Sofija

Vardas  Sofija

Vardas Sofija

  • Vardo kilmė- Graikų
  • Vardo reikšmė- Vardas Sofija yra vedinys iš graikų kalbos žodžio sophia, reiškiančio  „išmintinga ir įžvalgi“.  Sofijos vardas siejamas su Šventąja, kurios trys dukterys (Fides, Spes ir Karitas) buvo nukankintos.  Sofija buvo nužudyta gedinti prie dukterų kapo. Dukterų vardai yra verčiami kaip Tikėjimas, Meilė ir Viltis.  Ar ši istorija nėra tik poetinė legenda, šiuo metu nebėra aišku. Žinoma, jog ši šventa moteris gyveno apie 130 mūsų eros metus. Šventosios Sofijos garbei Konstantinopolyje buvo pastatyta Katedra.  Sofijos vardas perkeltine reikšme reiškia išmintį. Šį vardą viduramžiais mėgo karališkosios Europos valdovų šeimos. Vardas Sofija Lietuvoje  buvo labai populiarus praėjusio amžiaus ketvirtajame dešimtmetyje. Šis vardas vėl sugrįžo į populiariausiųjų vardų 100 prasidėjus naujam tūkstantmečiui. Šiuo metu Sofijos vardas yra tarp 20 Lietuvoje populiariausių vardų. 2013 metais jis buvo suteiktas daugiau nei 170 mergaičių.
  • Ar vardas Sofija yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai
  • Šv. Sofija yra minima 04.01, 04.30, 05.15, 08.01 ir 09.30 dienomis. Šv. Sofija globoja liūdinčias ir vargstančias  našles.
  • Astrologinis simbolis- Vėžys
  • Skaičius- 6
  • Vardadienis- Sofijos vardadienis yra švenčiamas 04.30,05.15, 09.30 dienomis.
  • Palankios spalvos- Karališkoji Mėlyna, Indigo, Geltona, Rožinė, Alyvinė
  • Brangakmeniai- Perlas, Geltonasis ir Žydrasis  Safyras, Geltonasis Topazas
  • Gėlė- Rožė, Sausmedis
  • Planeta globėja- Jupiteris
  • Palankios dienos- Ketvirtadienis
Vardo variantai

Sofja, Sofia, Zofija, Zofia, Zosė, Zosia, Zoselė, Safija, Safia, Sofia, Sofyja, Sofja, Sophia, Sophie, Saphia, Sofiia, Sofian, Sofya. Sophia,Sofia, Sofie, Sofiya, Sofja,Sofya, Sophia, Sofi, Sophie, Sofiyko, Sophronia, Sofronia, Sophy, Sonia, Sonya, Sonja, Sofian, Safie, Sofi, Safia, Saphie, Safija, Safiya, Sofie, Sofiya,Žofie, Soňa,Vivi,  Sohvi,  Sopio, Sofiko, Zsófia, Zsófika, Sofia, Sonia, Sonja, Sonya, Žofia, Soňa

Sofijos charakteris

Šio žavaus vardo vibracijos skatina išskirtinio žavesio ir švelnumo išraiškas. Moteris šio vardu pasižymės tvirtu būdu ir sugebėjimu švelniai išspręsti kylančius konfliktus. Vardo vibracijos skatina pasiaukojančios meilės apraiškas, tačiau esant reikalui, ši moteris sugebės apginti savo nuomonę ir poreikius. Vaikystėje šio  vardo nešiotoja  gali atrodyti drovi ar manieringa ir taip atrodys todėl, kad vardo vibracijos skatina ypač stiprų jautrum0 ir švelnumo poreikį. Mažoji Sofija ilgai gali nepasitikėti savimi, nes jos jausmų pasaulis yra tiek trapus, jog jų reikia ypač atsargiai puoselėti. Mylinčių žmonių tarpe ši moteris stebins savo pasiaukojančiu atsidavimu, tačiau tarp nemalonių žmpnių ji greičiausiai užsisklęs savyje. Mergaitės šiuo vardu tėvai neturėtų gėdinti viešai , ypač jos bendraamžių akivaizdoje,  kitaip jie gali visiškai prarasti savo dukters pasitikėjimą. Vardo vibracijos skatina pedagoginio talento vystymąsi, todėl nereikėtų stebėtis, jog mokslas ir mokymasis gali tapti pagrindine šios moters gyvenimo veiklos ašimi. Sofija  visada pagelbės ar laiku patars, tačiau kitų patarimus priims sunkiai, nes bus linkusi mokytis tik iš savo asmeninių klaidų. Ji  vertins savo asmeninį laisvę ir sieks visiškos   nepriklausomybės. Vardo savininkė niekada neplauks pasroviui, nes bus linkusi pildyti tik asmeninius  planus. Ji nebijos būti kitokia, nors širdies gilumoje gali giliai pergyventi būtent dėl savo individualumo. Šis vardas ypač palankus dirbantiems tarp žmonių ir su žmonėmis, nes atneša populiarumą, skatina sugebėjimą atsidurti sėkmingose situacijose, pasitikėjimą ir savidiscipliną.

Filmukas apie vardą Sofija You Tube

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *