Eduardas

Vardas Eduardas
Vardas Eduardas

  • Vardo kilmė – Anglų
  • Vardo reikšmė-  Vardas Eduardas yra vedinys iš senovės anglų kalbos žodžių ead ir ward, reiškiančių ,,turtas ir  saugotojas“.  Šis vardas buvo paveldimas Anglijos valdovų šeimojse. Eduardo vardu buvo vadinami net net 10 Anglijos karalių. Jis taip pat buvo suteiktas net 5 Portgualijos karaliams. Eduardo  vardas Lietuvoje buvo pradėtas teikti praėjusio amžiaus 1 dešimtmetyje. Labiausiai jis buvo mėgiamas praėjusio amžiaus 6-7  dešimtmečiuose. Didžiausiu savo populiarumo laikotarpiu šis vardas buvo suteiktas 69 kartus per metus. Šiuo metu šis vardas teikiamas rečiau. Skaičiuojant nuo 1999 metų, Eduardo vardas per metus vidutiniškai suteikiamas mažiau nei 15 kartų. 
  • Ar vardas Eduardas yra šventas? Taip
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Eduardas (Edvardas) yra minimas 01.08, 01.21, 03.18, 04.07, 04.13, 06.10, 07.04, 07.05, 07.30, 08.07, 09.11, 09.13, 10.01, 10.13, 12.03, 12.13 dieną.
  • Šv. Edvardas Konfesorius yra minimas 10.13 dieną. Jis globoja sunkias santuokas, išsiskyrusiuosius, Anglijos karališkąją šeimą, karalius ir Sestriere (Italijoje). Šv. Edvardas Antrasis yra minimas 03.18 dieną. Jis saugo nuo liaukų susirgimų.
  • Šv. Oduvaldas yra minimas 05.26 dieną.
  • Astrologinis simbolis – Avinas
  • Skaičius – 1
  • Vardadienis – Eduardo vardadienis yra švenčiamas  03.22; 05.26;10.13; 12.03 dienomis.
  •  Palankios spalvos – Raudona, Liepsnos, Raudonojo vyno, Juoda, Tamsiai mėlyna, Pilka, Violetinė  
  • Brangakmeniai-  Rubinas, Granatas, Žydrasis safyras, Ametistas, Juodasis perlas, Lazuritas
  • Gėlės –Lelija, Violetinė alyva, Šalavijas, Visos raudonos gėlės
  • Planeta globėja – Saturnas
  • Palankios dienosŠeštadienis
Vardo variantai

Edis, Edas, Eduard, Eduardo, Edoardo, Edouard, Edvardas , Eduards, Edvard, Edeardo, Edwardo, Ewart, Edorta,  Edik,  Edward, Eduard,   Edvard, Edvas, Edvidas, Edvintas, Edas, Edgaras, Edgardas, Edis, Rduard, Edvard, Edward, Duarte, Édouard, Edoardo, Edi, Eddie, Ned, Ted, Teddy, Eetu,Ekewaka, Eadbhárd , Edoardo, Dado, Du, Duda, Dudu, Edu, Eideard, Edi  

Eduardo charakteris

Tvirtai stovintis ant žemės, vertinantis tradicijas, ginantis šeimą ir savo klaną. Praktiškas ir žinantis ko nori. Visiškai atsiduodantis savo tikslui, užsispyręs ir smulkmeniškas. Puikus patarėjas ir svetingas šeimininkas. Mėgstantis gyvenimo malonumus, vertinantis turtą, bet nemėgstantis jo demonstruoti. Siekiantis savo žodį ištarti paskutinis ir kovojantis iki galo. Nevengiantis kritikos ir neieškantis žodžio kišenėje. Atkaklus ir pedantiškas, bet  mėgstantis romantiškus nuotykius ir tolimas keliones. Nevengiantis aistros, tačiau nelengvai įtakojamas iš šalies. Mokantis laiku atsidurti tinkamoje vietoje ir sugebantis sužavėti kiekvieną. Vardo nešiotojas mokysis tik iš savų klaidų ir remsis tik asmenine patirtimi. Jo draugų ratas nebus labai platus, nes šio žmogaus pasitikėjimą įsigyti bus tikrai sunku. Vardo savininkas gali valdyti didelius projektus ir investicijas, tačiau savo sėkmę privalės užsitarnauti tik pats.

Šis vardas gali būti palankus gimusiems 3 ir 6 mėnesio dienomis.

Draugystė bus tvirta su žmonėmis gimusiais 8, 17 ir 26 mėnesio dienomis, tačiau gyvenimo partneris neturėtų būti gimęs šią dieną.

Vardo savininkui vertėtų saugotis peršalimų ligų bei vengti alergijas sukeliančių produktų.

Eduardo charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate kūrybinga ir jautri asmenybė. Jūs kupini idėjų ir sumanymų. Visada esate įvykių sūkūryje ir naujienas visada sužinote patys pirmieji. Jūs mėgstate laisvę ir ją aistringai ginate. Jūs mėgstate greitį, judesį, adrenaliną ir sporto salę. Esate žvitrūs, miklūs ir judrūs, o vakarėliuose visada esate dėmesio centre, Jūsų idėjos visada originalios ir įdomios. Jūs greitai mąstote, puikiai deratės ir mokate užuosti pelną ten, kur jo niekas nepastebi. Reikalui esant mokate sužėrėti lyg deimantas. Tačiau kaip ir deimantas, -mėgstate prabangią aplinką ir gyvenimo malonumus. Jūs aistringi, romantiški ir nevengiate siurprizų. Jūsų trūkumas –  pasiduodate azartui, todėl jums kartais sunku laiku sustoti. Venkite kraštutinumų ir būkite nuosaikesni.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *