Brėkšta

Vardas – Brėkšta Breksta

Lytis – Moteriška

Kilmė – Lietuvių

Reikšmė – Brėkštos vardas yra kilęs iš lietuvių kalbos žodžio, reiškiančio  ,,sutemos“. Tai  senovės lietuvių sutemų deivės vardas.

Brėkštos vardas yra labai retas Lietuvoje. Skaičiuojant nuo 1889 metų, šis vardas buvo suteiktas tik vienam asmeniui.

Ar vardas Brėkšta yra šventas? Ne. Šventosios  Brėkštos nėra.

Šventieji globėjai-

Šv. Berlinda yra minima 02.03 dieną.

Šv. Bernadeta yra minima 02.18 ir 04.16 dienomis. Šv. Bernadeta saugo negalavimų ir ligų, skurdo. Ji globoja pajuokiamus dėl savo nuolankumo, vargšus, piemenis ir piemenaites, ligonius. Šv. Bernadeta yra Lurdo (Prancūzijoje) globėja.

Šv.Berta yra minima 03.24, 07.04, 07.18, 05.01, 05.15 dienomis. Šv. Berta Kavrilietė (minima 03.24 dieną) yra Montano ir Cavriglia (Italijoje) globėja. Šv. Berta Avenietė yra minima 05.01 dieną. Ji  saugo nuo pamišimo.

Vardadienis-

Brėkštos vardadienis yra švenčiamas   dieną.

Vardo variantai-

Brielė, Brigita

Brėkštos  charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate romantiška asmenybė, tačiau mėgstate komfortą ir stabilumą. Jums būtinas pastovus ir garantuotas uždarbis, todėl nemėgstate blaškytis. Esate gabus, atkakliai siekiate savo tikslo ir nemėgstate kai jums vadovauja. Savo nuomonę jūs stengiatės išsakyti taip, kad neliktų abejonių. Jūsų jausmai gilūs, tačiau neretai jiems pernelyg pasiduodate. Jūs vertinate draugystę ir ramybę namuose. Pro jūsų akis nepraslys nei viena smulkmena, o savo aplinkoje laikotės pedantiškos tvarkos.  Jūs nemėgstate keisti savo nuomonės, tačiau giliai širdyje mėgstate pasvajoti. Jūs mėgstate kūrybiškai žiūrėti į problemas, tačiau jūsų sprendimai gali būti labai sudėtingi. Nepaisant to, kad esate stipri asmenybė, jūsų dvasinį pasaulį kartais sunku suprasti.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *