Matas

Vardas Matas

Vardas Matas

  • Vardo kilmė- Daugiakilmis: Hebrajų,  Škotų
  • Vardo reikšmė- Vardas Matas yra vedinys iš hebrajų kalbos žodžio Matityahu , kuris išvertus į lietuvių kalbą reiškia„Dievo dovana“. Yra kita vardo kilmės teorija, teigianti jog šis vardas yra vedinys iš škotų žodžio Mathúin, kuris lietuviškai reiškia „lokys“.  Naujamame Testamente minimas Šv. apaštalas Matas, kuris iki sutikdamas Jėzų buvo muitų ir mokesčių rinkėjas. Sutikęs Jėzų, jis paliko viską ką turėjęs ir tapo jo mokiniu. Mato vardas yra populiarus visame pasaulyje ir laikosi pirmųjų populiariausių vardų dešimtuke jau nuo septintojo praėjusio amžiaus dešimtmečio. Šis vardas yra ypač mėgstamas Airijoje ir angliškai kalbančiuose kraštuose.  Lietuvoje Mato vardas taip pat yra tarp pačių populiariausių vardų.2014 metais šiuo vardu buvo pavadinti 486 berniukai.
  • Ar vardas Matas yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Apaštalas Matas yra minimas 09.21 dieną. Jis buvo muitininkas, kuris tapo Jėzaus mokiniu ir palydovu. Šv. Matas yra vienos iš keturių Evangelijų autorius. Šv. Matas globoja buhalterius, bankininkus, apskaitininkus, muitininkus ir finansų inspektorius, dirbančius su pinigais,  sargus, apsaugos darbuotojus, mokesčių inspektorius, biržos maklerius,  mokesčių rinkėjus, Ortignano Raggiolo, Salerno, San Marco in Lamis, Vila d’Ogna (Italijoje), San Mateo, Ibiza (Ispanijoje).
  • Astrologinis simbolis –Skorpionas
  • Skaičius-9
  • Vardadienis- Mato vardadienis yra švenčiamas 09.21, 02.24 dienomis.
  • Palankios spalvos- Balta, Perlų, Skaidriai permatomos, Pilka, Mėlyna, Chaki, Žėrinčios spalvos
  • Brangakmeniai- Opalas, Hesonitas
  • Planeta globėja- Rahu
  • Palankios dienos- Šeštadienis, Sekmadienis, Pirmadienis
Vardo variantai

Mata, Mati, Motiejus, Matejas, Matėjus, Matejus, Matutis, Matiejus, Matijas, Matijus, Metas, Metijus, Matijus, Mats, Matis, Matejus, Matiejus, Motėjus, Matutis, Mateuš, Mateušas, Mataušas, Matvejus, Matvėjus, Mateo, Mathe, Matheu, Mathew, Mathian, Mathis, Mateus, Mateusz, Matt, Mattias, Mattie, Mattieu, Matty, Matvey, Matyas, Mateo, Matteo, Mas,  Maciej,  Mateusz, Mateuš, Mateušas, Matfej, Matfejus, Matthaus, Matheus, Mathias, Matia, Matias, Matthew, Matthias, Matfej, Matvej, Matvei, Matvej, Matvejus, Matvėjus, Matviejus, Metju, Matey, Mateus, Matthev, Mat, Matvij, Matt, Matteo, Mathew, Mattia, Matvey, Mati, Mattias  

Mato charakteris

Šio vardo vibracijos skatina meilę namams ir tradicijoms. Žmogus šiuo vardu greičiausiai bus darbštus, griežtas ir ambicingas. Vardas skatina pomėgį domėtis senove ir menu, puikų stiliaus pojūtį bei takto jausmą. Vyras šiuo vardu labai vertins privatumą ir nebus lengvai prieinamas. Greičiausiai tai bus intelektualus, gebantis palaikyti pokalbiį, sugebantis patarti, padėti ir pamokyti žmogus.Finansinis ir emocinis saugumas bus labai svarbūs jo gyvenimui, todėl siekdamas jų gali dirbti negalėdamas savęs ir kitų. Tai labai ambicingo ir užsispyrusio žmogaus vardas. Jo vibracijos skatina gyventi judrų gyvenimą ir dirbti komandoje. Jos išryškina puikius derybininko sugebėjimus ir gebėjimą vadovauti bei suvaldyti įtemptas situacijas.Vardo nešiotojas gali būti labai impulsyvus ir gan ekscentriškas. Tai greičiausiai žavaus, charizmatiško, bet sunkiai atleidžiančio žmogaus vardas. Išiktimybė savo partneriams ir giminei taip pat vardo vibracių skatinamas bruožas, todėl savo klano interesus šis žmogus gali ginti be gailesčio.Jis gali garsėti savo gebėjimu patarti, paguosti ir mokėjimu padėti bėdai ištikus. Vardo vibracijos skatina sugebėjimą pažvelgti į abi klausimo puses, todėl arbitražinis darbas gali atnešti jiems šlovę. Šis žmogus gins savo nepriklausomybę ir ko gero sunkiai pakęs blogai ar abejingai atliktas pareigas. Įgyti jo pasitikėjimą bus gan sunku, todėl jo draugų ratas ko gero nebus labai platus. Sėkmė jo gali laukti darbe susijusiame su bizniu, pedagogika, vadyba, kritika.

Filmukas apie vardą  Matas You Tube

https://youtu.be/pCJoLlxR67Y

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *