Kaip elgtis pobūvio metu?

Pobūvio etiketas arba Kaip elgtis pobūvio metu? Balionai

RSVP- Su kuo tas valgoma?

RSVP yra pakvietimas į pobūvį, į kurį laukiama atsakymo. Taigi, jeigu gavote tokį pakvietimą, jo siuntėjai tikisi atsakymo iki pakvietime nurodyto laiko.  Pasistenkite tokį atsakymą išsiųsti laiku. Jeigu atsakymą išsiuntėte pernelyg vėlai arba visiškai jo neišsiuntėte, – gali būti, jog sekantį kartą jūsų gali nepakviesti visiškai niekas.

Ką aš galiu pasiimti į pobūvį kartu su manimi?

Jeigu gavote pakvietimą į pobūvį, šiame pakvietime paprastai surašomi visų kviečiamų asmenų vardai. Taigi, jeigu jūsų antrosios pusės vardo tokiame pakvietime nėra, – tai reiškia tik vieną- esate kviečiamas ar kviečiama be poros. Ar jūs pasinaudosite tokiu pakvietimu,- jūsų teisė rinktis. Tačiau jeigu pakvietime parašyta, jog kviečiama visa Petraičių šeima, – tai reiškia, jog į pobūvį yra kviečiami visi Petraičių šeimos nariai.

Kas jeigu aš laikausi dietos?

Jeigu jūs esate kviečiami į didelį pokylį, būkite tikri, jog jūsų mitybos įpročiai pokylio šeimininkui rūpėti neturi. Didelio pobūvio rengėjams jūsų mitybos ypatumai yra tikrai nesvarbūs. Tuo labiau, jie nėra ypareigoti suteikti išimtį kam nors iš svečių.  Tačiau jeigu esate kviečiamas į nedidelius šeimos pietus ir negalite valgyti tam tikrų patiekalų, apie šią aplinkybę pietų rengėjus turėtumėte informuoti kuo anksčiau. Jeigu jūsų dieta yra labai ypatinga, šiuolaikinis etiketas siūlo informuoti pietų rengėjus, jog jūs  galite atsinešite savo patiekalą. Tačiau būtinai padėkokite už pakvietimą.

Kada atvykti į pobūvį?

Į kviestinius pietus galima atvykti šiek tiek pavėlavus. Tačiau ne daugiau kaip 10-15 minučių. Į pobūvį niekada neatvykstama anksčiau. Tai laikoma įžeidimu šeimininkui, kuris gali būti dar nepasirengęs priimti svečius. Jeigu jūs matote, jog vėluosite daugiau nei 15 minučių – susisiekite su pobūvio rengėjais ir perspėkite juos.

Kaip bendraujama pobūvio metu?

Paprastai pobūviuose niekas specialiai susipažinti nesiūlo. Jeigu matote maloniai bendraujančią draugiją, galite prisijungti tiesiog nusišypsodami ar palaikydami akių kontaktą. Jeigu matote, jog kas nors nori prisijungti prie jūsų pokalbio, būtinai jį priimkite į savo tarpą, kai kas nors pritils.

Jeigu norite atsitraukti nuo savo pašnekovų, – padėkokite jiems už malonų pokalbį ir tiesiog atsiprašykite, jog turite juos trumpam palikti. Pobūviai ir yra skirti daugelio žmonių bendravimui, todėl niekas dėl to neįsižeis.

O jeigu jūs norite ką nors supažindinti?

Supažindinkite du žmones, pristatydami juos vienas kitam. Būtinai pabrėžkite, ką bendro jie turi tarpusavyje. Po to ramiai galite atsitraukti, pasakydami, jog paliekate juos pabendrauti ir sugrįšite vėliau.

Kaip atsisveikinti?

Jeigu pobūvyje yra mažiau nei 12 žmonių, būtina atsisveikinti su pobūvio šeimininku. Jeigu svečių yra daugiau nei 12 ir prie pobūvio šeimininko prieiti sunku,-  galite išvykti ir atskirai neatsisveikinę. Tačiau sugrįžę namo tą patį vakarą  būtinai privalote nusiųsti padėkos žinutę arba padėkoti elektroniniu laišku pobūvio rengėjams.

Kada geriausiai palikti pobūvį?

Jeigu nesate vakaro šeimininko geriausi draugai, būti paskutiniais svečiais yra nemandagu.  Pobūvis tikrai yra baigtas, kai išjungiama muzika arba šviesos, gėrimai nebepilstomi ir valgis renkamas nuo stalo.

Ar mandagu paprašyti svečių palikti namus?

Jeigu svečiai užsisėdėjo iki vėlumos, jūs turite teisę jiems mandagiai priminti, jog norite miego. Tai paprastai daroma padėkojant už malonų vakarą ir primenant, jog iš ryto reikia skubėti į darbą.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *