Erikas

Vardas Erikas
Vardas Erikas

  • Vardo kilmė –  vokiečių, skandinavų
  • Vardo reikšmė-  Vardas Erikas yra yra kilęs  iš senovės skandinavų vyriško vardo Eiríkr arba Eríkr. Šis savo ruožtu yra kildinamas iš dviejų senovės skandinavų kalbos žodžių ei ir rich, kurie išvertus į lietuvių kalbą reiškia „vienas arba tikras“ ir „valdžia, princas, valdovas“. Kai kurie mokslininkai teigia, jog šis vardas yra dar senesnės kilmės ir  antroji jį sudaranti šaknis yra kilusi iš senovės germanų kalbos žodžio rikiaz, kuri reiškia“ turtingas ir galingas“. Eriko vardas verčiamas kaip „amžinybė ir valdžia arba valdžia visiems laikams“.  Šis vardas tradiciškai buvo teikiamas  Danijos, Švedijos ir Norvegijos valdovams. Eriko vardas Lietuvoje buvo pradėtas teikti praėjusio amžiaus 2 dešimtmetyje. Labiausiai jis buvo mėgiamas praėjusio amžiaus 8-9 dešimtmečiuose. Didžiausiu savo populiarumo laikotarpiu šis vardas buvo suteiktas 194 kartus per metus. Šiuo metu šis vardas teikiamas rečiau, tačiau tebesilaiko populiariausiųjų Lietuvos vardų šimtuko viduryje. 2014 metais Eriko vardas puikavosi 59 šio sąrašo vietoje ir buvo suteiktas 66 berniukams.
  • Ar vardas Erikas yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Erikas yra minimas 05.18 dieną. Šv. Erikas  IX (kitaip dar vadinamas Eriku Švedu)  valdė Švediją XII amžiuje. Jis globoja Švediją ir valstiečius.
  • Astrologinis simbolis –Skorpionas
  • Skaičius- 9
  • Vardadienis- Eriko vardadienis yra švenčiamas 02.09, 05.18 dienomis.
  • Palankios spalvos-  Balta, Perlų, Visos skaidrios spalvos, Žalsva, Turkio, Rusvos spalvos, Pilka
  • Brangakmeniai- Opalas, Smaragdas
  • Gėlė- Magnolija, Astras, Raudonoji aguona, Rozmarinas, Raganė, Sausmedis
  • Planeta globėja – Merkurijus
  • Palankios dienos-  Trečiadienis, Penktadienis
Vardo variantai

Eriks, Eric, Erek, Erich, Erick, Erik, Eriq, Errick, Eryk, Eryck,Eryc, Ericas, Erickas, Erec, Ereck, Jerk, Jerker, Eirik, Jerrik, Eerik, Eerikki, Eero, Erkki , Aric, Erick  Eiríkr, Èric, Éric , Eiríkur, Érico

Eriko charakteris

Smalsus, mėgstantis keliones,  romantiškus nuotykius, karines pramogas ir kovos menus. Turintis gerą intuiciją, jautrus, sugebantis atjausti,  bet lengvai įžeidžiamas ir užsispyręs. Uolus savo idėjų gynėjas, esant reikalui gali dirbti iki išsekimo. Linkęs į vienavę ir kompensacines reakcijas. Šio žmogaus gyvenimo pamokos gali būti susijusios su tolerancija ir atlaidumu. Vardas palankus biznio pasaulio atstovams, gydytojams, rašytojams, sportininkams, politikams ir aktoriams.

Eriko charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate kūrybinga ir jautri asmenybė. Jūs kupini idėjų ir sumanymų. Visada esate įvykių sūkūryje ir naujienas visada sužinote patys pirmieji. Jūs mėgstate laisvę ir ją aistringai ginate. Jūs mėgstate greitį, judesį, adrenaliną ir sporto salę. Esate žvitrūs, miklūs ir judrūs, o vakarėliuose visada esate dėmesio centre, Jūsų idėjos visada originalios ir įdomios. Jūs greitai mąstote, puikiai deratės ir mokate užuosti pelną ten, kur jo niekas nepastebi. Reikalui esant mokate sužėrėti lyg deimantas. Tačiau kaip ir deimantas, -mėgstate prabangią aplinką ir gyvenimo malonumus. Jūs aistringi, romantiški ir nevengiate siurprizų. Jūsų trūkumas –  pasiduodate azartui, todėl jums kartais sunku laiku sustoti. Venkite kraštutinumų ir būkite nuosaikesni.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *