Amanda

Vardas AmandaVardas Amanda

  • Vardo kilmė – Lotynų
  • Vardo reikšmė- Vardas Amanda yra  vedinys iš lotyniško žodžio amare, kuris reiškia  „mylėti, meilė arba mylėtina“. Amandos vardas buvo mėgiamas 17 amžiuje, ypač Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje ir Ispanijoje. Prancūzai beje labiau mėgsta mažybinę šio vardo formą Amandina. Vardas vėl atgimė antrajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje ir šiuo metu yra įsitvirtinęs tarp  200 populiariausiųjų JAV vardų. Lietuvoje šis vardas labiai pamėgtas devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Skaičiuojant nuo 1899 metų Amandos vardas buvo suteiktas beveik 380 kartų. Daugiausia Amandų buvo užregistruota 2009 metais – net 44. Per pastaruosius metus 4 metus šis vardas per metus vidutiškai suteikiamas beveik 30 mergaičių. Šis vardas kol kas dar nėra populiariausiųjų Lietuvos vardų šimtuko sąrašuose. 2014 metais jis buvo suteiktas 31 mergaitei.
  • Ar vardas Amanda yra šventas? Ne. Šventosios vardu Amanda nėra.
  • Šventieji globėjai –
  • Šv. Amandas yra minimas 01.23, 02.06, 02.10, 03.19, 04.06, 04.08, 05.22, 06.06, 06.10, 06.16, 06.18, 06.25, 09.26, 10.16, 11.04, 11.08, 10.26, 11.13 dieną. Šv. Amanadas iš Mastrichto yra minimas 02.06 dieną, Jis saugo nuo karštinės, paralyžiaus, reumato, traukulių, odos ligų, akių susirgimų, raguočių ligų. Jis taip pat globoja skautus, barų darbuotojus, smuklininkus, aludarius, barmenus, maisto produktų gamintojus, viešbučių darbuotojus, pirklius, farmacininkus, vynuogių augintojus ir vyndarius, vyno pardavėjus. Šv. Amandas globoja Flandriją(Belgija), Maastrichtą (Nyderlandai), Zalcburgą (Austrija), Utrechtą (Nyderlandai).
  • Šv. Amata yra minima 02.20 dieną.
  • Vardadienis – Amandos vardadienis yra švenčiamas  07.07 dieną.
  • Astrologinis simbolis – Žuvys
  • Skaičius – 7
  • Palankios spalvosŽalsva, Žydra, Balta, Violetinė, Alyvinė
  • Brangakmeniai-  Katės akis, Ametistas, Aleksandritas
  • GėlėsLevanda, Rožinė geranija
  • Planeta globėja Ketu
  • Palankios dienos – Šeštadienis, Sekmadienis, Trečiadienis
  • Vardo variantai-

Amanta, Amantė, Amata, Amatė, Amatija, Amandina, Amandine, Manda, Mandy, Mandie

Žavi ir moteriška. Vertinanti naujienas, riziką ir nepriklausomybę. Mėgstanti naujienas ir nevengianti jų išbandyti. Linkusi laikytis tradicijų, ginanti namus ir šeimą. Aistringa ir romantiška. Gali būti labai užsispyrusi ir sunkia perkalbama. Puiki šeimininkė, gali būti gera kulinarė. Neieškanti žodžio kišenėje, neretai mėgstanti sukritikuoti. Turinti puikų stiliaus jausmą ir mokanti juo pasinaudoti. Blaiviai vertinanti aplinkybes ir nelinkusi rizikuoti be reikalo, tačiau gali netikėtai pasiduoti asmeniniams įgeidžiams. Nemėgstanti suvaržymų, tačiau gali būti puiki draugė ir bendradarbė. Vertinanti ištikimybę ir šeimos interesus linkusi statyti pirmoje vietoje. Mėgstanti privatumą ir linkusi viską išsiaiškinti iki galo. Lengvai bendraujati, tačiau nelengvai prisileidžianti artyn. Vardas gali at nešti sėkmę mokslininkei, psichologei, techninės srities darbuotojai, teisininkei.

Amandos charakteris pagal pirmąją vardo raidę

Esate ambicinga asmenybė ir vertinate savo asmeninę laisvę. Mėgstate komfortą ir jo siekiate. Lengvai užsidegate, savo įsitikinimus ginate tvirtai, tačiau sąžiningais metodais. Jūsų valios galima pavydėti. Mokate vadovauti ir nevengiate to daryti. Esate ryžtingo charakterio ir nebijote to parodyti. Jūsų privalumai – drąsa ir tikslo siekimas. Jūsų silpnybės- ūmus būdas, polinkis rizikuoti ir pernelyg didelis savo interesų sureikšminimas. Žvelkite į pasaulį giedriau, ir kautis gyvenime teks mažiau. Nebijokite išklausyti kitų nuomonės- ji gali būti naudinga, net jeigu su tuo ir nesutinkate. Stenkitės būti lankstesni ir nuolaidesni.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *