Negimusio kūdikio diena

Negimusio kūdikio diena Negimusio kudikio diena

Negimusio kūdikio diena yra minima kasmet Lapkričio 23 dieną. Šią dieną kviečiama melstis už neišgyvenusius vaikelius, žmones, netekusius kūdikio, išgyvenusius abortą, bei šeimas, kurioms reikalingas dvasinis ir fizinis išgydymas. Negimusio kūdikio diena Lietuvoje minima Lapkričio 23 d., nes būtent šą dieną 1955 metais tuometinio LTSR sveikatos ministro įsakymu buvo įteisinti abortai, leidžiantys moteriai iki 12 nėštumo savaitės spręsti, ar leisti vaikui gimti. Dėl ano ministro sprendimo ir nuolatinės propagandos, teigiančios jog  negimęs vaikas  dar nėra žmogus, tūkstančiai moterų pasirinko abortą.

Prieš keletą metų buvo imtasi kelių iniciatyvų siekiant atkreipti visuomenės dėmesį ir kreiptis į Vyriausybę peržiūrėti aborto įstatymą, rinkti parašai, daryti įvairūs žingsniai, tačiau dėl politinės kaitos ir neaiškumo pastaruoju metu jokių svarbesnių pokyčių nepasiekta.

Šeimos centrai Lietuvoje kviečia įsitraukti į Negimusio kūdikio dienos minėjimą parapijose ir malda bei konkrečia pagalba prisidėti prie gyvybės kultūros puoselėjimo. Lietuvos parapijose vyks įvairūs renginiai, kuriuose  visi yra maloniai kviečiami dalyvauti.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *