Berta

Vardas BertaVardas  Berta

  • Vardo kilmė –  Daugiakilmis: Vokiečių/Lietuvių
  • Vardo reikšmė – Vardas Berta yra  kilęs iš senovės vokiečių žodžių, reiškiančių   “Garsi savo grožiu, įžymi, Šviesi, skaisti, ”. Vardas taip pat gali būti kildinamas iš vardo Bertautė. Bertos vardu senovės Vokietijoje buvo vardinama gyvūnus  ir audėjas globojusi deivė. Šiuo vardu buvo karaliaus Karolio didžiojo motina. Šį vardą Europoje išpopuliarino Normanai. Vėliau jis buvo pamirštas net iki 19 amžiaus . 19 amžiuje Bertos vardas vėl atgimsta, tačiau dideliu populiarumu nepasižymėjo.
  • Bertos vardas yra retas Lietuvoje. Nuo 1889 metų jis buvo suteiktas mažiau nei 250 kartų. Šį vardą pradėjo teikti pirmajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Didesnio populiarumo Bertos vardas susilaukė aštuntojo dešimtmečio pabaigoje, kai šis vardas buvo suteikamas šiek tiek daugiau nei 10 kartų per metus. Nuo 1999 metų šis vardas per metus vidutiniškai suteikiamas mažiau nei 10 mergaičių.
  • Ar vardas Berta yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv.Berta yra minima 03.24, 07.04, 07.18, 05.01, 05.15 dienomis. Šv. Berta Kavrilietė yra minima 03.24 dieną. Ji yra Montano ir Cavriglia (Italijoje) globėja. Šv. Berta Avenietė yra minima 05.01 dieną. Ji  saugo nuo pamišimo.
  • Astrologinis simbolis – Avinas
  • Skaičius – 1
  • Vardadienis -Bertos vardadienis yra švenčiamas  03.24; 05.15; 07.04; 09.03 dienomis.
  • Palankios spalvos – Raudona, Liepsnos, Raudonojo vyno, Žalia, Turkio, Rusvi atspalviai, Dūminė pilka, Balta
  • Brangakmeniai – Granatas, Smaragdas
  • Gėlės –  Lelija, Violetinė alyva, Šalavijas, Visos raudonos gėlės
  • Planeta globėja – Merkurijus
  • Palankios dienos – Trečiadienis, Penktadienis

Vardo variantai-

Bertina, Bertina, Bertyna, Bertilija, Bertilė, Bertolda, Bertauta, Bertautė, Bertine, Bertyne, Birte, Bertha, Berthe, Berth, Birtha, Birthe, Berhta, Bertille, Berchta, Perchta

Švelni, geranoriška ir rūpestinga. Puiki derybininkė ir taikytoja. Mėgstanti dovanoti ir pati gauti dovanas. Skubanti į pagalbą ir galinti protingai patarti, tačiau nemėgstanti kai į ją kreipiamasi per dažnai. Darbšti, likusi pervargti ir persidirbti. Vertinanti vienatvę ir poilsį. Linkusi į depresijas ir nervines krizes. Smalsi, judri,  iškalbinga, mokanti akimirksniu sugriebti esmę ir sugebanti iš visko išpešti naudos. Mėgstanti keliones ir romantinius nuotykius. Sunkiai susidraugaujanti, nemėgstanti apgavysčių bei linkusi paplepėti. Mėgstanti savo žodį ištarti paskutinė, tačiau linkusi ilgai dvejoti, kol tai padaro. Galinti staiga pakeisti savo nuomonę ar netikėtai jos atsisakyti. Sunkiai įtakojama iš šalies. Vardas palankus rašytojai, biznierei,leidėjai, žurnalistei, vadybininkei, politikei ar visuomenės veikėjai, gydytojai, sportininkei, aktorei, dizainerei, ar moteriai dirbančiai komunikacijų srityje.

Bertos charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate romantiška asmenybė, tačiau mėgstate komfortą ir stabilumą. Jums būtinas pastovus ir garantuotas uždarbis, todėl nemėgstate blaškytis. Esate gabus, atkakliai siekiate savo tikslo ir nemėgstate kai jums vadovauja. Savo nuomonę jūs stengiatės išsakyti taip, kad neliktų abejonių. Jūsų jausmai gilūs, tačiau neretai jiems pernelyg pasiduodate. Jūs vertinate draugystę ir ramybę namuose. Pro jūsų akis nepraslys nei viena smulkmena, o savo aplinkoje laikotės pedantiškos tvarkos.  Jūs nemėgstate keisti savo nuomonės, tačiau giliai širdyje mėgstate pasvajoti . Jūs mėgstate kūrybiškai žiūrėti į problemas, tačiau jūsų sprendimai gali būti labai sudėtingi. Nepaisant to, kad esate stipri asmenybė, jūsų dvasinį pasaulį kartais sunku suprasti.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *