Elena

Vardas Elena
Vardas Elena

  • Vardo kilmė – Graikų
  • Vardo reikšmė- Vardas Elena yra  vedinys iš graikų kalbos žodži oἥλιος – hēlios, reiškiančio „saulė, deglas, šviesa“.  Pagal kitą vardo kilmės aiškinimą, Elenos vardas gali būti kilęs iš graikų kalbos žodžio Σελήνη0- Selene, kuris reiškian „mėnulis“. Senovės  graikų mitologijoje Elena buvo Spartos karalienė ir gražiausia pasaulio moteris, dėl kurios kilo Trojos karas. Elenos vardas buvo mėgiamas nuo senų senovės. Šį vardą garsino Romos imperatorienė, kuri pasak legendos radusi tikrąjį kryžių, kurį nešė Jėzus.  
  • Lietuvoje šis vardas  pradėtas teikti pirmajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Labiausiai jis buvo mėgiamas 1931 metais, kai buvo suteiktas net 633 asmenims.  Septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje šio vardo populiarumas smarkiai krito.  Šiuo metu Elenos vardas vėl prisimintas. 2010 metais šis vardas pateko į populiariausiųjų Lietuvos vardų šimtuko sąrašus. 2014 metais jis puikavosi 70 šio sąrašo vietoje ir buvo suteiktas 53 mergaitėms.
  • Ar vardas Elena yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai:
  • Šv. Elena yra minima 05.22, 07.31, 08.18 dienomis. Šv. Elena  (Elena Flavija Julija Helena Augusta)  yra minima 08.18 dieną. Ji saugo nuo gaisrų ir griaustinio, bei globoja archeologus, atsivertusiuosius, sunkias santuokas, dažytojus, išsiskyrusiuosius, imperatorienes, vinių ir adatų dirbėjus. Šv. Elenos globoje yra Birkirkara (Maltoje), Bazelis (Šveicarijoje), Frankfurtas prie Maino (Vokietijoje) bei Askolio, Pezaro, Trevizo (Italija), Bambergo ir Frakfurto (Vokietija) vyskupijos. Šv. Elena Skofdietė yra minima 07.31. Ji globoja neteisingai apkaltintuosius, nesutariančius su sutuoktinių giminėmis, kankinius, našles ir Vastergotlandą (Švedijoje).
  • Astrologinis simbolis – Avinas
  • Skaičius – 1
  • Vardadienis – Elenos vardadienis yra švenčiamas 03.02, 05.22, 07.31,08.18 dienomis.
  • Palankios spalvos – Raudona, LiepsnosGeltona, AuksoVario, Raudonojo vyno
  • Brangakmeniai- GranatasRaudonasis safyras
  • Gėlės – Lelija, Violetinė alyva, Šalavijas, Visos raudonos gėlės
  • Planeta globėja – Saulė
  • Palankios dienos – Sekmadienis, Pirmadienis
Vardo variantai

Ἕλλην, Ἑλένη, Ela, Elė, Alė, Alena, Helena, Aliona, Aljona,Ailena, Ailina, Aili, Eleina, Eliana, Elijana, Elana, Elina,Eleanora, Eleonora ,Elėja, Elenė, Elaina, Elina, Ėlina,Elna, Elineta, Elyna, Jelena, Lena, Iliana, Ileana, Ili, Ilka, Ilona, Elen, Elene, Eleni, Elenie, Elėnika, Ena,  Ellen, Elli,  Elin, Hela, Helė,Helia, Laina, Laine, Helen, Helena, Heila, Heilė, Hailey, Hėlin, Helina, Helene, Helana, Haliana, Halyna,Halina, Helaine, Helana, Aileen, Eline, Elaine, Ella, Ellen, Elea, Eliane, Elin, Eilyn, Eileen, Eilidh, Elaine, Alenka, Alionka, Alyena, Alyiona,

Elenos charakteris

Romantiška, žavi ir moteriška. Mėgstanti būti naujovių sūkūryje ir dėmesio centre. Mokanti laiku atsidurti tinkamoje vietoje ir laiku ištarti reikiamą žodį. Greitai mąstanti, neieškanti žodžio kišėnėje. Užkietėjusi keliautoja. Vertinanti gyvenimo teikiamus malonumus, riziką ir  adrenaliną. Mėgstanti pakovoti už save. Gali turėti menininkės gyslelę ir daugybę pomėgių. Turinti puikų stiliaus jausmą ir dizainerės sugebėjimų. Nelengvai susidraugaujanti, tačiau nepaliekanti bėdoje. Šis vardas gali atenšti sėkmę visose gyvenimo srityse, tačiau bus ypač palankus aktorei , politikei ar dirbančiai viešųjų ryšių srityje.

Elenos charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate kūrybinga ir jautri asmenybė. Jūs kupini idėjų ir sumanymų. Visada esate įvykių sūkūryje ir naujienas visada sužinote patys pirmieji. Jūs mėgstate laisvę ir ją aistringai ginate. Jūs mėgstate greitį, judesį, adrenaliną ir sporto salę. Esate žvitrūs, miklūs ir judrūs, o vakarėliuose visada esate dėmesio centre, Jūsų idėjos visada originalios ir įdomios. Jūs greitai mąstote, puikiai deratės ir mokate užuosti pelną ten, kur jo niekas nepastebi. Reikalui esant mokate sužėrėti lyg deimantas. Tačiau kaip ir deimantas, -mėgstate prabangią aplinką ir gyvenimo malonumus. Jūs aistringi, romantiški ir nevengiate siurprizų. Jūsų trūkumas –  pasiduodate azartui, todėl jums kartais sunku laiku sustoti. Venkite kraštutinumų ir būkite nuosaikesni.

Filmukas apie vardą Elena You Tube

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *