Aurelija

Vardas  Aurelija 


Vardas Aurelija

  • Lytis – Moteriška
  • Kilmė – Lotynų
  • Reikšmė –vardas Aurelija yra  vedinys iš  lotynų kalbos žodžio aurum, kuris lietuvių kalboje reiškia  „auksas arba geltonas “.  Aurelijos vardu buvo vadinama Julijaus Cezario motina bei imperatoriaus Marko Aurelijaus duktė, kurios pilnas vardas skambėjo Annia Aurelia Galeria Lucilla.Šį vardą taip pat nešioja Arnoldo Švarcnegerio motina bei jo duktė. Aurelijos vardas Lietuvoje buvo pradėtas teikti praėjusio amžiaus 1 dešimtmetyje. Labiausiai jis buvo mėgiamas praėjusio amžiaus 8-9  dešimtmečiuose. Didžiausiu savo populiarumo laikotarpiu šis vardas buvo suteiktas 237 kartus per metus. Šiuo metu vardo populiarumas yra stipriai kritęs. 2013 metais Aurelijos vardu pavadintos vos 29 mergaitės. 2014 metais šis vardas užėmė 118 vietą tarp Lietuvos vardų ir buvo suteiktas 25 mergaitėms.
  • Ar vardas Aurelija yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Aurelija yra minima  05. 31, 09.25, 10.15, 10.16, ir 12.02 dienomis. Šv. Aurelija Strasbūrietė yra minima 10.15 (10.16) dieną. Ji yra atsiskyrėlių globėja, nes gimusi princese atsisakė tekėti ir pabėgusi iš Strasbūro ir 52 metus gyveno atsiskyrėlišką gyvenimą. Kita legenda apie Šv. Aureliją kalba, jog ji su Šv. Uršule apsistojo Strasbūro mieste, kur mirusi nuo karštinės. Šv. Aureliją Petronilą minime 05.31 dieną. Ji saugo nuo karštinės, globoja kalnų keliautojus, Prancūzijos sosto įpėdinius bei sutartis tarp Frankų ir Popiežių.
  • Vardadienis – Aurelijos vardadienis yra švenčiamas 09.25 ir 10.16 dieną. 
  • Vardo skaičius –5
  • Astrologinis simbolis- Dvyniai
  • Palankios spalvos – Turkio, žalsvai melsva, balta, švelniai žalia, žydra, kreminė, vynuogių
  • Brangakmeniai – Akvamarinas, turkis, perlai, kalnų krištolas, mėnulio akmuo,baltasis arba žaliasis agatas, baltasis arba žaliasis nefritas
  • Gėlės – vėdrynas- žavesiui atsiskleisti, gardenija – jausmingumui
  • Planeta globėja – Mėnulis
  • Laimingos dienos – Pirmadienis
Vardo variantai 

Aurė, Aura, Aurėja, Aurelė, Aurele, Aurela, Aurelia, Aureda, Aurelina, Aurelita, Aurėlija, Aurėlita, Aurliana, Aurelijana, Aurija, Aurilija, Aurijana, Aurika, Aurilė, Aurina, Aurintė, Aurinija, Aurinta, Aurūnė, Aurena, Aurita,  Aurentė, Aurinta, Auresta, Aurea, Auriada, Aurija, Auksė, Aranka, Aural, Auralia, Oria, Orija, Aural, Auralee, Auralei, Aureal, Aurel, Aurelea, Aurelee, Aurellana, Aurelle, Auria, Aurie, Aurilia,  Ora, Oralia, Orelee, Orelia, Eurelija, Aurena, Aurelie, Aureliya, Auristida, Aurora, Avrora, Auroren,  Relė

Aurelijos charakterio savybės

Aurelijos yra labai moteriškos ir žavios. Jos darbščios, iškalbingos ir labai judrios. Aurelijoms būtinas dėmesys ir aplinkinių nuomonė. Jos lengvai bendrauja ir  tai yra geriausia kas joms sekasi. Neretai jos turi menininkės gyslelę, gali tapti gydytojomis, rašytojomis, mokytojomis, matematikėmis, filosofėmis. Aurelija visada paguos ir išklausys. Jai svarbi taika aplink ją, todėl neretai tampa taikytoja. Su Aurelija smagu bendrauti, todėl ji visada yra apsupta draugų. Ką traukia greitis, neištyrinėti dalykai, ji gali būti puiki prekybininkė. Aurelijos daug keliauja – joms reikia pastoviai naujų įspūdžių. Tai moterys, kurios vertina geras mašinas, turi puikų stiliaus jausmą ir išmano kulinarines plonybes.  Jos nemėgsta suvaržymų ir stengiasi gyventi taip, kaip yra patogu joms pačioms. Tačiau visuomenės normų paiso ir net labai stipriai. Jų jausmai labai gilūs, tačiau jos be galo lengvai susižavi.

Aurelijos charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate ambicinga asmenybė ir vertinate savo asmeninę laisvę. Mėgstate komfortą ir jo siekiate. Lengvai užsidegate, savo įsitikinimus ginate tvirtai, tačiau sąžiningais metodais. Jūsų valios galima pavydėti. Mokate vadovauti ir nevengiate to daryti. Esate ryžtingo charakterio ir nebijote to parodyti. Jūsų privalumai – drąsa ir tikslo siekimas. Jūsų silpnybės- ūmus būdas, polinkis rizikuoti ir pernelyg didelis savo interesų sureikšminimas. Žvelkite į pasaulį giedriau, ir kautis gyvenime teks mažiau. Nebijokite išklausyti kitų nuomonės- ji gali būti naudinga, net jeigu su tuo ir nesutinkate. Stenkitės būti lankstesni ir nuolaidesni.

Filmukas apie vardą Aurelija YouTube

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *