Elžbieta

Vardas  Elžbieta
Vardas Elžbieta

  • Lytis – Moteriška
  • Kilmė – Daugiakilmis: Hebrajų/ Anglų
  • Reikšmė-  Vardas Elžbieta yra vedinys iš hebrajų kalbos žodžio elisheba, reiškiančio „mano Dievas visagalis“, jis taip pat gali būti kildinamas iš senovės  anglų” iš turtingų namų”.  Elžbietos (Elzbietos) vardas yra minimas Biblijoje. Senajame Testamente paminėta Elisheba yra Aarono žmona. Naujajame Testamente yra minima  Elzbieta, Šv. Jono Krikštytojo motina.  Elzbietos (Elžbietos) vardą mėgo karališkosios Europos šeimos. Šį vardą turėjo net 7 karalienėmis ir princesėmis tituluotos moterys. Ispanai yra pamėgę kitą šiuo vardo versiją- Izabelė. Vardas šiuo metu išgyvena renesansą ir yra beveik visų pasaulio kraštų populiariausiųjų vardų sąrašuose.
  • Elžbietos vardas yra mėgiamas ir Lietuvoje. Plačiau jis buvo vartotas 2 ir 4 praeito amžiaus dešimtmečiuose. Šiuo metu Lietuvoje vardas išgyvena atgimimo bangą ir  2011 įkopė į populiariausių vardų šimtuką.2014 metais Elžbietos vardas puikavosi 89 šio sąrašo vietoje ir buvo suteiktas 39 kartus.
  • Ar vardas Elžbieta yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv.Elzbieta ( Elžbieta) yra minima  06.18, 07.04, 11.05, 11.17  dienomis. Ji globoja ligonines, slaugytojus, kepėjus, nuotakas, karalienes, labdaros darbuotojus ir labdaros draugija, kunigaikštienes, mirtinai sergančius vaikus, tremtinius, benamius, nuotakas, nėrėjas, tretininkus, sunkias santuokas, neteisingai apkaltintuosius, neištikimybės bei pavydo aukas  ir našles. Šv. Elžbieta Portugalė saugo nuo pavydo. Į ją kreipiamasi karo metu prašant taikos. Šv. Elžbieta Portugalė yra Koimbros (Portugalijoje) globėja.
  • Vardadienis – Elžbietos vardadienis yra švenčiamas 06.18, 07.04, 07.08, 11.05, 11.17 dienomis.
  • Vardo skaičius – 8
  • Astrologinis simbolis- Ožiaragis
  • Palankios spalvos – Rožinė, ružava, oranžinė, geltona, aukso, vario
  • Brangakmeniai – deimantas, rožinis kvarcas, rubinas,špinelis, granatas, raudonasis safyras
  • Gėlės – piliarožė- ambicijoms, kamelija- tobulumui ir meistriškumui
  • Planeta globėja – Saulė
  • Laimingos dienos – Sekmadienis, Pirmadienis
Vardo variantai 

Elza, Elze Elzė, Elzytė, Eliza, Elaiza, Elyza,  Elsa, Elsė, Elsinta, Elsita, Elise, Elyza, Eliza, Alzbieta, Alžbieta, Alzė, Alžbutė, Elzbieta, Elziūnė, Elžbeta, Elžbieta, Elžbietė, Elisabet, Elisabeth, Elisabetta, Elissa, Eliza, Elizabel, Elizabet, Elsa, Elspeth, Elyza, Elsbeth, Else, Elsie, Elsy, Elizabetta, Elizaveta, Eilis, Elisheva, Elishia, Ellsif, Els, Erzebet, Erszebet, Elzira, Erihapeti, Erssike, Erszi, Erszok, Elzi, Elzee, Elzey,Ellzi, Elzea, Ellzey,Ellzy, Elisabeta, Elizabet, Elizabeta, Elizabeth, Elizabieta, Elzbieta, Elisabeth, Elisabet, Elisaveta, Elizabetė, Elaiza, Elisa, Elista, Eliševa, Eliza, Elizaveta, Elizavieta, Elyza,  Eluyza, Ilze, Ilzė, Isabel, Isabela, Isabelė, Isabella, Isabelle, Izabela, Izabelė, Izabelia, Izabella, Jelizaveta, Jelizavieta, Lisa, Lisana, Liza, Lizaveta, Lizeta, Lizi, Ellisa, Else, Isabele, Izzabelle, Ellis, Elze, Izabele, Elize, Yelizaveta, Izabel

Elžbietos charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate kūrybinga ir jautri asmenybė. Jūs kupini idėjų ir sumanymų. Visada esate įvykių sūkūryje ir naujienas visada sužinote patys pirmieji. Jūs mėgstate laisvę ir ją aistringai ginate. Jūs mėgstate greitį, judesį, adrenaliną ir sporto salę. Esate žvitrūs, miklūs ir judrūs, o vakarėliuose visada esate dėmesio centre, Jūsų idėjos visada originalios ir įdomios. Jūs greitai mąstote, puikiai deratės ir mokate užuosti pelną ten, kur jo niekas nepastebi. Reikalui esant mokate sužėrėti lyg deimantas. Tačiau kaip ir deimantas, -mėgstate prabangią aplinką ir gyvenimo malonumus. Jūs aistringi, romantiški ir nevengiate siurprizų. Jūsų trūkumas –  pasiduodate azartui, todėl jums kartais sunku laiku sustoti. Venkite kraštutinumų ir būkite nuosaikesni.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *