Burtautė

Vardas Burtautė Vardas Burtautė

Lytis – Moteriška

Kilmė – Lietuvių

Reikšmė – vardas Burtautė yra vedinys iš  lietuvių  kalbos žodžių, reiškiančių „burti, kerėti  ir tauta “ – žavinti tautą.

Burtautės vardas yra labai retas Lietuvoje. Skaičiuojant nuo 1889 metų, šis vardas nebuvo suteiktas nei vienam asmeniui

Ar vardas Burtautė yra šventas? Ne. Šventosios Burtautės nėra.

Šventieji globėjai-

Šv. Borisas Kijevietis – minimas 07.24. Jis yra princų, Maskvos ir Rusijos globėjas.

Šv. Brendanas Keliautojas -minimas 05.16. Šv. Brendanas globoja valtininkus, jūreivius, keliautojus, vandens tiekėjus, ir banginius. Jis globoja keletą Airijos vietovių.

Šv. Bernadeta yra minima 02.18 ir 04.16  dienomis. Šv. Bernadeta saugo nuo ligų, kūno skausmų, skurdo. Ji globoja ligonius, skurstančiuosius, piemenis ir Lurdą. Kartais Šv. Bernadeta vadinama Šv. Bernada.

Šv. Brigita yra minima 02.01, 06.10, 07.23 dieną. Šv. Brigita iš Airijos  globoja  kūdikius, vaikus, pribuvėjas, naujagimius, vaikus, kurių tėvai negyvena santuokoje, vienuoles, poetus,  kalvius, valtininkus, jūreivius,galvijus, viščiukų ir paukščių augintojus, pienininkus ir melžėjus, spasutuvininkus ir spaustuvus, moksleivius, studentus, keliautojus, vandentiekio darbuotojus,  bėglius, Airiją,  Douglas (Lankashire, Škotija), Ivrea (Turinas, Italija).

Šv. Brigita Švedė yra minima 07.23 dieną. Ji yra Europos. Švedijos ir našlių globėja.

Šv. Beatričė yra minima 01.18, 01.19, 02.13, 05.10,  07.29, 08.17, 11.13 dienomis. Šv. Beatričė da Silva yra minima 08.17 dieną. Ji globoja kalinius.

Vardadienis – Burtautės vardadienis yra švenčiamas 09.01 dieną.

Vardo variantai –

Burgailė, Burkanta, Burkantė, Burgailė, Bura, Burė

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *