Tarptautinė narkotikų vartotojų diena

Tarptautinė narkotikų vartotojų diena  Tarptautine narkotiku vartotoju diena

Lapkričio 1-oji  yra paskelbta Tarptautine narkotikų vartotojų diena. Ši diena pradėta minėti 1995 metais Olandų organizacijos  Landelijk Steunpunt Druggebruikers (LSD) iniciatyva. Šią dieną stengiamasi paskatinti visuomenę ieškoti būdų kaip išspręsti narkomanijos problemas ir tuo pačiu metu paskatinti visuomenę  labiau suprasti narkotikus vartojančius asmenis. Narkomanija yra labai sunki lėtinė liga, nuo kurios nukenčia ne tik pats narkotikus vartojantis asmuo, bet ir jo šeima bei artimiausi žmonės.

Lietuvoje veikianti organizacija „Tavo drugys“, jungianti priklausomus nuo narkotikų asmenis, kviečia kasmet lapkričio 1-ąją prisiminti ir nuo narkotikų žuvusius žmones. Rasų kapinėse Vilniuje  yra rengiama akcija, kurios metu uždegama juoda žvakutė ant apleisto kapo mirusiems narkotikų vartotojams atminti.

Lietuvoje su narkomanija susijusias problemas bando spręsti koalicija „Galiu gyventi“. Ji buvo  įsteigta 2006 metais. Šis susivienijimas jungia specialistus bei nevyriausybines organizacijas, kurie yra suinteresuoti spręsti priklausomybių ir su jomis susijusių pažeidžiamųjų gyventojų  grupių problemas.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *