Justė

Vardas Justė

Vardas Justė

  • Vardo kilmė-  Lotynų
  • Vardo reikšmė – vardas Justė  gali būti kildinamas iš lotyniško vardo Iustina arba Justina. Šis vardas yra kilęs iš lotynų kalbos žodžio iustus ir reiškia „ Teisinga“. Pagal kitą vardo aiškinimą jis gali būti kildinamas iš lietuviško žodžio  „ juslė, jutimas, jautri“. Justės vardas buvo labai pamėgtas aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Kur jis įsitvirtino pirmajame populiariausiųjų vardų trisdešimtuke. Apie 2007 metus šis vardas buvo pamėgtas iš naujo ir buvo 24 vietoje pagal populiarumą. Šiuo metu vardas vis dar laikosi tarp 30 Lietuvoje populiariausių vardų. 2013 metais jis buvo suteiktas mažiau nei 70 mergaičių.
  • Ar vardas Justė yra šventas? Ne. Šventosios Justės nėra.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Justina yra minima 01.19, 06.16, 07.19, 09.26  dienomis. Šv.  Justina (Justa ) Sevilietė yra minima 07.19 dieną. Šv. Justina globoja puodžius, puodus ir ąsočius  ir Seviliją (Ispanijoje). Legenda pasakoja, jog ji su savo seserimi Rufina vertėsi puodų žiedimu. Kartą vienas turtingas žmogus  nutaręs pirkti didelę jų žiestų puodų partiją. Tačiau seserys, sužinojo, jog jų nulipdyti puodai bus naudojami pagonių šventyklos reikmėms ir tuos  indus sudaužiusios. Jos buvo suimtos ir įmestos sudraskyti liūtams.
  • Šv. Justina Paduvietė yra minima 10.07 dieną. Ji globoja Paduą ir Santa Giustina (Italijoje).
  • Šv. Justinas- filosofų globėjas,vaizduojamas su knyga ir kardu.
  • Astrologinis vardo simbolis-Liūtas
  • Skaičius-3
  • VardadienisJustės vardadienis yra švenčiamas 05.28, 09.26, 10.07 dienomis.
  • Palankios spalvos- Auksinė, Geltona, Citrinos,Balta, Žalsva,Vynuogių
  • Brangakmenis- Topazas,Perlas, Mėnulio akmuo,  Baltas Nefritas, Kvarcas
  • Planeta globėja- Mėnulis
  • Palankios dienos – Pirmadienis
Vardo variantai

Justa, Justija, Justina, Justinija, Justyna, Justėja, Juste, Justida, Justidija, Justidia, Justina,  Justinija, Justinja, Justija, Justena, Džastina, Džestina, Džiastina, Džestyna, Dzestina, Dzestyna, Giustina,Justene, Justine, Justeen, Justeene, Justene, Justie, Justinn, Justy, Justyne, Justeen, Justeena, Justeene, Justea, Justie, Justiina, Giustine, Giustinne, Giusta, Ioustine, Iustina, Юстина, Ustina, Ustinija, Ustinja

Justės charakteris

Moteris šiuo vardu greičiausiai bus protinga, mąsli ir lydima sėkmes.Galimai labai talentinga, patraukli,kerinti ir charizmatiška. Ji taip pat gali būti linkusi į dvejones, šiek tiek drovi, tačiau puiki taikdarė ir derybininkė. Vardas skatina azartiškumą, artistiškumą ir polinkį rizikuoti. Vardo nešiotoja gali būti labai nepriklausoma ir nestandartiškai mąstyti,bei būti gabi mokslams. Ji taip pat gali būti labai kūrybinga, jausminga ir juslinga. Užaugusi ji greičiausiai bus puiki ir svetinga šeimininkė tačiau gal kiek šykštoka.

Šis vardas greičiausiai skatins sėkmę visose gyvenimo srityse. Moteris šiuo vardu turetų būti labai ambicinga, valdinga ir gan užsispyrusi. Ji greičiausiai sieks tvirtai stovėti ant žemės.Tai vardas, kuris skatina turėti arba viską, arba visiškai nieko-priklausomai nuo pačios moters elgesio ir pasirinkimo. Šis vardas skatina pasitikėjimą savimi, bei norą pirmauti.Moteris šiuo vardu gali būti linkusi į abejones ir mažai kuo pasitikėti. Visai gali būti , kad puikiai ji jausis tik pati valdydama situaciją. Vardas skatina puikų stiliaus, mados ir aplinkos pajautimą.Vardas gali būti ypač sėkmingas dirbant prekybos, importo-eksporto srityse, farmacijoje, ypač susijusioje su augaliniais preparatais jos srityje.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *