Agnė

Vardas  Agnė 


Vardas Agnė

  • Vardo kilmė-  Daugiakilmis: Graikų/Lotynų
  • Vardo reikšmė-  vardas Agnė yra  kildinamas iš graikų kalbos žodžio hagnē , kuris išvertus iš graikų kalbos reiškia  “skaisti, tyra”. Vėliau romėnai perėmė šį vardą iš graikų ir jis virto į kitą vardą Inesa. Pagal kitą šio vardo kilmės aiškinimą Agnės vardas yra kilęs iš lotynų  kalbos žodžio agnus, reiškiančio „ėriukas, avinėlis“.  Šis vardas yra mėgiamas visoje Europoje. Jis pamėgtas viduramžiais, plintant Šv. Agnesės iš Romos kultui. Agnės vardas ypač populiarus Švedijoje, kur jis užima 11 vietą populiariausių vardų dvidešimtuke. Lietuvoje Agnės vardas pradėjo populiarėti praėjusio amžiaus 8 dešimtmetyje. Labiausiai mėgiamas jis buvo 1989 metais, kai buvo suteiktas daugiau nei 800 mergaičių. Šiuo metu Agnės vardas teikiamas rečiau, tačiau vis dar laikosi tarp šimto populiariausiųjų Lietuvos vardų, užimdamas 61 vietą. 2013 metais jis buvo suteiktas beveik 60 mergaičių.
  • Ar vardas Agnė yra šventas? Ne. Šventosios vardu Agnė nėra.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Agnietė yra minima 01.21 dieną. Šv. Agnesė (Agnietė) saugo nuo kūno negalavimų, globoja ligonius. Su Šv. Agniete yra siejama avinėlių palaiminimo ceremonija, kurios metu Popiežius laimina du baltai ir raudonai papuoštus avinėlius. Šią šventąją su avinėlio simboliu sieja jos vardas, kuris  lotyniškai  reiškia avinėlį. Pagal vieną kankinystės padavimą, jį buvo nužudyta kaip pjaunamas avinėlis, perpjaunat gerklę. Avinėlių palaiminimo ceremonija vyksta Sausio mėnesio 21 dieną.
  • Šv. Agnesė (Inesa) iš Romos yra minima 01.21 dieną. Ji buvo skaisti mergelė, nužudyta romėnų imperatoriaus Diokletiano persekiojimų metu. Šv. Agnietė  globoja sužadėtinius, skaistuolius ir skaistuoles, skautes, mergaites, mergeles, sodininkus, prievartos aukas, derlių ir vaikus. Taip pat  yra Manresos (Ispanijoje) globėja.
  • Šv. Agnę iš Prahos minime 03.02 dieną. Ji buvo Bohemijos princesė, atsisakiusi tekėti ir nutarusi pašvęsti savo gyvenimą Dievui.
  • Šv. Agenesė iš Montepulciano yra minima 40.20 dieną. Šv. Agnesė saugo nuo kūno negalavimų, globoja ligonius. Liudininkai teigia, jog ji galėjusi pakilti virš žemės. Jai meldžiantis staiga pražysdavo našlaitės, lelijos ir rožės. Liudininkai teigė, jog Šv. Agnesė galėjusi pamaitinti vienuolyno bendruomene viena duonos riekele. Yra liudininkų, teigusių, jog ji prikėlė iš numirusių nuskendusį vaikelį.
  • Astrologinis  simbolis- Skorpionas
  • Skaičius- 9
  • Vardadienis – Agnės vardadienis yra švenčiamas 01.21, 02.11, 04.20 dienomis.
  • Palankios spalvos- Balta, Perlų,Visos skaidrios spalvos, Žalia, Turkio, Pilka, Rusvi atspalviai
  • Brangakmeniai- Opalas, Smaragdas
  • Gėlė- Magnolija, Astras, Raudonoji aguona, Rozmarinas, Sausmedis, Raganė
  • Planeta globėja- Merkurijus
  • Palankios dienos-  Trečiadienis, Penktadienis 
Vardo variantai

Agnietė, Agnetė,Agnesė, Agnesa, Agne, Agnetė, Agenete, Agneta, Agnija, Agnietė, Agnelija, Agnutė, Agnieška, Agnesa, Agneis, Anese, Agness,Agnies, Agnus, Agna, Agnesca, Agnessa, Agneta, Agnete, Agneti, Agnetis,  Agnetha,Agnetta, Aghna, Agnek, Agnella,Aigneis, Anezka, Anis, Annice, Annis, Agnethe, Agneti, Agnetis, Agnetta, Aghna, Agnek, Agnella,Aigneis, Anezka, Anis, Annice, Annis, Ági, Ágnes, Inès, Inés, Agnès, Inès, Inés, Agnès, Инесса, Агния, Агнесса, Agnieszka, Jagna, Ágnes, Anežka, Akneeta, Aknes, Aknietta, Aune, Aignéis, Neža, Inese, Anjes,  Annis, Inez, Agnetha, Agnethe, Ines , Hagne, Aggie, Nancy, Nes, Neske, Neža, Oanez, Agneza, Ines, Janja, Nensi, Agnès, Inès, Ágnes, Ági, Aignéis, Nainsí, Agnese,  Agnese, Nes,  Agné Jagienka, Jagna, Jagusia, Inês , Agnessa, Janja, Nesta 

Agnės charakterio savybės

Azartiška, nepriklausoma, nenuspėjama ir mėgstanti keliauti. Agnės nuotaika gali keistis kelis kartus dienoje. Ji mokės puikiai atrodyti ir elegantiškai rengtis, netgi neturėdama tam lėšų. Vardo savininkė turės puikią nuojautą,  pasižymės geležine logika  ir  dažnai imsis spręsti sudėtingiausius uždavinius . Šiai moteriai patartina vengti bet kokių priklausomybę skatinančių medžiagų bei kontroliuoti savo laiką. Vardas palankus menininkėms, vadybininkėms, rašytojoms, žurnalistėms, aktorėms ir politikėms.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *