Rokas

Vardas RokasVardas Rokas

  • Vardo kilmė- Vokiečių / Anglų/Italų
  • Vardo reikšmė- Vardas Rokas yra  vedinys iš  sen.ovės vokiečių kalbos žodžio rohon, reiškiančio „kautynių šauksmas“ . Šis vardas taip pat kildinamas iš   iš anglų kalbos žodžio rock, reiškliančio „uola“ . Roko vardas taip pat gali būti  vedinys iš italų kalbos žodžio, reiškiančio ,,ramus“.
  • Roko  vardas Lietuvoje buvo pradėtas teikti praėjusio amžiaus 2 dešimtmetyje. Labiausiai jis buvo mėgiamas praėjusio amžiaus 8-10 ir šio amžiaus 1-2 dešimtmečiuose. Didžiausiu savo populiarumo laikotarpiu šis vardas buvo suteiktas 405 kartus per metus. Šiuo metu šis vardas teikiamas rečiau, tačiau vardas tebesilaiko populiariausiųjų Lietuvos vardų dvidešimtuko sąrašuose.  Skaičiuojant nuo 2009 metų, Roko vardas per metus vidutiniškai suteikiamas mažiau nei 250 kartų.
  • Ar vardas Rokas yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Rokas yra minimas 08.16 dieną. Šv. Rokas globoja šunis. Jis saugo nuo maro, choleros,  epidemijų, gyvulių ligų, kelio susirgimų, odos ligų ir bėrimų . Šv. Rokas taip pat  globoja sergančius infekcinėmis ligomis, senbernius, neteisingai apkaltintuosius, chirurgus, plytelių dirbėjus,  neįgaliuosius, sergančius gyvulius. Jis taip pat globoja Drnišą (Kroatijoje), Albaredo d’Adige, Balzola, Barano, Carbonara Scrivia,
  • Casalnoceto, Castelnuovo Don Bosco, Castropignano, Cereseto,
    Cernusco Lombardone, Dusino San Michele, Labico, Lillianes,
    Locorotondo, Orsogna, Patricia, Potenza, Pozzi,  Rocca Priora (Italijoje), Asturias, Cebu, Subic Bay Freeport (Filipinuose), Suvalkus (Lenkijoje), Konstantinopolį, Stambulą (Turkijoje).
  • Astrologinis simbolis- Svarstyklės
  • Skaičius-2
  • Vardadienis- Roko vardadienis yra švenčiamas 08.16 dieną.
  • Palankios spalvos- Oranžinė, Persikų, Lašišos, Aukso, Balta, Žydra, Rožinė
  • Brangakmeniai- Mėnulio akmuo, Aukso dirbiniai , Deimantas, Cirkonis, Kvarcas, Baltasis Safyras, Turmalinas
  • Gėlė- Baltasis  Jazminas, Baltoji Alyva, Mimoza, Našlaitė
  • Planeta globėja- Venera
  • Palankios dienos- Trečiadienis ir Penktadienis

Vardo variantai-

Rokis, Rocco, Roch, Roche,Rochus, Rock, Rocko, Rocky,Roque,  Rocki, Rockie,Rockea, Rockee,Rocke

Rokas visada bus vertas  pagarbos. Tačiau jo gyvenime greičiausiai vyraus kraštutinumai. Tai vyras, kuris gali dirbti be sustojimo ir ilsėtis nepasikeldamas. Jis gali būti linkęs į išsiblaškymą ir dažnokai pamesti savo daiktus. Roko  nuotaikos taip pat gali stipriai svyruoti, tačiau jis visada sugebės išlikti patraukliu ir žaviu.  Šio vardo vibracijos skatina stiprų savininkiškumo bei pareigos jausmą. Tuo pat metu vardo nešiotojas gali būti linkęs apeiti visuotinai priimtas normas, jeigu šios bus jam nepatogios. Vardo vibracijos skatina  nekasdieniškai mąstyti . Jo nešiotojas gali būti mėgiamas bendradarbių ar bendramokslių bei tapti draugijos pažiba. Dažnos užstalės gali būti šio vyro gyvenimo dalimi. Vardo vibracijos skatina pasitikėti savimi ir atkakliai  siekti užsibrėžtų tikslų. Jų siekdamas  Rokas  gali tapti labai smulkmenišku ir pernelyg pedantišku ,ypač  bandydamas  savo darbą atlikti tobulai. Šio vyro pasitikėjimą  ko ger0 bus sunku įgyti bet labai  lengva sugriauti. Jis pastoviai mąstys, analizuos, ieškos silpnų vietų ir gali pagarsėti kaip skeptikas.  Vertėtų atminti, jog apsiimdamas ką nors daryti, Rokas viską turės patikrinti pats, nes kitų sugebėjimais  jis tiesiog bijos pasikliauti,.  Šis vardo savininkas   gali sudaryti kiek nerangaus ar staigoko žmogaus įspūdį, tačiau  jo iškalba, vidinis žavesys bei pasitikėjimas savimi  gali  stipriai traukti moterų dėmesį, ypač silpnų ir reikalingų pagalbos. Vardo nešiotojas gali tapti  puikiu pedagogu, biznierium ar atsidėti filosofiniams ieškojimams. Grožis, žodžio menas, diplomatija ar labdarinė veikla gali padėti jam iškilti. Šis vardas gali būti ypač palankus jeigu jo nešiotojas yra menininkas, muzikantas ar susijęs su šokiu. Vardo savininkui taip pat vertėtų vengti alkoholio, stimuliantų bei atsargiai reikšti savo nuomonę.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *