Kaip pasveikinti jauną mamą?

Kaip pasveikinti jauną mamą? 

1 idėja Dovanų idėjos

Kiekvieno naujagimio mama žino,- sauskelnių ir vystyklų niekada nebus permažai. Kodėl gi tuo nepasinaudojus ir nepadovanojus naujai mamai to, kas jai tikrai reikalinga. Juolab ir sauskelnių kainos neretai priverčia jaunus tėvus pataupyti.  Padovanokite jai naktinę sauskelnių atsargą. Visi puikiai žinome, kaip sunku būna, kai naktį pritrūkstama sauskelnių poros. Kad jūsų dovana pakeltų nuotaiką, supakuokite šias sauskelnes į sauskelnių tortą arba didelį maišą, ant kurio puikuotųsi koks nors šmaikštus užrašas. Būtinai pridėkite savo palinkėjimus ir priminimus, naudoti šias sauskelnes tik naktį, kai jų pritruks.

2 idėja

Palepinkite jauną mamą tik jai asmeniškai skirtu pilingu. Jauna maitinanti mama tikrai neturi laiko soliariumams ir grožio salonams. Naujagimis ir gausybė darbų atima tiek daug laiko, jog neretai elementarus prausimasis vonioje tampa prabanga. Jūs tikrai  neapsiriksite, jeigu pagaminsite jaunai mamai skirtą pilingą, kuris ne tik atgaivins jos drėgmės ištroškusią odą, bet ir nuramins jos mažylį.

Kaip pagaminti natūralų jaunai mamai tinkantį pilingą?

Jums prireiks

  • 1 puodelio cukraus
  • 1 puodelio migdolų aliejaus
  • 2 lašelių levandų aliejaus

Viską sumaišykite mediniu šaukšteliu ir supilkite į gražų stiklinį indą. Neužmirškite papuošti gražiu šilkiniu kaspinu.

Šie švelnūs kvapai nuramins ir mamą ir mažylį jų pernelyg nesuerzindami.

3 idėja

Pabūkite aukle. Jūs tur būt neįsivaizduojate kaip mažai miega jauna mama. Pasisiūlykite pagloboti mažylį bent vienąkart savaitėje ir leiskite jai tiesiog išsimiegoti. Gal būt tai nėra labai apčiuopiama dovana, tačiau jūsų skiriamas laikas leis mamai atgauti taip trūkstamas jėgas.

4 idėja

Pagaminkite maitinimo skydelį. Ne kiekvienas iš mūsų prisimena, jog naujagimis valgo kas 90 minučių.Jaunai mamai vos belieka laiko kitiems būtiniems dalykams- kad ir pavalgymui arba miegui. Jeigu jūs nupirksite gražį stiklinį rėmelį, į kurį įrėminsite nedidelę lentelę, kurioje bus vietos pažymėti laikui, kada mažylis valgė paskutinį kartą,- jūs padarysite mamai didelę paslaugą. Paprasčiausiu markeriu ji galės ant stiklo užrašyti kada mažylis buvo maitintas ir bent šiek tiek susiplanuoti savo laiką. Juk sekančio maitinimo laiką galima užrašyti nutrynus praeito maitinimo laiką. Šitokia dovana ne tik padės mamai, bet ir primins apie jūsų nuoširdų rūpinimąsi jos ir mažylio sveikata.

5 idėja

Papildykite jos šaldytuvą vitamino C atsargomis. Jaunos mamos sunkiai išsiruošia į parduotuvę. Na o jauni tėčiai dažniausiai nežino, jog maitinančiai mamai būtina suvartoti net 120 mg vitamino C  per dieną. Tai atitiktų vieną butelį šviežiai spaustų apelsinų sulčių arba visą ryšelį mandarinų. Kad mažylio negriebtų alergijos, nupirkite jai brokolių, paprikos arba kalafiorų, kuriuose vitamino C tikrai netrūksta. Šios daržovės yra brangokos, todėl jūsų dėmesys ir praktinė dovana tikrai neliks neįvertinta.

6 idėja

Pasirūpinkite mamos grožiu. Visos mamos žino,- turint mažylį, laiko rūpintis savimi beveik nėra. Kad jūsų mylima mama jaustųsi tokia pat graži kaip ir prieš gimdymą, padovanokite jai asmeniškai tinkančias grožį puoselėjančias priemones- rankšluostį iš mikropluošto, kuris sugeria drėgmę ir padeda greičiau išdžiovinti šlapius plaukus, gerą šepetį plaukams, kuris leis plaukus iššukuoti visiškai be vargo arba sausą šampūną , kuris leis jai džiaugtis gražiais ir žvilgančiais plaukais negaištant laiko vonioje.

Neužmirškite , jog jaunai mamai labiausiai trūksta miego ir laiko pasirūpinti savimi. Todėl jūsų dėmesys ir rūpestis bus tikrai įvertinti.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *