Svajūnas

Vardas – Svajūnas Svajūnas

Lytis-  Vyriška

Kilmė – Lietuvių

Reikšmė-  Svajūno vardas yra vedinys iš lietuvių kalbos žodžių, reiškiančių „svajonė, svajoti, svaja“. Svajūno vardas Lietuvoje buvo pradėtas teikti praėjusio amžiaus 4 dešimtmetyje. Labiausiai jis buvo mėgiamas praėjusio amžiaus 7-8 dešimtmečiuose. Didžiausiu savo populiarumo laikotarpiu šis vardas buvo suteiktas 123 kartus per metus. Šiuo metu šis vardas teikiamas rečiau. Skaičiuojant nuo 1999 metų, Svajūno vardas per metus vidutiniškai suteikiamas mažiau nei 15 kartų.

  • Vardo skaičius – 8
  • Astrologinis simbolis- Ožiaragis
  • Palankios spalvos – Rožinė, ružava, balta, žydra,ryškiai geltona
  • Brangakmeniai – deimantas, rožinis kvarcas,  baltasis safyras, baltasis cirkonis, baltasis turmalinas
  • Gėlės – piliarožė- ambicijoms, kamelija- tobulumui ir meistriškumui
  • Planeta globėja – Venera
  • Laimingos dienos – Trečiadienis, Penktadienis

Ar vardas Svajūnas  yra šventas? Ne. Šventojo vardu Svajūnas nėra.

Šventieji globėjai –

Šv. Sabinijonas  yra minimas 06.07 dieną.

Šv. Sabinas yra minimas 01.17, 01.25, 02.01, 02.09, 03.13, 12.30 dieną. Šv. Sabinas globoja Bari miestą.

Šv. Silvestras yra minimas 11.26 ir 12.31 dienomis. Šv. Silvestras yra gyvūnų, mūrininkų globėjas ir Šv. Silvestro ordino globėjas. Šv. Silvestras globoja Feroleto Antico ir Poggio Cantino (Italijoje).

Šv. Silvanas yra minimas 12.02 dieną.

Vardadienis – Svajūno  vardadienis yra švenčiamas 06.07 ir 11.02 dienomis.

Vardo variantai-

Svajus

Svajūno charakterio savybės

Svajūnai ilgai išlieka jaunatvški ir pasitempę. Jie žavūs ir malonūs pašnekovai. Su jais lengva bendrauti, todėl neretai apie juos sakoma, jog jie yra laimės kūdikiai. Iš tikrųjų taip ir yra. Juos globoja Venera, kuri jiems gali pasiūlyti turtą, geras pajamas ir gražų gyvenimą. Vienok viskas nėra taip paprasta kaip atrodo. Savo turtą Svajūnas turės užsidirbti savo paties prakaitu. Jį gali lydėti karminės su pinigais susijusios bėdos, todėl jiems reikėtų būti labai atsargiems būtent su pinigais. Jie gali būti neblogi verslininkai, kuriems seksis verslas susijęs su medicina ar amatais. Jie neblogi draugai, šeimos gynėjai ir patarėjai bėdoje. Svajūnas visada išties pagalbos ranką, tačiau tai darys tik asmeniškai paprašytas. Svajūnai žino savo vertę, moka išnaudoti aplinkybes savo naudai. Iš pažiūros jie atrodo labai švelnūs ir gan lengvabūdiški. Tačiau tai klaidingas įspūdis. Svajūnas mėgsta pirmauti ir varžytis. Tačiau daro tai neįkyriai. Jo nuomonės reikia klausytis.

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. laba diena,
    o kodėl šitam vardui nėra padaryta paveikslėlio-herbo?
    🙂 labai reikėtų! ačiū!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *