Benediktas

Vardas Benediktas
Vardas Benediktas

  • Vardo kilmė –  lotynų
  • Vardo reikšmė- Vardas Benediktas yra vedinys iš lotynų kalbos žodžio benedictus, reiškiančio“palaimintas”. Benedikto vardas Europoje išplito plintant Benediktinų ordino populiarumui. Šis ordinas bucvo įkurtas šeštajame amžiuje italų vienuolio Šv. Benedikto Nursiečio. Benedikto vardą garsino net 16 popiežių. Lietuvoje Benedikto vardas buvo pradėtas teikti praėjusio amžiaus antrajame dešimtmetyje. Jis buvo gan  populiarus pirmojoje praėjusio amžiaus pusėje. Pradedant aštuntuoju praėjusio amžiaus dešimtmečiu Benedikto vardas vėl sugrįžta. 2005 metais šis vardas patenka į populiariausiųjų Lietuvos vardų šimtuko sąrašą ir ten laikosi jau beveik 10 metų. Šiuo metu šis vardas yra populiariausiųjų Lietuvos vardų šimtuko viduryje. 2014 metais jis užėmė 68 šio sąrašo vietą ir buvo suteiktas 55 kartus.
  • Ar vardas Benediktas yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai:
  • Šv. Benediktas yra minimas 02.12, 04,16, 05.07, 07.11 dienomis. Šv. Benediktas Nursietis yra minimas 07. 11 dieną. Jis  saugo nuo karščiavimo, rožės, inkstų ligų, uždegimų ir uždegiminių ligų, tulžies pūslės akmenligės, dilgėlinės, apsinuodijimų, pagundų ir apkerėjimų. Jis globoja architektus, Bendediktinus,  žemdirbius, speleologus, inžinierius, kalnakasius, mirštančiuosius, mokinius, studentus, vienuolius, savininko įrangą sunaikinusius tarnus, Italų architektus, Italijos žemdirbius. Šv. Benediktas yra Europos globėjas. Jis taip pat globoja Heerdt-ą (Vokietijoje), Norcia ir Subiaco (Italijoje). Dažnai šalia jo vaizduojamas varpelis, varnas, sudaužytas puodelis arba gyvatė, lazda.
  • Šv. Benediktas Labras yra minimas 04.16 dieną. Jis saugo nuo pamišimo, ir sielos ligų. Šv. Benediktas Labras globoja benamius, sielos ligonius, atstumtuosius, piligrimus ir keliautojus, nevedusius vyrus.
  • Astrologinis simbolis – Žuvys
  • Skaičius – 7
  • Vardadienis – Benedikto vardadienis yra švenčiamas 01.04; 02.12; 03.21;04.16; 07.11 dienomis.
  • Palankios spalvosVioletinė, Purpuro, Žalia, Turkio, Rusva, Pilka, Balta
  • Brangakmeniai- Ametistas, Aleksandritas, Smaragdas
  • Gėlės – Levanda, Rožinė geranija
  • Planeta globėja – Merkurijus
  • Palankios dienos – Trečiadienis, Penktadienis
Vardo variantai

Banys, Banis,Benas, Benius, Benadiktas, Benadas, Benis, Benedykt, Benedikt, Bendikas, Benedetas, Benedikas, Bendiksas, Diksas, Bengtas,Bengt, Benetas, Benitas,Benicijus , Pentis, Benua, Bentas,Bendick, Bendict, Benedetto,Benedickt, Benedicto, Benedito, Bento, Benedictos, Benedictus, Benedikt, Benedikte, Bengt, Benicio, Benito, Bennedict, Bennedikt, Benet, Bennett, Benoit, Bennito, Bettino, Bennt, Bendek, Benni, Benny,Bent, Bendek, Bendyk, Benes, Benneit, Benesh

Benedikto charakteris

Žavus ir charizmatiškas. Kūrybingas, nekasdienšikai mąstantis, vertinantis prabangą , grožį ir turtą. Geras derybininkas, – švelnus ir atjaučiantis. Lengvai įskaudinamas, nepakenčiantis melo, grubaus elgesio ir užgauliojimų. Siekiantis finansinio saugumo ir vertinantis tradicines vertybes. Tvirtai ginantis savo nuomonę ir šeimą. Mėgstantis savo žodį tarti paskutinis, tačiau nepuolantis įsakinėti. Vertinantis privatumą ir mėgstantis paslaptis.  Mokantis įžvelgti klastą ir nelengvai įtakojamas pašalinių. Smalsus, mėgstantis keliones ir naujoves. Mokantis išnaudoti kiekvieną situaciją. Neblogas draugas, puikus mokytojas. Darbštus, linkęs daug ir sistemingai dirbti, tačiau lengvai pavargstantis. Visada žinantis visas naujienas, tačiau vengiantis minios ir triukšmo. Vardas atneš sėkmę aktoriui, rašytojui, politkui, gydytojui, žurnalistui, sportininkui,leidėjui ar komunikacijų darbuotojui.

Benedikto  charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate romantiška asmenybė, tačiau mėgstate komfortą ir stabilumą. Jums būtinas pastovus ir garantuotas uždarbis, todėl nemėgstate blaškytis. Esate gabus, atkakliai siekiate savo tikslo ir nemėgstate kai jums vadovauja. Savo nuomonę jūs stengiatės išsakyti taip, kad neliktų abejonių. Jūsų jausmai gilūs, tačiau neretai jiems pernelyg pasiduodate. Jūs vertinate draugystę ir ramybę namuose. Pro jūsų akis nepraslys nei viena smulkmena, o savo aplinkoje laikotės pedantiškos tvarkos.  Jūs nemėgstate keisti savo nuomonės, tačiau giliai širdyje mėgstate pasvajoti . Jūs mėgstate kūrybiškai žiūrėti į problemas, tačiau jūsų sprendimai gali būti labai sudėtingi. Nepaisant to, kad esate stipri asmenybė, jūsų dvasinį pasaulį kartais sunku suprasti.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *