Akmenys

Brangieji ir pusiau brangieji akmenys lydo žmoniją nuo senų senovės. Akmenys nuo seno naudojami ne tik puošybai bet ir apsaugai bei gydymo tikslais. Akmenys

Agatas – tikima, jog  jis dovanoja ilgaamžiškumą ir gerą sveikatą. 

Apatitas– stiprina tikėjimą amžinuoju gyvenimu ir padeda įžvelgti gilesnę reiškinių prasmę.

Amazonitas  – dovanojamas draugui  simbolizuos draugiškumą ir ištikimybę.

Ametistas –  saugo nuo girtuoklystės, suteikia įžvalgumo. Jo savininkas bus drąsus, šaltakraujiškas, ramus ir valingas. Nešiotas medžiotojų, sportininkų ir biznierių. Tikėta, jog šis akmuo padeda nutraukti nemielą ryšį ir atveria vartus naujiems jausmams. Netinkama dovana  sužadėtiniams, merginoms  ir sutuoktiniams. Tikėta, jog padėtas po pagalve jis prišaukia ramius sapnus, nuramina sudirgintus nervus ir sutaiko. Astrologai įsitikinę, jog šis akmuo tinkamas šauliams ir žuvims, nepriklausomai nuo jų amžiaus ir lyties. Ametistas padeda susivokti realybėje ir nepasiklysti svajonėse. Jis nešiojamas siekiant išvengti kraštutinumų savo gyvenime. Šis akmuo turi galią išvalyti aplinką. Ametistas taip pat siejamas  su Kristaus sąmone ir magiškąja violetine liepsna. Papuošalai su ametistu sustiprins vidinę nuuojautą ir pakylės dvasiškai.

Akvamarinas–   saugo santuoką, suteikia vilties bėdai ištikus,  todėl senovėje buvo dovanojamas tuokiantis ar laikinai išsisikirant. Akmuo dovanojamas norint , jog nešiotojas  pastoviai prisimintų dovanojusį asmenį. Jūrininkai tikėjo, jog šis akmuo saugo nuo jūros pavojų. Taikytas gydant gerklės ir dantų susirgimus, taip pat tikima, jog jis naudingas kenčiantiems nuo blogo kvapo iš burnos, kosulio  ar vidurių užkietėjimo. Akvamarinas tradiciškai priskiriamas Skorpionams. Jis paskatina tolerancijos ir pasitikėjimo jausmą, nuramina įsismarkavusias emocijas, atneša taiką jūsų jausmams. Šis akmuo saugo nekaltybę, palengvina bendravimą bei padeda negalintiems užmigti ir nusiraminti.

Avantiurinas –  buvo tikima, jog šis akmuo skatina prisiminimus bei padeda grįžti namo iš tolimų kelionių.

Berilis – būdavo dovanojamas vietoj neužmirštuolės, kaip skatinimas nepamiršti mylinčio žmogaus.

Chalcedonas – tradiciškai priskiriamas Dvyniams. Akmuo padeda savininkui atviriau žvelgti į pasaulį, ir vysto intuicines galias. Nešiojamas norint nuraminti gerklės skausmus ir palengvinti balso stygų darbą. Chalcedonas sugrąžina gerą nuotaiką, suteikia jūsų gyvenimui žavesio ir džiaugsmo

Chrizolitas- Stiprina savininko intuiciją, gydo nuo košmarų. Padeda mikčiojantiems. Netinka Žuvims.

Chrizoprazas – tradiciškai priskiriamas Ožiaragiui. Šis akmuo padeda įveikti neigiamas emocijas, agresiją ir prievartą. Chrizoprazas pagilinis jūsų meditacines galias, ir padės jums pasiekti vidinę ramybę.

Citrinas – šis akmuo  padeda įgyvendinti  šeimininko tikslus. Tai pusbrangis akmuo , kuris pritraukia džiaugsmą, gausą, bei stiprina asmens įtaką.

Deimantas– skatina pasitikėjimą savimi, atneša džiaugsmą, saugo nekaltuosius. Tikima, jog susirgus savininkui apsiblausia tol, kol šis nepasveiks. Šis akmuo visada simbolizavo ištikimybę ir tyrą meilę,  bei šididumą, , todėl buvo dovanojamas norint išpažinti šiuos jausmus.

Fluoritas – Fluorito būna įvairių spalvų- jo spalva gali įvairuoti nuo violetinės iki žalsvos ir geltonos. Šis akmuo siejamas su Vasario mėnesiu. Fluoritas tinka Ožiagagiams, Vandeniams, Žuvims. Jis taip pat pagelbės Avinams, Skorpionams, Liūtams, Mergelėms ir Svarstyklėms. Astrologai teigia, jog šis akmuo priklauso vandens stichijai ir sustiprina ryšį su dvasiniu pasauliu. Šis akmuo tinka ir vaikams. Jis  sugeria visą blogą energiją ir sulaiko ją plyšeliuose ir tarpuose. Todėl akmenį kartą per savaitę reikia nuplauti po tekančiu vandeniu. Fluoritas padės siekiantiems tobulėti ir norintiems žengti pirmyn. Šis akmuo  padeda žmogui nuveikti daugiau, nei jis pats to tikisi. Akmuo padės susikaupti, pagerins atmintį, puikiausiai pasitarnaus dirbantiems sunkį fizinį bei protinį darbą. Fluoritas nepamainomas studentų, advokatų, mokiytojų, psishologų, bankininkų ir finansininkų draugas. Jis suteikia aiškumą, greitą supratimą, koncentraciją, gerina atmintį, skatina naują pradžią, vidinį žinojimą., medituojant pašalina senas neigiamas emocijas, stresą ir reginius. Padeda priimti reikiamus sprendimus. Labai gerai fluoritą pasidėti darbo vietoje. Šis akmuo mėgsta augalų, ypač gėlių draugiją, skatina jas geriau augti. Fluoritai taip pat apsaugo nuo elektromagnetinio spinduliavimo. Litoterapeutai teigia, jog šis akmuo stiprina nervų,  bei imuninę sistemas. Jis  padeda psichines priežastis tokių ligų kaip alergija priežastis, regeneruoja odą, stiprina kaulus, dantis, ramina astmos paūmėjimus,  gydo bronchų, plaučių ligas, reguliuoja organizmo skysčių apykaitą. Fluoritas taip pat mažina skausmą, gydo žaizdas ir opas.

Gintaras –  Viduramžių Europoje buvo dovanojamas atstūmusiems meilę ir draugystę. Tikima, jog jis gydo odos, gerklės, reumatinius susirgimus,bei lūpų pūslelinę,  apsaugo nuo pykčių ir apžavų. Netinkamas Jaučiams.

Granatas– apsaugo sužadėtinių jausmus ir paguodžia širdį. Senovės Romoje nešiotas nėštumo metu, siekiant apsaugoti gimdyvę. Viduramžiais pamėgtas kariškių, nes saugo nuo sužeidimų ir kraujavimo. Akmuo paguodžia liūdną dieną, primena draugams apie tave kai tau sunku bei išsklaido niūrias mintis. Senovės Europoje būdavo dovanojamas linkint stiprybės ir sveikatos. Šis akmuo taip pat dovanojamas ištikimybės vardan.

Hematitas – yra laikomas įžeminimo akmeniu. Šis  sidabrinis pilkos spalvos ir metalu blizgantis  pusbrangis akmuo sugeria neigiamas energijas ir jas įžemina. Hematitas yra laikomas ne tik kūno, bet ir sielos žaizdų gydytoju.

Hesonitas – primins apie jūsų ilgesį mylimam žmogui, kai jis bus toli nuo namų.

Jaspis- gemologai linkę teigti, jog jaspis yra avino akmuo, Šis akmuo Teigiama, jog jaspis geba pririšti aprie žemiškų dalykų ir veikia pagrindinę žmogaus čakrą, dėl ko pervargus lengviau pasiilsima. Jaspis sužadina vyriškąsias galias, padrąsina, paskatina kūrybai, įkvepia siekti naujovių bei sustiprina tikėjimą.

Karneolis– atneša pasitenkinimą ir pritraukia draugus. Jis nešiojamas norint, jog greičiau gytų žaizdos. Karneolis nuramina audringas choleriko emocijas, pagerina kraujotaką bei sužeistų audinių gijimą. Tradiciškai priskiriamas Mergelėms.

Katės akis– saugo nuo nužiūrėjimo. Senovės europiečių buvo dovanojamas norint išpažinti platoniškus jausmus.

Koralas– saugo nuo blogų žmonių, žaibo  ir širdies ligų. Jo nešiotojas bus žavus ir blizgės visuomenėje.  Jis taip pat saugo naujagimius, išvaiko demonus ir pagundas. Naudotas gerklės ir žaizdų gydymui. Tradiciškai priskiriamas Svarstyklėms. Šis akmuo priskriamas prie apsauginių akmenų. Koralas gydo kepenis ir valo kraują.

Kalnų krištolas– suteikia ramybės, atneša gerus sapnus, padeda spėti ateitį.

Kianitas– šį žydrą akmenį patariama nešioti prie gerklės čakros. Mėlynasis kianito kristalas atlaisvina energetinius kanalus, padeda atsiverti komunikacijos centrams, užmegzti ryšį su dvasiomis ir angelais. Tai bene vienintelis akmuo, kurio valyti nereikia. Teigiama, jog  kianitas  pats sunaikina sugertą neigiamą energiją. Kianitas tinkamas Avinams, Jaučiams ir Svarstyklėms. Jis skatina bendravimą, padeda pasireikšti jūsų įžvalga. Tinka paskatinti mąstymo procesui, padeda medituoti ir atsiminti sapnus. Suteikia ištikimybę, sąžiningumą bei ramybę, mažina pyktį bei sumaištį. Teigiama, jog kianitas gali panaikinti energetines blokadas, atkurti energetinę harmoniją. Litoterapeutai teigia, jog kianitas mažina skrandžio rūgštingumą, ramina reumatinius sąnarių skausmus, noramalizuoja nervų sistemos būklę.

Lazuritas  (Turmalinas)-  Gydo sergančius anemija, odos, vidurių užkietėjimais,  reumatinėmis  ligomis ir epilepsija. Sakoma, kad šis akmuo turi galią atskleisti paslaptis. Lazuritą reikėtų nešioti tada, kai jus kankina kokia nors neišsprendžiama problema.

Malachitas -Stiprina mąstymo sugebėjimus. Atneša sėkmę meilės reikaluose. Taikytas reumatinių ligų ir kepenų  bei skrandžio susirgimų gydymui. Nešiotas siekiant apsisaugoti nuo maro ir choleros.

Mėnulio akmuo– mažina karščiavimą pridėtas prie smilkinio, saugo nuo pavojų,  atneša sėkmę meilėje.

Nefritas-neša sėkmę,padeda lošėjams, dalyvaujantiems arklių lenktynėse ir bėgikams. Palengvina  sergant migrena, inkstų ir šlapimo takų ligomis ( tik baltasis nefritas), bei akių susirgimais.  Saugo nuo nužiūrėjimo. Šis akmuo netinka  Šauliui. Senovės Europoje simbolizavo atstumtos meilės prisiminimus. Astrologai teigia, jog nefritas savo šeimininką moko palankumo. Šis akmuo spinduliuoja raminančią energiją. Žmonės, nešiojantys nefritą, tampa pakantesniais sau ir kitiems.

Olivinas- bankinkinkų ir pirklių akmuo. Nešiojamas norint pritraukti aplinkinių palankumą bei biznio sėkmei užtikrinti. Naudojamas  apsaugai  nuo gaisrų ir vagių.

Oniksas– Suteikia valdžią, leidžia įspėti priešų mintis ir praskaidrina protą. Akmuo taip pat  saugo nuo staigios mirties ir žmogžudystės. Netinkama dovana žmonai, nes įpūs nesantaiką šeimoje. Tikėta, jog jis gydo širdies susirgimus, nemigą bei išvaiko liūdesį. Akmuo tinkamas gimusiems 8,17,26 mėnesio dieną ir gimusiems šeštadienį. Netinkamas akmuo Vėžiams ir Svarstyklėms.

Opalas-nešiojamas sėkmei pritraukti. Skatina nešiojančiojo minčių skvarbumą, sustiprina jo tikėjimą. Akmuo saugo savininką nuo maro. Nešiojamas kaip talismanas , pritraukia sėkmę vykdant naujus darbus, bet tik tada, jeigu savininkas taurus ir garbingas, pelno nesivaikantis žnogus. Neapstovaus būdo žmonėms šis akmuo netinkamas.

Obsidianas (Juodasis obsidianas)– tikima, jog padėtas po vaiko pagalve sumažins naktinį šlapinimąsi. Šis akmuo yra padės jums pasikeisti. Jis skatina naujoves bei pokyčius, o taip pat suteikia ramybę ir  minčių aiškumą.

Perlas– nekaltybės ir doros akmuo. Jo spalva priklauso nuo nešojančiojo sveikatos.

Rožinis kvarcas – suteiks nusiraminimą, palengvins sergančiųjų bronchitu būklę. Teigiama, jog šis akmuo malšina širdies skausmus,  padeda atsitiesti po emocinių traumų. Papuošalus su rožiniu kvarcu reikėtų nešioti žmonėms, kuriems būtina išmokti pamilti save.

Rubinas- pritraukia meilę, pagarbą ir įtakingumą.  Akmuo padeda išsaugoti mylimuosius ir apsaugo nuo klastingų draugų. Jis taip pat padeda draugams susitaikyti.

Safyras– keičia spalvą šalia apgaviko, saugo nuo tykančių pavojų ir apkalbų, suteikia nuolankumo. Akmenų terapijos specialistai teigia, jog žydrasis safyras bus veiksmingas kenčiantiems nuo lėtinių šlapimo takų susirgimų.

Sardoniksas – tradiciškai priskiriamas Liūtams. Nešiotojui jis padės įsiklausyti į jo širdies balsą, ir pašnibždės besirenkantiems kelią. Akmuo skatina nuoširdumą, spontaniškumą bei subalansuoja viso jūsų kūno veiklą. Sardoniksas taip pat padeda siekti išminties kasdieniniame gyvenime.

Smaragdas- atneša sėkmę meilės reikaluose, saugo  draugystę  ir namų židinį. Tikima, jog šalia apgaviko akmuo praranda spalvą. Senovėje  buvo naudojamas regėjimui išsaugoti. Smaragdas tinka Vėžiams. Jiems jis padeda nugalėti pasaulio ir aplinkos baimes. Šis akmuo sustiprina širdį, kepenis ir inkstus. Jis taip pat stiprina ekstrasensorines galias.

Topazas- pritraukia ištikimus draugus, sutramdo pyktį,  pralinksmina ir sustiprina jo nešiotoją. Padeda įspėti priešų kėslus, pakeičia spalvą šalia nuodytojo. Akmuo garantuos turtingų žmonių palankumą, pritrauks turtus. Puikiai tinka diplomatams ir keliautojams, vykstantiems prekiauti. Padeda įspėti priešų kėslus. Pagerina sergančiųjų astma podagra epilepsija ir nemiga būklę. Topazas tradiciškai priskiriamas Šauliams. Teigiama, jog jis gali padėti kamuojamiems nemigos, rūpesčių ir baimių. Topazas padės jums susikaupti ir blaiviai protauti. Jį siūlo dėvėti sergant depresija, ar stipriai pervargus. Tai taikos akmuo.

Turkis– Tradiciškai priskiriamas Vandeniams. Šis akmeuo atneša sėkmę, pritraukia draugus, pakeičia spalvą kai nešiotojui gresia pavojus.Turkis nešiojamas kai norime labiau pasitikėti savo jėgomis, arba labai atkakliai siekiame rimto tikslo. Šis akmuo palengvina nervų sistemos veiklą, stabilizuoja pirmąjį energetinį centrą bei palengvina virškinimą.Turkis padės susikaupti medituojant bei padės išsiaiškinti jūsų  sapnus.

 Žydrasis safyras – tradiciškai priskiriamas Jaučiams. Nešiojantiems padeda atsikratyti tokių neigiamų savybių kaip impulsyvumas ir pyktis. Šis akmuo suteikia kantrybės, padeda pajusti saiko jausmą. Akmuo tinka norintiems sustiprinti savo pojūčius ir suvokimo jausmą. Jis pagerina kraujotaką.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *