Benita

Vardas Benita 


Vardas Benita

  • Kilmė – Daugiakilmis: Lotynų/ Hebrajų
  • Lytis – Moteriška
  • Reikšmė –  Vardas Benita yra vyriškojo vardo Benitas moteriškojo forma. Šis savo ruožtu yra vedinys  iš lotynų kalbos žodžio benitus, kuris reiškia  “palaimintas ”. Pagal kitą vardo kilmės aiškinimą Benitos vardas yra hebrajų kilmės vyriškojo vardo Benas, Benjaminas. Šis savo ruožtu yra kildinamas iš hebrajų kalbos žodžio בן (ben)  reiškiančio  ,,sūnus”.Benitos vardas yra mėgiamas Italijoje ir ispaniškai kalbančiuose kraštuose. Lietuvoje šis vardas pradėtas teikti antrajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, tačiau per metus jis būdavo suteikiamas vos 2-3 kartus. Benitos vardas pradėjo populiarėti apie 1989 metus ir nuo 1990 metų per metus yra vidutiniškai suteikiamas mažiau nei 20 mergaičių.
  • Ar vardas Benita yra šventas? Ne. Šventosios vardu Benita nėra.
  • Šventieji globėjai
  • Šv. Bendediktas  Narsietis minimas 07.11. Jis saugo nuo karaščiavimo, rožės, tulžies pūslės akmenligės, uždegiminių susirgimų, dilgėlinės, apsinuodijimų, gundymų. kerų. Šv. Benediktas globoja benediktinų ordiną, mirštančiuosius, olų gyventojus, speleologus, vienuolius, mokinius, studentus,  tarnus, suniokojusius šeimininko turtą, žemės ūkio darbuotojus, kalnakasius, vario dirbėjus, Italijos architektus, inžinierius, Europą, Heerdtą (Vokietija), Norcia, Subiaco (Italija).
  • Šv. Benildė yra minima 06.15 dieną.
  • Šv. Benedikta yra minima 01.04, 03.16, 03.21, 05.06, 06.29, 10.08 dienomis.
  • Šv. Benedeta yra minima 03.21, 05.06 dienomis.
  • Vardadienis – Benitos vardadienis yra švenčiamas  06.29 dieną.
  • Vardo skaičius – 6
  • Astrologinis simbolis- Vėžys
  • Palankios spalvos –Karališkoji mėlyna, indigo, raudona, rožinė
    Brangakmeniai – Perlai, safyrai, koralas, karneolis, raudonasis agatas
    Gėlės – rožė- meilei, sausmedis – ištikimybei ir pasiaukojimui
    Planeta globėja- Marsas
    Laimingos dienos – Antradienis, Penktadienis
Vardo variantai

Bena, Benė, Beneta, Benedikta, Benediktė, Benedikte, Benedeta, Benilda, Benildė,  Beneta, Benona, Betina, Bernadeta, Benada, Benjamina, Bonita, Bonitta, Bendite, Benedicta, Benedetta, Benetta, Beeni, Benny, Benoite, Bernita, Belita, Bente, Binnie, Binny, Bénédicte, Bettina, Benedykta, Benedita, Bengta, Nita, Denita, Lenita, Nenita, Renita, Venita

Benitos charakterio savybės

Benitos yra labai švelnios ir jautrios. Jos nemėgsta konfliktų ir stengiasi pernelyg nesiginčyti. Tačiau tai apgaulingas įspūdis – savo interesus ir nuomonę jos apgins taip, kad jūs neturėsite kaip paprieštarauti. Jos diplomatės ir derybininkės, žavios ir moteriškos. Benitos gyvenime labai svarbų vaidmenį vaidins namai, tačiau šiuos namus ji kurs tokius, kokių nori tik jinai. Benitos apdovanotos puikiu stiliaus jausmu, jos jaunatviškos, elegantiškos, puikios pašnekovės. Benitoms būtina turėti savo nuosavą erdvė, kur jos galėtų atgauti jėgas. Tačiau tai nėra namisėdos. Jos mėgsta keliones ir naujus įspūdžius. Jų jausmai gilūs, jas lengva užgauti, tačiau nesunku ir sužavėti. Benitoms seksis darbas su žmonėmis- mokytojos, socialinės darbuotojos, slaugytojos, žurnalistės, diplomatės. Jos labai originalios ir gali tapti garsiomis menininkėmis.

Filmukas apie vardą Benita YouTube

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *