Emilija

Vardas  Emilija 
Vardas Emilija

  • Vardo kilmė- Lotynų
  • Vardo reikšmė- Vardas Emilija yra vedinys iš lotynų kalbos žodžio aemilius, kuris reiškia „Veržli, nepralenkiama, besiveržianti priekin, varžovė“. Manoma, jog vardas Emilija yra kilęs iš Romėniškos pavardės Aemilius. Romėnų mitologijoje Emilijos vardu yra vadinama karaliaus Enėjo ir Lavinijos dukra. Kitoje legendoje teigiama, jog Emilija pagimdžiusi Romulą, kuris įkūrė Romos miestą. Šis vardas taip pat buvo žinomas Šekspyro laikais. Emilijos vardu vadinama Šekspyro dramos Otelas herojė- Jago žmona. Garsioji 1831 metų sukilimo dalyvė Emilija Platerytė buvo lenkų kariuomenės kapitonė,. Ji laikoma lietuvių, lenkų ir baltarusių didvyre ir prilyginama Žanai D’Ark. Vardai Amelija ir Emilija yra dažnai kaitaliojami, tačiau kalbininkai mano, jog vardas Amelija yra germaniškos kilmės. Emilijos vardas šiuo metu išgyvena renesansą visame pasaulyje.
  • Lietuvoje jis plačiau pradėtas vartoti tik antrajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Praėjusiame amžiuje jis buvo labai mėgiamas tarp 1919 ir 1960 metų. Daugiausia Emilijų buvo 1926 metais- net 228. Antroji Emilijos vardo banga mus pasiekė apie 1990 metus. Šio vardo populiarumas vertinant nuo 1889 metų didžiausias buvo 2009 metais. Tais metais Emilijos vardas užėmė pirmają vietą populiariausiųjų vardų tarpe ir buvo suteiktas net 584 mergaitėms. Šiuo metu Emilijos vardas teikiamas šiek tiek rečiau, tačiau 2013 metais jis užėmė 2 vietą pagal populiarumą.
  • Emilijos turi ir savo planetą. 1876 metais du broliai prancūzai Paul ir Henry Prosperai atrado naują asterodą, kurį pavadino 159 Aemilia. Manoma, jog asteroidas taip buvo pavadintas  Via Aemilia kelio garbei. Šis kelias jungia Riminio ir Piacenza miestus.
  • Ar vardas Emilija yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai:
  • Šv. Emilija yra minima 02.22, 05.30, 07.17, 08.19, 09.19,  09.23, 10.02, 11.20 dienomis. Šv.Emilija  yra vienišų moterų globėja.
  • Šv. Emilijona (Emiliana) yra minima 06.30 dieną.
  • Astrologinis simbolis- Dvyniai
  • Skaičius- 5
  • Vardadienis- Emilijos vardadienis yra švenčiamas 06.30;  08.19 dienomis.
  • Palankios spalvos- Turkio, Žalsvai melsva, Balta, Švelniai Žalsva, Žydra. Patartina vengti Juodos spalvos
  • Brangakmeniai- Akvamarinas, Turkis, Katės akis
  • Gėlė- Vėdrynas, Gardenija
  • Planeta globėja- Ketu
  • Palankios dienos- Sekmadienis, Pirmadienis, Trečiadienis
Vardo variantai

Emili, Emilė, Emile, Emila. Emilia, Emeli, Emelita, Emelija, Emelina, Emeli, Emiliana, Emilija, Emilja, Emilina, Emelina, Emelita, Emilėja, Emilia, Emili, Emilijana, Emilijona, Emilina, Emilita, Emilja, Emilee, Emilie, Emilia, Emelia, Emileigh, Emeli, Emelie,Emmelie, Emily, Emelee, Emiley, Emalei, Emilei, Emalee, Emelye, Emele, Emely, Emere, Emera, Emmly, Emilea, Emileah, Em, Emmy,Emmie, Emelie, Amilia, Amelija, Emalee, Emely, Millie,Milly,Aemilia, Emiliya, Emílie, Émilie,Emilie, Emiilija, Emila, Emile, Emilie, Emiliya, Emilly, Emille, Emiilija, Emilie,   Emily,Emiliya.

Emilijos charakteris

Vardo vibracijos skatina veržlumą, tikslo siekimą ir labai stiprų užsispyrimo jausmą. Mergaitės tėveliams gali atrodyti, kad jų dukrai negali būti jokių kliūčių-ir tik dėl to, kad ji jas tiesiog šalins iš kelio su buldogo užsispyrimu. Jeigu kliūčių pasitaikys ypač daug, ji priešingai staiga susidomės kažkuo kitu ir išlauks momento, kol šios kliūtys tiesiog išnyks savaime. Moteris šiuo vardu  pasižymės puikia atmintimi , meniniais gabumais ir kūrybiškumu, todėl nuo vaikystės  šią mergaitę reiktų skatinti nebijoti rodyti savo talentų. Apsupta geranoriškų draugų ji gali tapti kompanijos siela ar absoliučia pirmūne mokykloje. Šiai moteriai bus ypač  reikalingas  švelnumas, todėl veržlūs ir karingi žaidimai jos ko gero netrauks. Nepaisant to ši moteris sieks nepriklausomybės ir savarankiškumo, kuris leistų pasireikšti jos kūrybinams sugebėjimams. Vardo vibracijos skatina stirpios atminties, dvasinio jautrumo ir intuicijos vystymąsi, dėl ko aplinkiniai gali kaltinti šią moterį nepraktiškumu ir perdėtu idealizmu bei ambicingumu. Jos fantazijų pasaulis gali užgožti kasdienybę, ypač jeigu bus trukdoma reikštis jos meniniams sugebėjimams. Vien dėl to aktorystė, žodžio menas, socialiniai mokslai, ar grynasis mokslas gali būti jos pašaukimu.

Emilijos charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate kūrybinga ir jautri asmenybė. Jūs kupini idėjų ir sumanymų. Visada esate įvykių sūkūryje ir naujienas visada sužinote patys pirmieji. Jūs mėgstate laisvę ir ją aistringai ginate. Jūs mėgstate greitį, judesį, adrenaliną ir sporto salę. Esate žvitrūs, miklūs ir judrūs, o vakarėliuose visada esate dėmesio centre, Jūsų idėjos visada originalios ir įdomios. Jūs greitai mąstote, puikiai deratės ir mokate užuosti pelną ten, kur jo niekas nepastebi. Reikalui esant mokate sužėrėti lyg deimantas. Tačiau kaip ir deimantas, -mėgstate prabangią aplinką ir gyvenimo malonumus. Jūs aistringi, romantiški ir nevengiate siurprizų. Jūsų trūkumas –  pasiduodate azartui, todėl jums kartais sunku laiku sustoti. Venkite kraštutinumų ir būkite nuosaikesni.

Filmukas apie vardą  Emilija You Tube

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Nuostabiai atitiko mano dukrytę

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *