10 bjauriausių skyrybų niekšybių

10 bjauriausių skyrybų niekšybių pora

Skyrybų niekas nelaukia ir neieško, tačiau kartais jos ištinka. Jeigu vienas iš santuokos partnerių buvo apgaudinėjamas iki skyrybų jis gali būti apgaudinėjamas ir jų metu. Kuo tai gresia? Dažniausiai nukenčia moteris ir vaikai. Tačiau pasitaiko ir priešingai. Įpykusio ir godaus žmogaus fantazijai paprastai ribų nėra, todėl kai kuriuos dalykus reikėtų žinoti kiekvienam. Kad ir kaip stipriai degtų meilės liepsna, jūs turite teisę jaustis saugūs ir tuomet, kai ji užgęsta.

Šiame straipsnelyje aprašomos 10 labiausiai paplitusių niekšybių, kurių gali griebtis buvęs sutuoktinis.

  1. Slepiami pinigai ir santaupos

Ne viena šeima  taupo juodai dienai. Tačiau neretai verslo žmonės slepia  savo pajamas ne tik nuo valstybės bet ir nuo šeimos. Kodėl? Jeigu žmona nežino kiek gi uždirba jos vyras, ji tampa beginkle skyrybų metu. Kas įrodys kad jis turi jachtą, jeigu buvęs vyras yra registruotas darbo biržoje? Paprastai pinigai slepiami kitose banko sąskaitose, investijų fonduose, akcijose ar net kitų valstybių ofšorinėse kompanijose.  Kraštutiniais atvejais sutuoktinis paskelbia bankrotą. Ką tai reiškia? Prisiminkite smagią Hipoerbolės dainą- „Kai nieko neturi“…

  1. Sunaikinamos  šeimos vertybės ir relikvijos

Smurtauti ir naikinti mėgsta tiek vyrai tiek moterys. Vyrai dažniausiai „pakliūna“ į avarijas, kurių metu suniokojami brangūs automobiliai. Moterys gi labiau  mėgsta  už juokingą kainą parduoti antikvarines vertybes, knygas arba indus. Jos nevengia sudaužyti i vertingos įrangos arba stengiasi sugadinti apartūrą, instrumentus arba tiesiog suplėšyti  jaunystės nuotraukas, dokumentus  ir laiškus. Ypač dažnai pasitaiko, kad pykčio pagauta moteris sunaikina visus vyro rūbus – sukarpo, aplieja balikliu, sudegina. Čia jau kaip ir kam šauna į galvą.

  1. Nuskriaustoji pusė pasiima paskolą

Arba tiesiog išleidžia visas santaupas, arba nusiperka ką nors tokio, už ką dar esamam sutuoktiniui teks mokėti ilgus metus. Na nesakykite, nusipirkti 80 000 dolerių kainuojantį žiedą, už kurį sumokėta jau beveik buvusio vyro kreditine kortele tikrai nėra nekaltas pokštas.

  1. Vienas iš sutuoktinių staiga išvyksta svetimon šalin

Dažniausiai išvykstama  netikėtai ir su vaikais. Dar dažniau antroji pusė apie tokią išvyką nieko nežino. Paprastai vykstama į tokią šalį, kurioje skyrybų metu galima pasipelnyti. Niekam ne paslaptis, jog neretai taip padaro svetimšaliai vyrai,  kurie išsiveža vaikus į savo gimtuosius kraštus. Jeigu tarp abiejų šalių nėra pasirašyta bendradarbiavimo sutartis,- nukentėjusioji pusė gali prarasti ne tik pinigus, turtą ar socialinę padėtį. Dažniausiai šiuo atveju prarandami vaikai, kurie vieni ir be globėjo keliauti negali. Sakote gali padėti teismai? Teoriškai gali, tačiau praktiškai baigiasi taip kaip išeina.

  1. Sutuoktinis pradeda stebėti šeimą

Ne, mes nekalbame apie žvilgčiojimą į mobiliojo telefono žinutes. Į pagalbą dažniausiai pasitelkiama sunkioji artilerija: kompiuterio programos- keylogeriai, kurie registruoja kiekvieną kompiuterio klavišo spustelėjimą, pasiklausymo aparatūra, vaizdo kameros. Net asmens sargybiniai ir šiaip draugai. Jūs galite būti stebimi automobilyje, vonioje, vienu žodžiu- bet kur. Tai priklauso tik nuo antrosios pusės fantazijos ir finansinių galimybių. Neretai toks stebėjimas vykdomas su tikslu. Kokiu?

  1. Esate provokuojami

Pasitaiko ir taip, kad  priežasties skyryboms kaip ir nėra. Antrosios pusės negalima niekuo apkaltinti, nes jis yra idealus tėtis o ji –ideali mama. Kas daroma?  Žmona sumoka kitai moteriai, jog ši suviliotų jos vyrą. Kam to reikia? Nebūkite naivūs,- reikia pikantiškų pokalbių įrašų arba pikantiškų nuotraukų. Tiesiog kad būtų lengviau skirtis. Juk tokie įrodymai teisme abejonių nekels. Pasitaiko ir taip, jog tai daro vyras- sumoka kitam vyrui už provokuojančius skambučius žmonai.

  1. Pradedamos daryti masinės jūsų asmeninių dokumentų kopijos

Kodėl? Jūs manęs paklauskite, o aš jūsų. Neretai tai daroma tiesiog bijant, jog skyrybų metu kažkas bus nuslėpta. Neretai tikimasi, jog šias asmeninių dokumentų kopijas bus galima panaudoti jau po skyrybų. Žinoma, ne jūsų  ir ne vaikų naudai.  Tačiau Jungtinių Valstijų teisininkai  labai dažnai susiduria ir su asmens apdraudimu kai jis nieko apie tai nežino. Jeigu šis apdraustasis ruošiasi skyryboms, gali atsitikti ir taip, kad skyrybų dienos jis tiesiog nesulauks. Prisiminkite liūdnai nuskambėjusią bylą, kai Lietuvoje didele suma buvo apdrausta jauna, tik ką ištekėjusi moteris. Ji nuskendo praėjus vos keliems mėnesiams po vestuvių. Tik atkaklūs tėvai sugebėjo įrodyti, jog  sveika, graži ir ir puiki moteris žuvo ne atsitiktinai.

  1. Prasideda užpuldinėjimai

Tai tapo beveik kasdienybe. Pavydus vyras užpuolė moterį su naujuoju širdies draugu. Arba atvirkščiai,- buvo užpulta naujoji vyro širdies draugė. Jeigu skyrybos vyksta dėl smurto šeimoje, tokio smurto galite laukti ir skyrybų metu arba po jų. Smurtas gali reikštis ne tik veiksmais, bet ir žodžiu. Juk svarbiausia , kad smurtautojo bijotų ir jam nusileistų tiek, jog jis galėtų daryti ką tik nori. Liūdniausia, jog nuo tokių veiksmų nėra apsaugotas absoliučiai niekas- nuo smurto negelbsti nei išsilavinimas, nei socialinė padėtis, nei užgyventas turtas. Tačiau šiuo atveju jūs turite teisinį ginklą. Jūs turite teisę kreiptis į policiją ir imtis teisinių priemonių, kad šis asmuo nebebūtų jūsų aplinkoje.

  1. Jūs negalite rasti kvalifikuoto teisininko

Taip gali atsitikti visiškai netikėtai ir dažniausiai vyksta ne Lietuvoje.  Pora skiriasi taikiai, didelių nesutarimų kaip ir nėra. Tačiau vienas iš sutuoktinių negali rasti kvalifikuoto teisininko. Kodėl? Antroji pusė negaišo laiko ir aplankė visus skyrybų advokatus. Apsilankė pas juos oficialiai, prieš tai būtinai užsiregistravo. Su advokatu pabendravo labai trumpai – tik susipažino. Ką tai reiškia? Teisiškai, šis advokatas jau atstovauja jūsų antrajai pusei. Jeigu jums reikalingas advokatas, į  šį advokatą jūs  nebegalite kreiptis, nes jis negali teisme atstovauti jūsų ir jūsų sutuoktinio tuo pat metu (kalbama apie santuokas sudarytas ne Lietuvoje).  Jeigu gyvenate mažame miestelyje, o jame tėra tik du advokatai… Kas gi vyksta? Nukentėjusioji pusė tiesiog negali gauti kvalifikuotos teisinės pagalbos. O  pačių skyrybų procesas gali tęstis mėnesius ir net metus.

      10. Vilkinamas laikas arba priešingai daromas spaudimas

Čia vėlgi viskas priklauso nuo asmens fantazijos. Vieni sutuoktiniai tiesiog neturi laiko atvykti į teismo procesą, arba kiekvienąkart suserga, kai numatomas teismo posėdis. Dingsta dokumentai, įrodymai ir panašiai. Kiti gi priešingai, – neleidžia antrajai pusei atikvošėti ir verčia skirtis tuojau pat, kad ir rytoj. Kitaip, jums grasinama, kad jūsų vaikams nebus mokami alimentai, arba šie alimentai bus skaičiuojami tik pagal pragyvenimo minimumą arba kas nors baisiau, ar  panašiai. Jūs galite būti gąsdinami, jog bus atimti vaikai, arba būsite paskelbti neveiksniais. Vėlgi viskas priklauso nuo nesąžiningosios pusės godumo ir sugebėjimų manipuliuoti jūsų emocijomis ir jausmais.

Taigi tiek. Linkiu, kad nei vienam nereikėtų išgyventi nei skyrybų proceso, nei skyrybų sukeltų išgyvenimų. Tačiau būkite realistai, ir žinokite, jog įpykęs sutuoktinis gali tapti monstru. Būkite mylimi, saugūs ir laimingi- visuomet ir visur.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *