Laimis

Vardas Laimis 
Vardas Laimis

  • Vardo kilmėLietuviškas
  • Vardo reikšmė- Vardas Laimis yra kilęs iš lietuviško žodžio, reiškiančio „laimė, laimingas“. Šis vardas taip pat gali būti lotynų kilmės vardo Feliksas vertimas. Vardas Feliksas yra kilęs iš lotyniško žodžio Felix, kuris išverstas į lietuvių kalbą reiškia „Laimingas“.
  • Laimio vardas pradėtas teikti praėjusio amžiaus ketvirtajame dešimtmetyje.  Labiausiai mėgiamas šis vardas buvo praėjusio amžiaus antrojoje pusėje. Didžiausiu savo populiarumo laikotarpiu, kuris buvo 1978 metais, šis vardas buvo suteiktas 41 asmeniui. Šiuo metu Laimio vardas yra retas Lietuvoje. Skaičiuojant nuo 1990 metų, šis vardas per metus vidutiniškai suteikiamas mažiau nei 20 kartų.
  • Ar vardas Laimis yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai- Šv. Feliksas (Laimis) yra minimas 01.14, 03.26, 07.29, 08.30, 11.20 dienomis. Šv. Feliksas iš Nolos saugo akis, taip pat nuo akių susirgimų, neteisingo liudijimo teisme, neteisingų priesaikų, melo bei vorų . Jis globoja naminius gyvūnus bei Nola miestą Italijoje.
  • Astrologinis simbolis – Skorpionas
  • Skaičius9
  • Vardadienis – Laimio vardadienis yra švenčiamas 01.14; 03.26; 07.24, 07.29; 08.12; 08.30; 11.20 dienomis.
  • Palankios spalvos – Balta, Perlų, Visi skaidrūs atspalviai, Žydra, Pilka, Chaki, Visos žėrinčios spalvos
  • Brangakmeniai Opalas, Hesonitas
  • Gėlės – Magnolija, Astras, Raudonoji aguona, Rozmarinas, Raganė, Laukinė vynuogė
  • Planeta globėja Rahu
  • Palankios dienosŠeštadienis, Sekmadienis, Pirmadienis
Vardo variantai

Laimantas, Laimintas, Laimas, Laimius, Laimonas, Laimondas, Laimontas, Laimundas, Laimutis, Laimūnas, Lainius, Limas, Laimas, Laimus, Lymantas

Laimio charakteris

Žavus, nevengiantis konkurencijos ir linkęs pirmauti. Puikus šeimininkas, mokantis ir pavaišinti ir pralinksminti. Saugantis savo šeimą ir namus,. Pareigingas ir darbštus, linkęs dirbti iki  išsekimo.Ištikimas, ir besistengiantis išlaikyti savo pažadus. Tačiau nevengiantis kiek pagražinti tikrovės. Geras draugas, pedagogas ir patarėjas, tačiau nepuls pirmas siūlyti savo pagalbos. Sunkiai pakeliantis melą ir neteisybę.  Taupus, kartais net pernelyg smulkmeniškas. Gali turėti daug pajamų šaltinių, tačiau lygiai taip pat lengvai išleisti sunkiai uždirbtus pinigus (ypač vyresniame amžiuje). Atidus smulkmenoms ir smulkioms detalėms. Nelengvai priimantis naujus sprendimus ir linkęs abejoti. Mėgstantis romantiškus nuotykius, bei nevengiantis flirto. Sunkiai atleidžiantis neištikimybę. Vardo savininkas  gali turėti puikią atmintį ir polinkį tiksliesiems mokslams arba atsidėti filosfijos studijoms. Jis sunkiai pasitikės nepažįstamais žmonėmis ir gali būti varginamas depresijos ar miego sutrikimų. Laimio tėvai neturėtų pernelyg kritikuoti savo sūnaus, nes šio vardo savininkas bus linkęs labai griežtai ir negailestingai vertinti save, bei ypač jautriai reaguoti į artimų žmonių išsakytą nuomonę.  Laimis  bus ypač atidus bei nuolaidus mylimiems žmonėms ir visada supras teisingą ir pamatuotą kritiką, kuri turi būti išsakyta be liudininkų.

Vardas atneš sėkmę politikui, visuomenės veikėjui ar žurnalistui.

Tvirta draugystė gali sieti su žmonėmis gimusiaisi 1,3,7 mėnesio dienomis.

Ideali santuoka būtų su moterimi gimusia 1,10 ar 4 mėnesio dienomis.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *