Ką sako tavo akių spalva?

Ka sako tavo akiu spalvaKą sako tavo akių spalva?

Štai taip akių spalvos reikšmę aiškino 1911 metais Čikagoje išleisto Žinyno autorius J. Laukis. Negalėjau nepasidalinti su jumis.

Juodos akys (tamsiai pilkos) yra karštos aistros ženklu meilėje. ( Ne veltui apie juodas akis buvo sudėta tiek daug dainų ir romansų.)

Tamsiai mėlynos, arba pijonkinio dažo, reiškia didelę meilę ir grynumą, bet nedaug intelektuališkumo.

Aiškios, šviežiai mėlynos, su ramiu, tvirtu žvilgiu parodo linksmumą, gerą ūpą ir nuosaikumą.

Palšai mėlynos, arba plieno spalvos-  su besikeičiančiu vokų ir vyzių (lėliukių) judėjimu, parodo prigavingumą
ir saumylybę.

Rusvai pilkos su geltonu, parodo karštą, meilų ir švelnų atsidavimą. Juo tamsesnė gelta, juo karštesnė aistra.

Mėlynos su žalsvais dažais netaip stipriai parodo šitas žymes, bet mažas pasidavimas žalsvoms spalvoms akyse, bent kokios spalvos yra išminties ir narsos ženklu. ( Taigi žaliaakiai gali drąsiai didžiuotis drąsa ir išmintimi:))

Žilos ar žalsvai žilos, su gelsvais ar mėlynais šešėliais ir vis besimainančiais dažais yra intelektuališkiausios
ir parodo stūmingą, įspūdingą pobūdį — mišinį uolaus ir aitraus, kuris padaro poetišką ir dailininkišką pobūdį.

Šviesiai pilkos arba geltonos, parodo nenuosaikumą.

Žalios–  prigavybę ar kokietybę( reikėtų suprasti, jog žalių akių savininkai ar savininkės mėgsta flirtuoti ir vilioti).

Akys be jokios ypatingos spalvos (tik menki mėlyno ar žilo dažo šešeliai, drumstos, neaiškios, kaip ir numirę) priklauso limfatiškam pobūdžiui ir parodo beatidų, silpną atsidavimą ir šaltą, saumylišką būdą.

Kaip gi akių spalvos ir jūsų charakterio ryšį vertina šių dienų žmonės?

Mėlynos, žydros, pilkos akys

Jei jūsų akys yra šaltos  žydros arba pilkos spalvos, esate žmogus, kuris privalo daug ir nuolatos dirbti. Likimas jums už dyką neduos nieko, nes jūsų pašaukimas – kūryba.  Pasak šių dienų astrologų Jūsų energijos šaltinis – Saulė, Venera ir Saturnas. Jūsų veiklą geriausiai pripažins ir įvertins žmonės, kurių akys yra šiltų spalvų. Todėl būtent su jais jūs atgausite jėgas ir pasiilsėsite.  Geriausia, jeigu jūsų partneris bus rudaakis, kuriam reikalingas būtent jūsų įkvėpimas, bei jūsų milžiniški energijos ištekliai. Aplinkiniai jus mato kaip patrauklią, žvitraus proto, judrią ir temperamentingą asmenybę. Mėlynakiai lengvai bendrauja, dar lengviau įsimyli tačiau taip pat lengvai ir pamiršta savo meilės objektą. Jie greitai susižavi ir greitai atvėsta. Jų kaprizai gali būti begaliniai, todėl jie taip pat lengvai įsivelia į ginčus ir konfliktus. Tačiau tai nėra didelė bėda – jie taip pat lengvai atleidžia ir pamiršta visas skriaudas.

Ką apie mėlynakius sako medikai?

Prancūzų mokslininkai teigia, jog  žydraakiai yra  labiau linkę sirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Be to jų imunitetas yra silpnesnis ir jie greičiau peršąla. Mėlynakius mažylius tėvai turi auginti ypatingai atidžiai ir  nuo mažens turi išmokyti grūdintis. Jiems patartina apsilieti šaltu vandeniu,  dažniau bėgioti basomis, ypač po rasą. Jiems labai svarbu mankštintis, daug būti tyrame ore ir gamtoje. Mėlynakiai neretai yra alergiški, gan išrankūs ir jautrūs maistui. Jie taip pat sunkiau pakelia ultravioletinius spindulius ir yra jautresni aplinkos poveikiui (  tą jau įrodė eksperimentiniai tyrimai atlikti Liono eksperimentinės medicinos centre). Manoma, jog šių akių savininkų tikimybė sirgti priklausomybės ligomis yra didesnė. Jie neretai greičiau pripranta prie svaigalų ir nevengia pasmagauriauti. Juk neveltui sovietmečiu būdavome įpratę stebėtis mėlynakių suomių pomėgiu važiuoti į Rusiją vien tik dėl svaigalų. Vienok yra ir kita medalio pusė. Mėlynakių tarpe yra daugiau genijų. Jie mąsto greičiau, yra intelektualūs ir labai ryžtingi. Pagalvokite tik- tie patys Suomiai pirmauja pasaulyje pagal savo moksleivių išsilavinimo lygį.

Taigi, jeigu jūs esate mėlynų akių savininkas- su jums reikėtų būti pagarbiems ir  verčiau  nejuokauti. Ne veltui senovės  medicininis traktatas „In-ki-czin“ skelbia: „Toli šiaurės vakaruose prie ledinės upės gyvena šviesiaodžių, šviesiaakių žmonių gentys. Kadangi jų akys pilkšvos, žalsvos arba žydros, jiems trūksta ištvermės, jie yra jautrūs Saulei ir Vėjui, jie  sunkiau serga, trumpiau gyvena ir yra jautresni. Tačiau šviesios akys taip pat turi magišką įtaigos galią ir gali pajungti kitus savo valiai.“

 Rudos (juodos) akys

Jei jūsų akys rudos,- esate mėgėjai slėptis už kitų nugarų. Rudaakiai niekada pirmi nepuls į mūšio lauką, o stengsis pasinaudoti kitų darbo vaisiais.  Tai žmonės, kurie retai visiškai pasitiki savo jėgomis- jie visada pasitelkia ką nors į pagalbą. Tai visuomenės veikėjai, kurie moka ir stengiasi patikti kitiems. Asmeniniai jų pasiekimai visada remiasi komandiniu darbu. Tačiau jie yra neblogi taktikai ir moka išlaukti geriausio momento. Jų trūkumas- kaprizingumas ir pernelyg didelis savęs sureikšminimas. Idealus jūsų partneris – pilkų arba žydrų akių savininkas.  Rudų akių savininkai – viliokai, kuriems svarbi jų išvaizda, kalba ir įvaizdis. Jie neretai atsisėda kitam ant sprando- nes tik taip pasiekia tai, ko iš tikro trokšta. Būtent todėl jų partneriai turi nusiteikti- šioje sąjungoje dirbti teks daug ir pasiaukojančiai. Rudaakiai labai pavydūs ir aistringi. Dar blogiau- santykiuose su kitais jie stengiasi rūpintis tik savo interesais. Astrologai teigia, jog rudų akių savininkus globoja Saulė ir Marsas, todėl jeigu jie nori – jie gali būti valingi, ryžtingi ir labai nesavanaudiški.Vienok, jie sunkiai sutaria su kitų nuomone ir nepakenčia konkurencijos.

Ką apie rudaakius sako medikai?

Rudaakius galima laikyti apsigimusiais sveikuoliais. Jų imunitetas yra stipresnis ir serga jie žymiai rečiau. Rudaakių nervų sistema yra stipresnė, todėl jie yra gyvybingi ir sunkiau pasiduoda stresams bei įtampai. Įdomu ir tai, jog šių akių savininkai rečiau serga akių ligomis, jie geriau mato, nes jų regėjimas yra aštresnis nei kitų. Vienok šių akių savininkai dažniau serga inkstų ar kepenų akmenlige. Tiesa nėra aišku dėl ko- ar dėl to, jog jie nėra labai linkę rūpintis tuo ką valgo ir geria, ar tai tiesiog genetikos sritis. Jeigu jūsų atžalos akys rudos- jūs privalote suprasti, jog šiam vaikui privalu daug judėti, lakstyti ir bedrauti. Tai temperamentingos asmenybės, kurioms būtina išmokti valdyti savo nuotaikas. Tačiau jų tarpe daugiausia publikos numylėtinių ir šoumenų. Tai valdingi ir ryžtingi minios numylėtiniai, kurių žavesiui sunku atsispirti.

Žalios akys Žalia akių spalva

Žalią spalvą gauname sumaišę dvi priešingas pagrindines spalvas – geltoną ir mėlyną. Ko gero dėl to ši spalva ir laikoma harmonijos bei pusiausvyros spalva. Būtent tokie ir yra žalių akių savininkai – stabilumo ir pusiausvyros ieškotojai, kurie bet kurioje situacijoje atras ,, aukso vidurį“.Tai žmonės, kurie retai puola į kraštutinumus, o gyvenime ieškos „aukso vidurio“ ir nemėgsta ginčų nei su aplinka nei su savo sąžine. Tai žmonės, kuriems yra svarbu pasitikėti savimi ir savo darbo rezultatais. Jie besąlygiškai rūpinasi jiems brangiais žmonėmis ir retai kam nors priekaištauja. Tai išminčiai, kurie gerai žino ko ir kaip jie trokšta iš gyvenimo. Žaliaakiai saugo savo antrąją pusę, tačiau visiškai nevertina tų, kurie neatitinka jų idealo. Neretai jie tampa priešais tik todėl, jog mano, kad jie geriau žino kaip turi elgtis ar atrodyti tas ar kitas žmogus. Tai žmonės, kurie nevengia stereotipų, todėl neretai įsigyja ir priešų. Taip atsitinka būtent dėl to, jog stengiasi, jog gyvenimas tekėtų įprastine ir saugia vaga. Žaliaakiai geriausiai sutaria su tokiais pat kaip ir jie – žaliaakiais. Dažniausiai tokia santuoka yra ideali. Astrologai teigia, jog žalių akių savininkus globoja Venera ir Neptūnas. Tai reiškia, jog jie yra labai jautrūs, išrankūs, kūrybingi, nuoširdūs ir principingi. Jie yra tvirti, patikimi ir nelengvai atsisako savo ketinimų. Dėl mylimo žmogaus jie neretai gali paaukoti absoliučiai viską, todėl sudarę jiems netinkamą sąjungą jie patys dažniausiai ir nukenčia. Iš esmės Veneros globa jiems garantuoja sėkmę beveik visose gyvenimo srityse.  Žalių akių savininkai bendrauja lengvai, nes moka ir išklausyti ir išsisakyti.

Ką apie žaliaakius sako medikai?

Žaliaakių nuo senovės  būdavo vengiama ir manoma, esą jie turi įgimtą kerėjimo dovaną, yra gudrūs ir nepatikimi. Taip grečiausiai atsitiko dėl to, jog rudaplaukių, žaliaakių žmonių gentys išplito Šiaurės Europoje prieš 1500 metų. Tai garsieji druidai, su kuriais labai ilgai kovėsi krikščionys. O istorijos bėgyje, būtent ši religija ir buvo tapatinama su burtais ir kerais. Vienok medikai linkę teigti, jog žaliaakiai  yra puikūs ir suprantantys draugai, tačiau yra labai ambicingi ir mėgsta valdyti.
Žaliaakiai iš prigimties yra stambesni, jų kaulų ir raumenų sistema neretai yra stipresnė nei kitų. Gamta juos apdovanojo stiprybe, tačiau nepagailėjo odos bei virškinamojo trakto problemų. Žalių akių savininkai sunkiai pakelia tiesioginius saulės spindulius, neretai jie greitai nudega ir nudega raudonai, nes jų odoje  yra mažiau apsauginio odos pigmento. Jie dažniau serga odos ligomis, todėl linkę būti pavėsyje ir gamtos prieglobstyje. Vienok tai vieni iš meniškiausių žmonių- jų tarpe daugiausia psichologų, aktorių, mokytojų, menininkų.

Pilkai rudos spalvos akys

Jei jūsų akys yra pilkos su rudos spalvos brūkšneliais arba rudos su pilkos spalvos intarpais,- esate atsargūs ir kiek nepatiklūs. Jums reikia daugiau laiko užmegzti pastoviems ir rimetiems santykiams. Tokių akių savininkus aplinkiai supranta sunkiai ir laiko juos prieštaringomis asmenybėmis.Jų norai neretai prieštarauja vieni kitiems – vieną dieną jie nuolankūs ir ištikimi tarsi avinėliai. O kitą dieną gali tapti despotiškais tironais. Šių akių savininkai susiduria su daugeliu sunkumų ir būtent dėl tokio sunkiai suprantamo jų pačių būdo. Geriausiai jie sutaria su tokiais pat kaip ir jie patys žmonėmis, kurių akys taip pat yra pilkai rudos spalvos. Astrologai teigia, jog tokių akių savininkus globoja net trys priešingomis savybėmis pasižymintys šviesuliai – Saulė, Mėnulis ir Marsas. Būtent dėl to, jie gali elgtis skubotai ir neapgalvotai, tačiau būti be galo meilūs, atkaklūs ir aistringi. Tai žmonės, kurie paprastai nesustos prieš jokią kliūtį. Tačiau jie turi tokią pačią galimybę tapti ir pasaulio valdovu ir paskutiniu elgeta.

Pilkai žalios spalvos akys

Tokią akių spalvą turi sudėtingos ir dvasingos asmenybės. Tokie žmonės neretai atrodo kaip labai santūrūs, tačiau iš tikrųjų jųj sieloje neretai verda aistrų ugnikalniai. Tokių akių savininkai mėgsta pasitikėti savimi, jie nevengia veikti atkakliai ir ryžtingai, o kartais net ir agresyviai. Tai avantiūristai ir drąsuoliai, kurie susiklosčius aplinkybėmis gali tapti didvyriais. Tačiau impulsyviai jie elgiasi gan retai, nes iš esmės vertina tai ką turi, siekia stabilumo ir yra labai prieraišūs. Tai ištikimi, ir patikimi draugai, bei nuostabūs šeimos partneriai. Vienok, jų partneris turi būti toks pats kaip ir jie- aistringas ir ištikimas. Geriausiai jie sutaria su žmonėmis, kurių akys yra rudai žalios spalvos. Astrologai teigia, jog šių akių savininkus globoja Venera ir Mėnulis – dvi subtilumą ir jausmus skatinančios planetos. Būtent dėl to šių akių savininkai garsėja išmintimi, puikia išvaizda, nepriekaištingu stiliaus jausmu bei brangiais o kartais ir ekstravagantiškais pomėgiais. Artimieji gali juos kaltinti, jog jie skraido debesyse ar pernelyg užsisklenžia vienatvėje. Tačiau tai labai jautrios asmenybės, kurias reikia labai saugoti. Esant reikalui šie žmonės gali būti labai pragmatiški, pedantiški ir ypatingai stropūs. Tačiau vos tik durys visuomenei užsidaro- prieš jus romantiška ir be galo aistringa asmenybė.

Žaliai rudos spalvos akys

Jeigu jūsų akių spalva yra būtent tokia,- ko gero esate laikomas taikdariu ir diplomatu. Vienok, iš gyvenimo jūs esate linkę pasiimti tai, ką tik šis gali pasiūlyti. Žaliai rudos spalvos akys neretai yra būdingos filosofams ir diplomatams. Jie moka derėtis ir įtikinti, jog būtent tai ko nori jie yra naudinga būtent kitiems. Šie žmonės turi puikią atmintį ir atmena viską- ir kas buvo gera ir aks buvo bloga. Tačiau kerštauja jie tik ypatingais atvejais. Gyvenime stengiasi vadovautis taikingumo principais ir stengiasi pasirūpinti savo asmenine gerove bei stabilumu. Esant reikalui jie gali ir sumeluoti ar pagudrauti. Tai iš esmės asmenybės, kurie gyvena kaip katinas, kuris vaikšto vienas. Jie mąsto greitai ir logiškai, moka įtikinamai argumentuoti savo teiginius. Idealus ryšys bus su žmogumi, kurio akių spalva yra žaliai pilka. Astrologai teigia, jog šių akių savininkus globoja trys planetos – Saturnas, Marsas ir Venera. Tai reiškia, jog kariauti so tokių žmogumi nereikėtų, nes tokia kova gali baigtis labai liūdnai. Tačiau derybos su tokia asmenybe gali būti naudingos abiems pusėms. Šių akių savininkai moka siekti savų tikslų, jiems gan sunku prieštarauti, tačiau lygiai taip pat gali būti sunku ir bendrauti. Jie kartais kenčia nuo depresijos ar nuotaikų kartos. Ypač retais atvejais juos gali užplūsti sunkiai valdomo pykčio priepuoliai, tačiau dažniausiai tai ramios  ir neblogai sutariantys su kitais asmenybės.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *