Pozityvumo koeficiento paslaptys

Pozityvumo koeficiento paslaptys

Ar jūs girdėjote apie tokį daiktą kaip Pozityvumo koeficientas? Švelniai tariant vien pavadinimas privertė suabejoti, kad toks dalykas įmanomas. Iš tikrųjų, dar vidurinėje mokykloje įkaltas žodis koeficientas sukelia prisiminimus apie chemiją ir fiziką. Na iš bėdos dar algebrą, kurios be galo nemėgau. Pasirodo pozityvumo koeficientas yra naujai išrastas psichologų terminas, kuris vertina tai, kiek jūs nepasitikite savimi. Ūkiškai tai reiškia, kad, kuo didesnis yra jūsų pozityvumo koeficientas, tuo laimingesni jūs esate ir tuo didesnė sėkmės banga jus lydi. Na, čia gal ir feisbuko bei Gyvenimo mokyklų mėgiami terminai. Tačiau psichologai kalba apie paprastus dalykus. (Žinoma, tik paprasti dalykai ir yra suprantami paprastam žmogui).

Taigi, smalsaudama nutariau išsiaiškinti, ką gi daryti kad tos laimės ir sėkmės mano gyvenime būtų daugiau?

Pasirodo nieko naujo tie psichologai neišrado. Tačiau jų patarimai visgi labai mieli ir aiškūs.

Tam kad būtumėte laimingesni jums reikia trijų dalykų: nepergyventi, neliūdėti, jaustis laimingais. Kaip kaip?

  1.  Kaip nustoti pergyventi ?           katinas

Kaip liepsite tai padaryti? Na tikrai, kai jau pradeda graužti rūpesčiai , tai juose ir paskęstu, kaip kirvis. Pasirodo, neigiamas emocijas galite nuslopinti čia ir dabar. Ir didžiai išmintingo seminaro tam nereikia. Kaip tai padaryti ?

Užsiimkite trumpa meditacija

Kalba neina apie pusės valandos sėdėjimą užmerktomis arba atmerktomis akimis. Visai ne. Jums reikia (ūkiškai tariant) išjungti tą burbančią smegenų dalį, kuri skatina galvoti ir rūpintis. Taip pardaryti jūs galite įjungdmi kitą smegenų dalį. Kaip tariant, 10 sekundžių ką nors lieskite, ką nors uoskite,  arba ko nors klausykitės. Norėčiau pasakyti ragaukite, – tačiau tą daro kiekviena liūdinti moteris prie ledų kibirėlio. Taigi, tam, kad jūsų dėmesys šiek tiek atsitrauktų nuo blogų ir slogių minčių, jums reikia 10 sekundžių daryti vieną iš siūlomų dalykų:

  •  Liesti  kažką malonaus- paglostyti katę, šunį, akvariumo žuvytę (jos tikrai glostyti nereikėtų)
  • Įkvėpti kažką malonaus- turite kvepalų? Kavos? Cinamono? Vanilės?
  • Klausytis kažko malonaus- 10 sekundžių tėra jūsų mėgiamos dainos pirmieji taktai, ar ne? Galų gale nereikia ir dainos, – užmerkite akis, atsukite kraną ir 10 sekundžių klausykitės tekančio vandens. Veikia. Tikrai veikia.

Bet jums būtina ne tik liesti, kvėpuoti ar klausytis. Neužmirškite mėgautis tuo pojūčiu. 10 sekundžių yra trumpas laiko tarpas, todėl net labai skubėdami savęs nenuskriausite. Viena iš feisbuko gerbėjų  savo komentaruose minėjo, jog užtenka trumpam sulaikyti kvėpavimą, kad suvaldytume stresą. Nepamenu ar tik 10 sekundžių. Tačiau tai tas pats principas, kurį, pasirodo, streso slopinimui naudoja ir jogai ir kosmonautai. Iš tikrųjų jau  drąsiai kalbama, jog praktikuojantys 10 sekundžių meditaciją gyvena vidutiniškai 10 metų ilgiau už mus paprastus nesusipratėlius.

suo

  1.   Kaip stengtis neliūdėti ?

Na psichologai  iš tiesų sako- stenkitės būti pozityvūs. Tačiau išvertus į lietuvių kalbą tai reikštų paprastai- neliūdėkit.

Kaip tai padaryti? Nagi kiekvieną sykį, kai jūs save pradėsite mintyse barti kaip tai darydavo jūsų mylinti mama, tėtis ar auklė, padarykite priešingai. Liepkite tam piktam neigiamam teisėjui užsičiaupti. Ką darėte blogai, jūs žinote ir patys,- todėl tokie priminimai iš tikrųjų jums nereikalingi. Vietoj to, kad galvotumėte kaip yra blogai šiuo metu- o tą žinote ir be papildomo įrodinėjimo,- įtempkite savo smegenėles ir liepkite joms rasti bent 3 priežastis, dėl kurių ši situacija yra gera. Na, tarkim, negavote algos . Blogai. Tačiau jūs visų pirma neištaškėte pinigų naujiems pirkiniams-  jau gerai, antra- pamatėte jog metas keisti darbą, ir pagerinti savo situaciją. (Puiku- matote išeitį iš  blogos padėtie) ir trečia- metas pagalvoti, ką jūs asmeniškai galite padaryti, kad jus gerbtų ir mokėtų atlyginimą laiku. Na- jūs galite įgyti naują profesiją, naują kvalifikaciją arba tiesiog tapti dideliu gerbiamu verslininku, kurį gerbia visi. Jūsų riba- tik dangus. Valio,- jau pradėjote svajoti. Ir žinote kas atsitiko,- tas bjaurus faktas kad šiandien ir dabar negavote jums teisiškai priklausančių pinigų leido jums pasvajoti ir šiek tiek nuramino. Šitaip teoriškai reikėtų mąstyti kiekvienąkart susidūrus su nemalonumais. Būtina sąlyga, – turite sugalvoti būtent 3 paaiškinimus, kodėl ši jums nemaloni situacija nėra pasaulio pabaiga. Kodėl? Mūsų smegenys mėgsta skaičių tris. Suskaičiavus iki trijų dėmesys krypsta į naują susidomėjimo objektą. Ką gi. Tai nėra labai sudėtinga, ir tikrai pakelia nuotaiką. Vėlgi, nežinau ar kiekvienam išeis tai daryti kas kart kai ištinka bėda, tačiau pasistengti galima.

  1.  Kaip jaustis laimingesniais?oreiviai

Žinoma, jūs tuoj pat pasakysit- jau pradėjau. Tačiau ūkiškai kalbant, mūsų visų smegenys negali tingėti. Jos yra smalsios. Kuo daugiau joms duosite darbo, tuo laimingesni jūs jausitės.  Tai reiškia, jog jūs pasijusite laimingesni jeigu darysite tai kas jums įdomu.  Paprasta. Net neabejoju. Nesvarbu kas jums gali būti įdomu. Man pavyzdžiui įdomu spręsti kryžiažodžius. Jonui patinka žvejoti ir stebėti meškerės galą. Kiekvienam savo. Kiekvienąkart kai mes darome būtent tai kas mums patinka, mūsų smegenys išskiria krūvą hormonų, kurie ir priverčia mus būti laimingesniais. Vėlgi. Psichologai dviračio neišrado. Tačiau apie pozityvumo koeficientą dabar supratau daugiau. O gal būt ir padėjau jums pasijusti bent šiek tiek laimingesniais. Sėkmės:)

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *