10 dalykų kuriuos turi žinoti praktikos metu

10 dalykų kuriuos turi žinoti praktikos metu – Jeigu nori gauti darbą sypsena

Tau nusišypsojo sėkmė ir dabar atlieki studento praktiką. Šiuos patarimus davė tikri studentai praktikantai, kuriems vėliau buvo pasiūlytas darbas toje pačioje įstaigoje. Manau juos verta perskaityti jau vien dėl to, kad sužinotum, ką reikia ir ko nereikia daryti praktikos metu.

1.Pasisiūlyk padėti

Darbe padedantis studentas yra  kasdienybė. Tačiau jeigu vadybininkas ar viršininkas paklausė ar šiuo metu kas nors gali pagelbėti, – tu turi būti pirmoji, puolanti į pagalbą.

2. Nesivelk į romanus

Tai tikrai labai svarbu. Šiuo metu tu turi galvoti apie karjerą ir įspūdį kuriį padarysi darbdaviams. Pagalvok,-  jei pradėsi žaisti meilės žaidimus, ne tik atkreipsi į save nepageidaujamą dėmesį, bet ir užsitarnausi prastą reputaciją, kuri gali prikibti kaip uodega. Juk tu nenori pagarsėti kaip prasta darbuotoja?

3. Neliežuvauk

Griežtai. Jeigu esi iš tų, kurie šnabžda kiekviename kampe,- tave tikrai prisimins. Tačiau šie prisiminimai nebus geri.

4. Jokių biuletenių

Savo darbo vietą gali užsitikrinti tik tuomet, jeigu tavimi galima pasikliauti visur ir visuomet. Ar kas nors nori pasikliauti darbuotoju, kuris pasiprašė laisvadienio pirmą dieną darbe?

5. Nesėdėk be darbo

Niekas taip neerzina kaip dykinėjantys jaunuoliai. Jeigu šiuo metu darbą jau pabaigei, netingėk prieiti prie savo viršininkės  ar viršininko ir paklausti- kuo galiu padėti? Gal būt tau ir neduos sudėtingo darbelio, tačiau atsimins, jog tu tikrai buvai užsiėmusi. Nepamiršk, jog savo pagalbą gali pasiūlyti tik tuomet jei iš tikrųjų pabaigei tai, kas tau buvo patikėta.

6. Būk mandagi

Praktika tai vieta, kurioje kiti dirba, kad užsidirbtų pragyvenimui. Kuo mandagiau tu elgsies su visais įstaigos darbuotojais, tuo didesnis bus tavo pažinčių ratas. Neužmiršk, kuo malonesnis ir ramesnis tavo elgesys,- tuo geresnį įspūdį tu palieki būsimam darbdaviui. Neužmiršk, jog įstaigos darbuotojai mėgsta paliežuvauti. Juk tu nenori pagarsėti kaip nemandagi?

7. Įsiklausyk į vadovo  nuomonę

Internai, kurie vienąkart savaitėje paklausia savo viršininko, kaip jie gali pagerinti savo darbą, darbą gauna žymiai dažniau. Jeigu vieną dieną savaitėje paskirsi būtent pokalbiui su vadovu apie savo darbo trūkumus ir tai ką gali ištaisyti,- tikrai turi šansų , jog tave prisimins iš gerosios pusės.

8. Nedaryk gramatinių klaidų

Kad ir ką berašytum, rašyk be klaidų ir gražiai. Jeigu siunti elektroninį laišką,-  nepamiršk pasinaudoti Spell check funkcija. Ji nemokama, tačiau gali išgelbėti iš daugelio nemalonių situacijų. Juk tu nenori, kad tave prisimintų kaip nerūpestingą ir neišislavinusią studentę?

9. Visada atrodyk nepriekaištingai

Įsivaizduok, jog užstrigai lifte su kompanijos generaliniu direktoriumi. O tavo sijonėlis susiglamžęs. Ar tikrai nori, jog tave prismintų kaip nevaleiką? Kuo tvarkingiau ir profesionaliau atrodai, tuo daugiau šansų, jog būsi pastebėta.

10. Padėkok atsisveikindama

Praktika baigėsi ir rytoj tavęs čia nebebus. Paskutinę darbo dieną nepamiršk padėkoti visiems su kuo asmeniškai teko susidurti darbo aplinkoje. Jeigu paliksi voke įdėtą atvirutę- bus nuostabu. Tačiau kai kuriose įstaigose mėgstama atsisveikinti ir paliekant mažą dovanėlę. Pasikalbėk su prieš tai šioje įstaigoje  dirbusiais studentais, jie mielai pasidalins savo patirtimi.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *