardus gyvūnams ir paukščiams. Vėliau Dievas iš Adomo šonkaulio sutvėręs pirmąją moterį, kurios vardas buvo Ieva. Adomas buvo pirmasis žmogus ir žmonių giminės pradininkas. Adomas taip pat yra sodininkų ir daržininkų globėjas. Šv. Adomas  yra minimas 12.24 dieną. Jis globoja menininkus ir skurstančiuosius.
  • Adamo vardas buvo ir yra mėgiamas visoje Europoje. Lietuvoje jis pradėtas teikti antrajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Tačiau iki devintojo dešimtmečio buvo teikamas retai (vidutiniškai mažiau nei 5 vaikams per metus). Pradedant 2004 metais Adamo vardas išgyvena atgimimą. 2013 metais Adamo vardas pateko į populiariausiųjų Lietuvos vardų šimtuko sąrašus ir buvo suteiktas daugiau nei 35 vaikams.
  • Astrologinis simbolis- Avinas
  • Skaičius-1
  • Vardadienis – Adamo vardadienis yra švenčiamas 12.24, o taip pat 05.16, 06.17, 12.23 dienomis.
  • Palankios spalvos– Raudonojo vyno, Raudona, VarioOranžinėAukso, Geltona
  • Brangakmeniai – RubinasGranatas
  • Gėlė – Lelija, Violetinė Alyva, Šalavijas, Visos raudonos gėlės 
  • Planeta globėja Saulė
  • Palankios dienos – Sekmadienis, Pirmadienis 
  • Vardo variantai-

Ad, Adam,  Adamo, Adams, Adis, Adan, Adao, Addam,  Addem, Addy,Addis, Ade, Adem, Adim,  Atim, Atkins, Adamas, Adamo, Aadam, Adanas, Adem, Adomas, Adomis, Adham, Adom, Aatami, Akamu, Ádám, Ádhamh, Adamo, Addy, Adão, Adán, Adem

Darbštus, gerbiantis tradicijas, siekiantis finansinio ir emocinio saugumo, šiek tiek smulkmeniškas, svetingas šeimininkas.Vertinantis nepriklausomybę ir siekiantis jos, gebantis vadovauti. Linkęs persidirbti ,vertinantis žemiškus malonumus. Kupinas entuziazmo pasiekti užsibrėžtą tikslą.

 Šio vardo vibracijos  skatina pirmauti ir tvirtai stovėti ant žemės. Jo nešiotojas  greičiausiai bus darbštus ir azartiškas.Siekdamas savo tikslo jis gali būti labai užsispyręs ir kupinas azarto. Gyvenimo prioritetus jam turėtų diktuoti finansinio ir emocinio saugumo poreikis.  Todėl šeima, tradicijos , finansai ko gero bus trys banginiai ant kurių laikysis jo pasaulis. Tai griežtoko ir ištikimo šeimai bei namams žmogaus vardas. Jis skatina siekti pastovumo, todėl žmogus šiuo vardu gali būti labai prieraišus. Vyras šiuo vardu gali  dirbti iki išsekimo, siekdamas savo tikslų. Vardas skatina ypač stiprų užssipyrimą, kai galima ginčytis iki pamėlynavimo, ginant savo pozicijas. Tai taip pat vardas skatinantis sąžiningumą bei smulkmeniškumą ir dėmesį silpnesniesiems. Jis skatina pagarbą ir pasitikėjimą. Sėkmė gali lydėti jeigu vardo nešiotojas bus rašytoju,poetu,muzikantu, aktoriumi ar dirbs vadovaujantį darbą. Šiuo atveju šlovė  vardo nešiotoją gali lydėti ir po jo mirties.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *