Germana

Vardas – Germana Germana

Lytis – Moteriška

Kilmė – Germanų

Reikšmė – Germanos vardas yra  vedinys iš vokiečių kalbos žodžio, reiškiančio „tų pačių tėvų, sesuo “. Germanos vardas buvo populiarus romėnų valdytose teritorijose ir Bizantijoje. Germanos vardas Lietuvoje buvo pradėtas teikti praėjusio amžiaus 2 dešimtmetyje. Labiausiai jis buvo mėgiamas praėjusio amžiaus 3 dešimtmetyje. Didžiausiu savo populiarumo laikotarpiu šis vardas buvo suteiktas 3 kartus per metus. Šiuo metu šis vardas teikiamas rečiau. Skaičiuojant nuo 1999 metų, Germanos vardas nebuvo suteiktas nei vienam asmeniui.

Ar vardas Germana yra šventas? Taip.

Šventieji globėjai-

Šv. Germana yra minima  01.19, 04.27,  06.15, 09.07 dienomis. Šv. Germana Cousin globoja apleistuosius, prievartos aukas, neįgaliuosius, vargšus, ligonius. Ji saugo nuo skurdo, ligų, skausmų, tėvų praradimo. Šv. Germana taip pat yra jaunų piemenaičių mergaičių globėja. Ji buvo pamotės engiama našlaitė, kuriai neretai teko slėptis šiauduose ir laukuose. Kartą žiemos metu ji buvo apkaltinta pavogusi duoną, kurią esą slėpė savo prijuostėje. Nuleidus prijuostę, iš jos pabiro žydinčios vasaros laukų gėlės. Po šio stebuklo Germaną pradėjo laikyti šventąją, tačiau ji tęsė kuklų savo gyvenimą kaip ir anksčiau ir atsisakė gyventi su savo engėjais.

Vardadienis – Germanos vardadienis  yra švenčiamas 06.15 dieną.

Vardo variantai

Germanota,Girmanta, Girmantė, Jermana, Grimonija, Grimonia, Germaine, Germina, Germinta, Germain, Germane, Germayn, Germayne,  Jermane, Jermaine, Jermayn, Jermayne

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *