Norbertas

Vardas  Norbertas Norbertas

Lytis – Vyriška

Kilmė – Germanų

Reikšmė – Norberto vardas yra vedinys iš senovės vokiečių kalbos žodžių nord  ir beraht, kurie lietuvių kalboje reiškia  „šiaurė ir šviesulys, tai yra šiaurės žvaigždė“. Norberto vardas Lietuvoje pirmąkart buvo paminėtas 1803 metais. Lietuvos istorija mena Norbertą Vėlių (1938- 1996) – etnografą, religijotyrininką, folkloristą, baltų mitologą, pasaulyje pripažintą etninės kultūros tyrinėtoją.  Jis buvo vienas svarbiausių Lietuvos kultūrinio sąjūdžio veikėjų.

Norberto vardas Lietuvoje buvo pradėtas teikti praėjusio amžiaus 1 dešimtmetyje. Labiausiai jis buvo mėgiamas šio amžiaus 1 dešimtmetyje.  Didžiausiu savo populiarumo laikotarpiu šis vardas buvo suteiktas 15 kartų per metus. Šiuo metu šis vardas teikiamas rečiau. Skaičiuojant nuo 1999 metų, Norberto vardas per metus vidutiniškai suteikiamas mažiau nei 10 kartų.

  • Vardo skaičius – 4
  • Astrologinis simbolis- Jautis
  • Palankios spalvos – visos žalios spalvos, balta, švelniai žalia, žydra, kreminė, vynuogių
  • Brangakmeniai – Nefritas, smaragdas, perlai, kalnų krištolas, mėnulio akmuo, baltasis arba žaliasis agatas, baltasis arba žaliasis nefritas
  • Gėlės – nasturta patriotizmui, mėlynasis varpelis- pastovumui
  • Planeta globėja – Mėnulis
  • Laimingos dienos – Pirmadienis

Ar vardas Norbertas yra šventas? Taip.

Šventieji globėjai-

Šv. Norbertas yra minimas 06.06 dieną.  Jis  saugo nuo komplikuotų gimdymų, taip pat globoja taiką, Bohemiją ir Magdeburgą.

Vardadienis – Norberto vardadienis yra minimas  06.06 dieną.

Vardo variantai-

Norbert, Norberto, Norbertus,  Norbaer, Baer, Bèr, Nor, Bert, Bertie, Berty 

Norberto charakterio savybės

Norbertas stebins nestandartiniu mąstymu ir labai išlavintu intelektu. Tai mąstytojas, intelektualas, jautrus ir švelnus žmogus. Jis gali būti puikus derybininkas ir diplomatas. Tačiau bendraujant su juo nereikėtų užsimiršti – tai žmogus, kuris kietai apgins savo nuomonę ir nebijos ją išsakyti. Jis nemėgs neteisybės, griežtai gins savo teritoriją ir įsitikinimus ir greičiausiai tai darys labai elegantiškai. Šiam žmogui naujovės ir mokslas greičiausiai bus būtini kaip vanduo. Jis vertins privatumą, asmens teritorialumą bei aktyviai sieks tiek asmeninės, tiek ir vidinės laisvės. Tai gali būti mąstytojas, filosofas, matematikas, istorikas – viskas viename. Norberto interesų ratas gali būti ypatingai platus arba ypatingai siauras. Jį gali varginti nuobodi rutina, todėl jis pastoviai ieškos naujų įspūdžių ir įkvėpimo. Jis mokės derėtis, bendrauti, gali būti visuomenės pažiba. Tačiau pats vargu ar veršis į dėmesio centrą. Jis patikimas draugas, geras mokytojas ir puikus patarėjas. Pyktis su Norbertais nereikėtų, nes jie ilgai atmins padarytą skriaudą.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *