Beatričė

Vardas  Beatričė
Vardas Beatričė

  • Vardo kilmė-  Lotynų
  • Vardo reikšmė- Vardas Beatričė yra  vedinys iš lotynų  kalbos žodžio Beatrix, kuris išverstas į lietuvių kalbą reiškia „Laiminanti kitus, Palaiminta “ . Tačiau yra nuomonių, jog šis vardas yra kilęs iš vyriško romėnų vardo Viator, kurio moteriška forma skamba kaip Viatrix. Išverstas į lietuvių kalbą jis reiškia  „Keliautoja“. Beatričės vardas yra buvo ir yra mėgiamas visame pasaulyje. Šiuo vardu  buvo vadinama Anglijos karalienės Viktorijos jauniausioji dukra. Beatričės vardu vadinama Dantės Dangiškosios poemos herojė bei Šekspyro komedijos Daug triukšmo dėl nieko veikėja. Pasaulio mastu šis vardas išgyvena atgimimą visuose kraštuose. Lietuvoje Beatričės vardas buvo pradėtas teikti antrajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Tačiau net iki devintojo praėjusio amžiaus dešimtmečio šis vardas buvo teikiamas retai. Daugiausia Beatričių buvo 2004 metais, kai šis vardas buvo suteiktas 78 mergaitėms. Beatričės vardas jau daugiau kaip 10 metų yra populiariausiųjų Lietuvos vardų šimtuko sąrašuose. Skaičiuojant nuo 2010 metų, šis vardas per metus vidutiniškai suteikiamas apie 60 kartų.
  • Ar vardas Beatričė yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai:
  • Šv. Beatričė yra minima 01.18, 01.19, 02.13, 05.10,  07.29, 08.17, 11.13 dienomis. Šv. Beatričė da Silva yra minima 08.17 dieną. Ji globoja kalinius.
  • Astrologinis simbolis- Skorpionas
  • Skaičius  9
  • Vardadienis- Beatričės vardadienis yra švenčiamas 01.1702.13, 05.10, 07.29, 08.17,08.29, 09.01 dienomis.
  • Palankios spalvos- Balta, Perlų, Visos skaidrios spalvos, Žydra, Pilka, Chaki, Visos žėrinčios spalvos
  • Brangakmeniai- Opalas, Hesonitas
  • Gėlė- Magnolija,  Astras, Raudonoji aguona, Rozmarinas, Laukinė vynuogė
  • Planeta globėja- Rahu
  • Palankios dienos- Šeštadienis, Sekmadienis, Pirmadienis
Vardo variantai

Beatrice, Beata, Bea, Beatricia, Beatricija, Beatrisa, Beatrisė, Beatrise, Beatriče, Beatričia, Beatryčia, Beatriči, Beatričija, Beatryčė, Beatryčia, Beatricė, Betričė, Beta, Betina, Beartice, Beatrina, Beatris, Beatrisse, Beatriz, Beatriči,  Beatie, Beatrijs, Béatrice, Beatrise, Beatriu, Beatrix, Beatriz, Beatrycze, Bee, Beitris, Bess, Betrys, Bice, Brites, Trix, Trixi, Trixie, Trixy , Viatrix,, Beatrycze, Bia, Beitris, Betrys

Beatričės charakteris

Vardo savininkė- draugiška, geranoriška ir rūpestinga. Ji labai atsargi , kartais netgi įtari, mėgsta dovanoti ir gauti dovanas, sugeba būti  labai svetinga. Esant reikalui, gali būti labai drąsi ir labai užsispyrusi. Beatričė visada  kur nors skubės. Ji gali būti apdovanota meniniais gabumais, pasižymėti puikiu skoniu, mėgti sužibėti visuomenėje ir vakarėliuose. Darbšti , esant reikalui gali dirbti labai daug.

Beatričės  charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate romantiška asmenybė, tačiau mėgstate komfortą ir stabilumą. Jums būtinas pastovus ir garantuotas uždarbis, todėl nemėgstate blaškytis. Esate gabus, atkakliai siekiate savo tikslo ir nemėgstate kai jums vadovauja. Savo nuomonę jūs stengiatės išsakyti taip, kad neliktų abejonių. Jūsų jausmai gilūs, tačiau neretai jiems pernelyg pasiduodate. Jūs vertinate draugystę ir ramybę namuose. Pro jūsų akis nepraslys nei viena smulkmena, o savo aplinkoje laikotės pedantiškos tvarkos.  Jūs nemėgstate keisti savo nuomonės, tačiau giliai širdyje mėgstate pasvajoti . Jūs mėgstate kūrybiškai žiūrėti į problemas, tačiau jūsų sprendimai gali būti labai sudėtingi. Nepaisant to, kad esate stipri asmenybė, jūsų dvasinį pasaulį kartais sunku suprasti.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *