Pasaulinė sveikinimosi diena

Kas yra Pasaulinė sveikinimosi diena? Pasaulinė sveikinimosi diena

Pasaulinė sveikinimosi diena (World Hello Day) yra minima kasmet Lapkričio 21 dieną. Šią dieną stengiamasi priminti, jog kylančius konfliktus reikėtų spręsti bendraujant, bet ne kovojant. Ši diena pabrėžia asmeninio bendravimo  nuopelnus išsaugant taiką. Šventė gimė 1973 metais kaip atsakas į Jom Kipuro karą vykusį 1973 metais tartp Izraelio ir Egipto valstybių. Du  broliai amerikiečiai Maiklas ir Brajenas Makkomak, netyčia susitiko Nebraskoje ir taip apsidžiaugė susitikimu, kad nutarė savo džiaugsmu pasidalinti su kitais. Jie išsiuntė laiškus draugams ir pažįstamiems į visus pasaulio kampelius. Tai buvo tiesiog sveikinimai, linkėjimai ir prašymas perduoti sveikinimus dar bent 10-iai žmonių. Galiausiai jų idėją palaikė JAV bei  kitos pasaulio  valstybės. Taigi lapkričio 21-ąją siūloma išsiųsti kuo daugiau sveikinimų visiems savo draugams ir pažįstamiems. Tai nėra oficialiai pripažinta šventė.

Sveikinimosi papročiai

Nuo senovės beveik visose šalyse yra įprasta sveikinantis ištiesti ranką. Senovėje būdavo nu nusilenkiama, o moteriai kartais  pabučiuojama ranka.

Taip pat  buvo įprasta gatvėje pažįstamiems prasilenkiant pakelti skrybėles.

Ištiesdami ranką  dažniausiai sveikinasi vyrai, taip pat verslo, mokslo ir valdžios atstovai.

Tačiau skirtingų tautybių atstovai sveikinasi skirtingai.

Azijos šalių gyventojų tarpe yra  nepriimtina spausti ir ilgiau laikyti  žmogaus ranką savo delne.

Žmonės iš Vakarų Europos ar JAV negali pakęsti šiltų, drėgnų ir suglebusių rankos paspaudimų. Čia vertinami stiprūs ir energingi  pasveikinimai.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *