Marija

Vardas  Marija
Vardas Marija

  • Vardo kilmė- Daugiakilmis:  Hebrajų, Egiptiečių, Lotynų, Prancūzų, Ispanų
  • Reikšmė –  Vardas Marija  kildinamas iš įvairių kalbų. Šiam vardui teikiamos įvairios reikšmės. Pagal labiausiai paplitusią vardo kilmės teoriją, šis vardas yra vedinys iš hebrajų kalbos žodžio  miryam, kuris išvertus į lietuvių kalbą reiškia „karti, kartėlio jūra“. Vardas taip pat kildinamas iš hebrajiškos šaknies mr, kuri gali būti suprantama ir kaip „maištingoji“,  ir kaip „norėjusi kūdikio, lauktas kūdikis“, ir kaip  „Dievo Motina“Marijos vardas kildinamas ir iš vedinys iš egiptiečių žodžio, prasidedančio šaknimi mry, kuri gali buti verčiama kaip „mylimoji “. Yra vardo aiškintojų, teigiančių, jog Marijos vardas yra kilęs iš romėniškos pavardės Marius, kuri reiškia„jūra arba pasišventęs dievui Marsui “ . Yra nuomonių, jog šis vardas yra vedinys iš ispanų kalbos žodžių, reiškiančių  „jūros žvaigždė“. Marijos vardas yra mėgiamas visuose kraštuose. Ispaniškai, prancūziškai ir vokiškai kalbančiuose kraštuose Marijos vardas neretai pridedamas kaip antrasis vardas vyriškos lyties asmenims. Lietuvoje Marijos vardas užregistruotas apie 1890 metus. Šis vardas labiausiai mėgiamas buvo pirmojoje praėjusio šimtmečio pusėje. Daugiausia Marijų buvo 1948 metais, kai šis vardas buvo suteiktas net 481 asmeniui.Pradedant septintuoju praėjusio amžiaus dešimtmečiu, Marijos vardas teikiamas rečiau. 1993 metais Marijos vardas buvo vėl atgimęs ir suteiktas šiek tiek daugiau nei 200 mergaičių. Skaičiuojant nuo 1997 metų šis vardas kasmet vidutiniškai suteikiamas apie 120 mergaičių. Jis yra populiariausiųjų Lietuvos vardų šimtuko sąrašuose.
  • Ar vardas Marija yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai:
  • Šv. Marija yra minima 02.04, 02.27, 03.10,03.30, 07.06, 07.16, 07.22, 09.08, 09.12 dienomis. Švč. Mergelė Marija suteikia viltį,  pagalbą ir užtarimą, Šv. Marija Magdalietė globoja puolusias ir įkalintas moteris, Šv. Marija Goretti globoja paaugles mergaites, skaistybę ir prievartos aukas, Šv. Margarita Marija saugo nuo poliomielito.
  • Astrologinis simbolis- Žuvys
  • Skaičius- 7
  • Vardadienis- Marijos vardadienis yra švenčiamas 07.06, 07.16,07.22, 09.08, 09.12 dienomis.
  • Palankios spalvos- Violetinė, Purpuro, Oranžinė, Geltona, Aukso, Vario
  • Brangakmeniai- Ametistas, Aleksandritas, Granatas, Raudonasis  Safyras
  • Gėlė-Levanda, Rožinė Geranija
  • Planeta globėja- Saulė
  • Palankios dienos- Sekmadienis, Pirmadienis
Vardo variantai

Mari, Marė, Maria, Marikė, Marika, Marilė, Mariela, Marita, Marielė, Marijona,Marieta,Marijeta, Marijana, Marie, Maaria,  Mariah,  Mariabella, Mariabell, Mariabelle,  Marialena, Marialinda, Marialisa, Mariam, Mariami, Marian, Mariana, Marianna, Marie, Mariela,  Mariella, Mariele, Mariella, Marielle, Mariola, Marieta, Marietta, Mariette, Miriam, Myriam, Marijam, Marijan, Marijanna,  Marilyn, Mary,Marybela, Mariya, Marijka, Marika, Marilė, Mariola, Mariolia, Marita, Mary, Maryja, Marytė, Marja, Merė, Meri, Mirija, Mirja, Mareta, Marylia, Merilė, Mariette, Maryia

Marijos charakteris

Šio vardo vibracijos skatina gan sudėtingus charakterio bruožus. Vardo nešiotoja gali būti apdovanota puikia iškalbos dovana ir draugų rate būti tikra pleputė ir kompanijos siela. Tačiau apsupta nepažįstamų žmonių mažoji Marija ko gero ilgai abejos ar jai verta išsakyti savo nuomonę. Tėvams vertėtų žinoti, jog Marija nepasižymės praktiškumu, bet bus užkietėjusi idealistė, uoliai ginanti savo poziciją ir sugebanti ją apginti. Jai gali būti sunku bendrauti su žemesnio intelekto ar materialistiškai mąstančiais žmonėmis, dėl ko bendramečiai gali ją kaltinti uždarumu ir nenorėjimu bendrauti. Vardo vibracijos skatina polinkį mąstyti ir saugoti savo vidinį pasaulį, todėl tik šios mergaitės draugai žinos ką ji mąsto iš tikrųjų. Tėvai turėtų žinoti apie šį sustiprintą jautrumą, pasireiškiantį drovumu ar manieromis, kurias kiti gali pavadinti tiesiog maivymusi. Mažoji Marija turėtų būti apsupta ypatingos meilės ir padrąsinimo. Jos nereikėtų barti, jeigu kokia užduotis ir nepavyks iš karto. Tėvai turėtu suvokti jog  šios dukters nesėkmės kyla būtent iš baimės būti nesuprastai ir neįvertintai ir padėti suprasti aplinkinius ir save.

Filmukas apie Marijos vardą YouTube

Bookmark the permalink.

One Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *