Paulius

Vardas  Paulius
Vardas Paulius

  • Vardo kilmė- Lotynų
  • Vardo reikšmė-  Vardas Paulius yra vedinys iš lotynų kalbos žodžio paulus, reiškiančio „mažas, kuklus“. Pauliaus vardas yra minimas Naujajame Testamente. Šiuo vardu buvo vadinamas vienas iš Dvylikos Apaštalų. Šv. Paulius dar kitaip yra vadinamas „Tautų apaštalu“. Šį vardą turėjo net 6 popiežiai. Pauliaus vardą garsino ir Lietuvos Arkivyskupas P. Marcinkus, poetas P. Širvys, menininkas ir tautodailininkas P. Galaunė. Pauliaus vardą Lietuvoje plačiau pradėta teikti 2 praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Šis vardas labiausiai buvo mėgiamas 8 ir 9 praėjusio amžiaus dešimtmečio. Pauliaus vardo populiarumas neblėsta ir šiandien, – šis vardas jau penkiolika metų laikosi populiariausiųjų vardų šimtuke. Nuo 2000 metų kasmet jis vidutiniškai suteikiamas daugiau kaip 110 asmenų.
  • Ar vardas Paulius yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai:
  • Šv. Paulius yra minimas 01.15, 02.06, 03.07, 06.26, 06.29, 10.19 dienomis. Šv. Apaštalas Paulius saugo nuo krušos, nuodingų gyvačių, ir gyvačių įkandimų. Šv. Paulius globoja Katalikus, pasauliečius, autorius, spaudą leidybininkus, muzikantus, žurnalistus, reporterius, laikraščių redakcijų daruotuojus,evangelistus, misionierius, atstovus spaudai, visuomenės ryšių atstovus, visuomeninius ryšius, rašytojus, virvių gamintojus, balnų dirbėjus, palapinių dirbėjus. Jis globoja Londoną, Romą, Pozananę, Berną, Valettą bei Maltą, Umbriją,  Bath, Cluny, Montpelier, Naumburgą, Kavalą, Adrijos miestą, Agordo, Agropoli, Bagno a Ripoli, Chatillon, Force, Imer, Introd, Luino Montecorvino Rovella, Morbegno, Pogliano Milanese, Ponte San Pietro, Mdina, Munxar, Nadur, Rabat, Safi, Valletta.
  • Astrologinis simbolis- Skorpionas
  • Skaičius- 9
  • Vardadienis- Pauliaus vardadienis yra švenčiamas 01.15, 01.25, 02.06, 03.07, 06.26, 06.29, 10.19 dienomis.
  • Palankios spalvos- Balta, Perlų, Visos skaidrios spalvos, Oranžinė, Geltona, Vario, Aukso
  • Brangakmeniai- Opalas, Rubinas, Granatas, Raudonasis Safyras
  • Gėlė- Magnolija, Astras, Raudonoji Aguona, Rozmarinas, Laukinė vynuogė
  • Planeta globėja- Saulė
  • Palankios dienos- Sekmadienis, Pirmadienis
Vardo variantai

Paul, Paulas,Paulis, Paulus, Povilas, Pau, Paulys, Paulietis, Paulinas, Pavelas, Pavlas, Paulinijus, Paulinius, Paulinus, Paulus, Polas, Pal, Paolo, Pauel, Pablo, Pavel, Pauli,Paulie, Paulin, Paulino, Paulo,Paulos, Paulsen, Pavlo, Pablo,  Pol, Poll, Poul, Paulys, Pavlof, Pawl, Pawel

Pauliaus charakteris

Paulius visada turės slaptą didžiąją svajonę, kurios viešai neatskleis. Retsykiais nutrūktgalviškas ir  ieškantis nuotykių , jis gali sužavėti savo iškalba. Vardo vibracijos skatina sugebėjimą laiku atsidurti reikiamoje vietoje ir mokėjimą laiku ištarti reikiamą žodį. Vyrui šiuo vardu netrūks žavesio ir moteriško dėmesio. Mažasis Paulius nuo vaikystės stengsis gilintis į intelektualius žaidimus ir draugams atrodys stiprus bei nenugalimas. Jo dvasinis gyvenimas bus stipriai slepiamas nuo smalsuolių ir tėvams nereikėtų stebėtis vaiko noru pabūti vienam. Vardo nešiotojas gali mėgti vandenį, jo telkinius ir būti prisiekusiu buriuotoju ar jūreiviu. Jeigu aplinkiniai supras jo poreikį pabūti vienatvėje ir gerbs jo asmeninę laisvę bei privatumą- vyras šiuo vardu bus ištikimu draugu ir patarėju bėdai ištikus.Tėvams vertėtų žinoti, jog šio vardo vibracijos skatina ypač jautraus charakterio vystymąsi. Mažasis Paulius gali būti linkęs pervertinti draugų geranoriškumą ir tikėtis iš jų daugiau, nei šie sugeba duoti. Tai gali būti dažnų nusivylimų draugais priežastimi ir skatinti jį į uždarumą ir nepasitikėjimą aplinka. Savo jausmus jis gali būti linkęs slėpti taip stipriai, jog kitiems atrodys grubokas,  bejausmis ar užsispyręs.Tėvams reiktų žinoti, jog vardo vibracijos skatina sudaryti klaidingą įspūdį apie save, todėl  mažojo Pauliaus draugai bus linkę matyti tik kaukę, po kuria bus slepiama labai jautri širdėlė. Vardas bus ypač sėkmingas jeigu šis vyras rinksis aktoriaus, politiko, rašytojo ar muzikanto kelią.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *