Alina

Vardas Alina
Vardas Alina

  • Vardo kilmė – Daugiakilmis: vokiečių ,lenkų, škotų,  arabų
  • Vardo reikšmė-  Vardas Alina yra daugiakilmis, tačiau daugelyje kalbų jo reikšmė labai panaši.  Jis yra kildinamas iš germaniško vardo Adelė, kuris, išvertus iš senovės  vokiečių kalbos reiškia “ kilmingoji“.Kai kas šį vardą sieja su škotišku vardu Alana, kuris gali būti kilęs iš keltų kalbos ir reikšti „uola arba šviesi, graži“. Arabų kalboje šis vardas reiškia “ puikioji, šviesioji“. Alinos vardas yra mėgiamas Prancūzijoje ir ispaniškai kalbančiuose kraštuose. 
  • Lietuvoje Alinos vardas pradėtas teikti praėjusio amžiaus pirmajame dešimtmetyje. Labiausiai mėgiamas jis buvo antrojoje praėjusio amžiaus pusėje. Didžiausiu savo populiarumo laikotarpiu, kuris buvo 1984 metais, Alinos vardas buvo suteiktas 185 mergaitėms. Pradedant 1990 metais šio vardo populiarumas pradeda menkėti. Skaičiuojant nuo 2004 metų, Alinos vardas per metus vidutiniškai suteikiamas mažiau nei 20 kartų.
  • Ar vardas Alina yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Alina (Alena) iš Briuselio  yra minima 06.24 dieną.  Ji buvo pagonių princesė, slapta priėmusi krikščionišką tikėjimą. Legenda pasakoja, jog Alina ėjusi naktį išklausyti Šv. Mišių. Ją sučiupę tėvo sargybiniai. Princesė kovėsi ir šie nutraukę jos ranką. Tuomet pasirodęs Angelas, kuris padėjės nutrauktą ranką ant altoriaus. Tėvai, sužinoję apie šį stebuklą taip pat atsivertę į krikščionių tikėjimą.Šv. Alina globoja Vorst miestą Belgijoje bei gelbsti sergančiuosius akių ir dantų ligomis.
  • Šv. Albina yra minima 12,16 dieną.
  • Astrologinis simbolis – Avinas
  • Skaičius1
  • Vardadienis –  Alinos vardadienis yra švenčiamas 06.19;10.21, 12.16 dienomis.
  • Palankios spalvosRaudona, Ugnies, Raudonojo vyno, Balta, Žalsva, Kreminė, Vynuogių
  • BrangakmeniaiGranatas, Perlai, Kalnų krištolas, Baltasis nefritas, Baltasis agatas
  • Gėlės Lelija, Violetinė alyva, Šalavijas, Visos raudonos gėlės
  • Planeta globėjaMėnulis
  • Palankios dienos – Pirmadienis
Vardo variantai

Alena, Alinė, Aline, Ailyn, Alana, Alyne, Adeline, Adela, Adalina,Adele, Adelė, Alika, Alita, Adelina, Adelita, Adelaida, Adelaidė, Avila, Avelina, Ada, Evelina, Ilenė, Aileen, Eileen, Ailene, Ailis, Ailine, Aili, Alix, Alika, Evelina, Lina, Line, Aileen, Alene, Eileen, Ilean, Ileen, Ilene, Evelien, Evlynn, Eveline, Aada, Ada, Eveliina, Adél, Eibhlín, Aileen

Alinos charakteris

Savarankiška ir drąsi. Vertinanti nepriklausomybę bei asmeninę laisvę. Sugebanti patarti ir pamokyti. Neieškanti žodžio kišenėje, bei mėgstanti sukritikuoti. Vertinanti naujoves ir tolimas keliones. Sunkiai pakelianti neteisybę bei vertinanti žmones idealistiškai. Lengvai įskaudinama, nelengvai susidraugaujanti. Linkusi abejoti ir ilgai planuoti savo veiksmus. Kartais sunkiai išjudinama ar pasiduodanti nuotaikų kaitai. Užsispyrusiai gins savo nuomonę jei bus įsitikinusi savo teisumu. Mėgstanti jaukumą ir prabangą. Turinti gerą skonį ir savitą stilių. Jauntaviškai atrodanti ir nestandartiškai mąstanti. Ištikima draugė ir mylinti duktė. Vardo savininkei šlovę gali atnešti darbas susijęs su vaistais, vaistažolėmis ar dvasiniu gyvenimu bei žmogiškaisiais santykiais. Būdama 35 gali atsidėti filosfiniams ieškojimams. Netikėtos pagalbos ji gali susilaukti iš  vyresnės už ją moters- senelės ar motions.Verta žinoti, kad šio vardo savininkei tą patį darbą gali tekti dirbti keletą kartų, dėl ko ji ypač atsargiai turėtų elgtis su pinigais ir kruopščiai planuoti savo laiką.

Draugystė sėkminga su žmonėmis gimusiais 2,4, 6, 8, 9, 11, 20, 29 mėnesio dienomis.

Idealus gyvenimo draugas bus gimęs tarp Birželio 20 ir Liepos 27 dienos.

Alinos charakteris pagal pirmąją vardo raidę

Esate ambicinga asmenybė ir vertinate savo asmeninę laisvę. Mėgstate komfortą ir jo siekiate. Lengvai užsidegate, savo įsitikinimus ginate tvirtai, tačiau sąžiningais metodais. Jūsų valios galima pavydėti. Mokate vadovauti ir nevengiate to daryti. Esate ryžtingo charakterio ir nebijote to parodyti. Jūsų privalumai – drąsa ir tikslo siekimas. Jūsų silpnybės- ūmus būdas, polinkis rizikuoti ir pernelyg didelus savo interesų sureikšminimas. Žvelkite į pasaulį giedriau, ir kautis gyvenime teks mažiau. Nebijokite išklausyti kitų nuomonės- ji gali būti naudinga, net jeigu su tuo ir nesutinkate. Stenkitės būti lankstesni ir nuolaidesni.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *