Beata

Vardas Beata 


Vardas Beata

  • Lytis – Moteriška
  • Kilmė – Lotynų
  • Reikšmė –  Vardas  Beata yra vedinys iš lotynų kalbos žodžiobeatus, kuris reiškia „palaimintas“. Beatos vardas Lietuvoje pirmąkart paminėtas 1819 metais. Plačiau jis buvo pradėtas teikti praėjusio amžiaus 3 dešimtmetyje. Labiausiai jis buvo mėgiamas praėjusio amžiaus 7 -8  dešimtmečiuose. Didžiausiu savo populiarumo laikotarpiu šis vardas buvo suteiktas 60  kartų per metus. Šiuo metu šis vardas teikiamas rečiau. 2004 metais Beatos vardas užėmė 67 vietą tarp populiariausiųjų Lietuvos vardų ir buvo suteiktas 51 mergaitei. 2014 metais Beatos vardas buvo suteiktas 19 kartų.
  • Ar vardas Beata yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Beatą  minime 03.08, 09.06 dienomis.
  • Šv. Beatričė yra minima 01.18, 01.19, 02.13, 05.10,  07.29, 08.17, 11.13 dienomis. Šv. Beatričė da Silva (minima 08.17 dieną) globoja kalinius.
  • Vardadienis – Beatos vardadienis yra švenčiamas 03.08, 07.29,09.06, 11.13 dienomis.
  • Vardo skaičius – 2
  • Astrologinis simbolis – Svarstyklės
  • Palankios spalvos – Oranžinėpersikųlašišosauksomėlynapilkachakivisos žėrinčios spalvos
  • Brangakmeniai – mėnulio akmuoauksashesonitas
  • Gėlės –baltasis jazminas draugystei, baltoji alyva- kuklumuimimoza- jautrumuinašlaitė- drovumui
  • Planeta globėja – Rahu
  • Laimingos dienos – Šeštadienis, Sekmadienis, Pirmadienis
Vardo variantai 

Beatričė, Beatrisė, Betty, Beta, Betina, Beatina, Beatha,Beatriče, Beatričė, Beatriči, Beatričia, Beatrisa, Beatrisė, Beatrisse, Beatriz, Beatryčė, Beatryčia, Betričė, Beatricė, Beatricia, Beatris

Vardo deriniai

Beatha- Feliaciana, Beata Felicijona

Beatos charakteris

Beatos moka suburti visus į krūvą. Jos švelnios, atkaklios ir vertina žmogiškų santykių šilumą bei stabilumą. Beata visada padės ir supras ištikus bėdai. Tačiau apgaudinėti jos negalima. Tai vertinanti tiesą ir pasitikėjimą asmenybė. Jeigu  jai sumeluosite- antrą kartą jai sumeluoti nepavyks. Beatos yra labai jausmingos ir mėgsta pasilepinti. Jos lengvai užsidega ir nevengia pasivaržyti. Tačiau pastovi įtampa ir energijos fejerverkai yra ne joms. Beatoms labiau tinka rami, stabili ir harmoninga aplinka. Esant reikalui, Beata gali tapti gera vadove ar vadybininke, tačiau jai labiau tiks darbas, kuriame dirbama grupėje. Tai jautri, gan drovi, tačiau žinanti savo vertę moteris, kuri aiškia nubrėš savo teritorijos ribas. Ji turi gerą intuiciją ir gali būti puiki menininkė, žurnalistė ar dirbti kūrybinį darbą. Beatos gali būti puikiomis kulinarėmis. Gyvenimo teikiamus malonumus jos taip pat gali paversti pajamų šaltiniu. Joms netrūksta idėjų ir moteriško šarmo. Jos puikiai žino kas jos yra ir moka valdyti situaciją.

Beatos charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate romantiška asmenybė, tačiau mėgstate komfortą ir stabilumą. Jums būtinas pastovus ir garantuotas uždarbis, todėl nemėgstate blaškytis. Esate gabus, atkakliai siekiate savo tikslo ir nemėgstate kai jums vadovauja. Savo nuomonę jūs stengiatės išsakyti taip, kad neliktų abejonių. Jūsų jausmai gilūs, tačiau neretai jiems pernelyg pasiduodate. Jūs vertinate draugystę ir ramybę namuose. Pro jūsų akis nepraslys nei viena smulkmena, o savo aplinkoje laikotės pedantiškos tvarkos.  Jūs nemėgstate keisti savo nuomonės, tačiau giliai širdyje mėgstate pasvajoti. Jūs mėgstate kūrybiškai žiūrėti į problemas, tačiau jūsų sprendimai gali būti labai sudėtingi. Nepaisant to, kad esate stipri asmenybė, jūsų dvasinį pasaulį kartais sunku suprasti.

Filmukas apie vardą  Beata You Tube

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Kodėl nėra parašyta plačiau? Kaip prie kitų vardų,kokia yra šita asmenybė pagal vardą.

  2. aprašymas atitinka 95 procentais 🙂 maloniai nustebino 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *