Marta

Vardas MartaVardas  Marta

  • Vardo kilmė- Hebrajų
  • Vardo reikšmė- vardas Marta yra kilęs iš  aramėjų albos žodžio  מרתא- Martha, reiškiančio „ namų valdovė, viešpatė“. Martos vardas yra minimas Biblijoje. Šiuo vardu buvo vadinama Lozoriaus ir Marijos iš Betanijos sesuo. Ji matė aip Jėzus prikėlė iš numirusiųjų jos brolį Lozorių. Martos vardu buvo vadinama ir JAV prezidento D. Vašingtono žmona. Martos vardas yra mėgiamas angliškai kalbančiuose kraštuose. Lietuvoje šis vardas buvo pradėtas teikti pirmajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, tačiau plačiau pradėtas teikti tik baigiantis septintajam dešimtmečiui. Daugiausia Martų buvo 1988 ir 1989 metais, kai šis vardas buvo suteiktas net po 55 kartus. 2010 metais Martos vardas pateko į populiariausiųjų Lietuvos vardų šimtuko sąrašus. 2013 metais šis vardas buvo suteiktas daugiau nei 40 kartų.
  • Ar vardas Marta yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Marta (Morta ) yra minima 01.19 ir 07.29 dienomis. Šv. Marta- Šv. Lozoriaus ir Šv. Marijos sesuo, patarnavo Jėzui. Šv. Marta globoja virėjus, dietologus, tarnus ir tarnaites, namų šeimininkes, viešbučių ir restoranų darbuotojus bei savininkus, padavėjus ir padavėjas, vienišas bedarbes moteris, keliautojus, Villajoysa miestą. Vaizduojama su šluota, raktais ir samčiu.
  • Astrologinis simbolis- Ožiaragis
  • Skaičius- 8
  • Vardadienis- Martos vardadienis yra švenčiamas 07.29 dieną.
  • Palankios spalvos- Rožinė, Geltona, Žydra, Alyvinė
  • Brangakmeniai- Deimantas, Rožinis kvarcas, Topazas,  Geltonasis Safyras
  • Gėlė- Piliarožė, Kamelija
  • Planeta globėja- Jupiteris
  • Palankios dienos- Ketvirtadienis

Vardo variantai-

Morta, Marte, Martė, Martela, Martina, Mirta, Martita, Maarva, Marfa, Martha, Mariet, Marit, Mart, Martta, Martella, Martelle, Marth, Martha, Marthe, Marthena, Marthine, Marthini, Marthy, Marti, Martie, Martita, Martje, Martta, Marty, Mata, Matha, Matti, Mattie, Mirtha, Marva, Patsy, Patti, Pattie, Patty, Márta, Mártuska, Maata, Matty

Šio vardo savininkė  pasižymės  kanrybe, pakantumu ir tolerancija.  Ji greičiausiai remsis laiko patikrintomis vertybėmis ir kantriai  bei pernelyg nesiblaškydama sieks savo tikslų. Jos pasaulio centru gali tapti šeima arba namai, tačiau tai nereiškia, jog  ši moteris neturės ambicijų. Priešingai, ji gali būti labai ambicinga ir preciziška, todėl jos nuomonę vertėtų gerbti, norint išvengti rimto  ir argumentuoto ginčo. Vardo vibracijos skatina gan stiprų užsispyrimo ir atsakomybės jausmą, todėl tėvai gali būti ramūs,  jog Marta visada savo darbus stengsis atlikti pavyzdingai ir iki galo. Moteris šiuo vardu gali tapti puikia derybininke,  stebinančia savo intuicija ir sąžiningumu. Vardo vibracijos skatina siekti darnos ir taikos visose gyvenimo sferose, todėl vargiai sutiksite šią moterį minios pasilinksminimų vietose. Vardo nešiotoja bus linkusi savo meilę parodyti gerais darbais bei artimųjų lepinimu, kartais net pamiršdama savo asmeninius poreikius. Ji gali tapti puikia didelės įmonės vadove, finansininke, gydytoja ar dirbti darbą susijusį su slauga ir globa. įprotis nerodyti savo jausmų viešai ir puikus iškalbos jausmas gali ją pastūmėti aktorystės link. Vardo vibracijos skatina populiarumą visuomenėje ir gali būti ypač palankios moteriai dirbančiai viešųjų ryšių srityje.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *