Tarptautinė tualetų diena

Tarptautinė tualetų diena Pasauline tualetu diena

Tarptautinė tualetų diena  yra minima kasmet Lapkričio 19 dieną. Minėti šią dieną paskatino Tarpatutinė tualetų organizacija, kuri buvo įkurta 2001 metais. Ši organizacija buvo įkurta 2001 m., po Singapūre sušauktos tarptautinės konferencijos, kurioje buvo nagrinėjama tualetų problema. 2013 metų Liepos 24 dieną ši organizacija pasiekė, kad 122 Jungtinių Tautų narės paskelbtų šią dieną tarptautine tualetų diena.

Koks yra Tarptautinės tualetų dienos tikslas?

Dienos tikslas yra aiškinti gyventojamas apie sanitarinę švarą ir užtikrinti ją visuomeninės sveikatos lygyje. Šiuo metu net 40 % pasaulio gyventojų neturi standartinių sanitarinių patogumų. Dėl šios priežasties plinta infekcinės ligos, didėja medicinos išlaidos. Yra nustatyta, jog kas metai pasaulyje dėl viduriavimo miršta 700 000 vaikų. Šių mirčių galima išvengti garantuojant atitinkamą visuomenės sveikatos lygį. Pasaulinė tualetų organizacija yra nepelno siekianti organizacija, siekianti pagerinti tualetų ir sanitarinę būklę visame pasaulyje.

Tikimasi, jog ši tarptautinė diena padės atkreipti į lauko tualetų būklę, padės apvalyti aplinką bei sumažinti infekcijų plitimą per fekalinius vandenis. Šią dieną skatinama sutvarkyti apleistus lauko tualetus, įrengti naujus.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *