Tarptautinė tolerancijos diena

Tarptautinė tolerancijos diena

Tarptautinė tolerancijos diena yra minima Lapkričio 16 dieną. Ši diena yra minima kasmet nuo 1995 metų. Ji buvo pradėta minėti UNESCO sprendimu. 1996 metais šią šventę minėti taip pat  paskatino ir Jungtinių tautų organizacija. Ši diena yra minima daugelyje demokratinių valstybių. Nuo 2003 metų šios dienos minėjimą Lietuvoje inicijavo Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti .

Koks yra Tarptautinės tolerancijos dienos tikslas?

Šią dieną siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į skirtingų nuomonių, skirtingų tautybių žmonių, sergančiųjų ir turinčių problemų (alkoholio, narkomanijos) toleranciją.

Kaip minima ši diena?

 

Įvairiose šalyse yra organizuojami renginiai, kuriais siekiama ugdyti toleranciją, pakantumą, gebėjimą suprasti kitus. Kasmet šios dienos minėjimui Lietuvoje yra pasiūlomas vis kitoks simbolis.

2014 metais  Tolerancijos dienos simbolis yra Knyga, todėl bendrojo ugdymo mokykloms, neformaliojo švietimo įstaigoms siūloma kartu paminėti šią datą bei kurti Tolerancijos knygą.

Kas yra tolerancija?

Tolerancija (lot. Tolerantia) lietuviškai reiškia kantrybė. Lietuvos žmonės labiausiai jaučiasi diskriminuojami dėl amžiaus, lyties ir fizinės bei psichinės negalios.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *