Darius

Vardas  Darius  

Vardas Darius

  • Vardo kilmė – Daugiakilmis:  anglų /graikų- persų /afrikiečių/ prancūzų/ lietuvių
  • Vardo reikšmė –  Vardas Darius yra kildinamas iš įvairių kalbų.  Šis vardas gali būti vedinys iš vedinys iš anglų kalbos žodžių, reiškiančių „ genties vadas“. Dariaus vardas taip pat gali būti kildinamas iš graikų, armėnų ir persų kalbų žodžių, reiškiančių – „turtuolis, turtų valdytojas“ arba doron , reiškiančio „Dovana“. Dariaus vardas gali būti ir  vedinys iš afrikečių kalbos, reiškiantis „gimęs naktį“ . Jis taip pat gali būti vedinys iš senovės prancūzų kalbos žodžio, reiškiančio „mylimas“  Šis vardas gali būti vedamas iš lietuvių kalbos žodžių  prasdidedančių šaknimi  „dar-“ (daryti). Istorijai žinomas Lietuvių tautos didvyrio, lakūno pavardė.  Steponas Darius buvo lietuvių tautos didvyris, perskridęs  Atlantą. Kitas senovės istorijai žinomas asmuo šiuo vardu buvo Darius Pirmasis, Jis buvo trečiasis Achemenidų dinastijos karalius ir Persijos valdovas. Dariaus vardas Lietuvoje pradėtas teikti tik ketvirtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Labiausiai šis vardas buvo mėgiamas septintajame ir aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmečiuose. Didžiausio savo populiarumo metu, kuris buvo 1974 metais, Dariaus vardas buvo suteiktas net 1025 asmenims. Devintajame dešimtmetyje šio vardo populiarumas pradeda blėsti. Skaičiuojant nuo 2010 metų Dariaus vardas per metus vidutiniškai suteikiamas mažiau nei 30 kartų.
  • Ar vardas Darius yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Darius minimas 12.19 dieną.
  • Šv. Teodozijus yra minimas 07.17 dieną.
  • Šv. Darija yra minima 10.25 dieną. Šv. Darija yra Eiselio ir Zalcburgo globėja, vaizduojama su lelija.
  • Astrologinis simbolis- Skorpionas
  • Skaičius- 9
  • Vardadienis- Dariaus vardadienis yra švenčiamas 07.17, 09.09 dienomis. 
  • Palankios spalvos- Balta, Perlų, Permatomos spalvos,Juoda, Tamsiai Mėlyna, Pilka, Violetinė
  • Brangakmeniai- Opalas, Žydrasis Safyras, Ametistas, Juodasis Perlas, Turmalinas
  • Gėlė- Geltonasis Jazminas, Pentinijus, Pakalnutė
  • Planeta globėja- Saturnas
  • Palankios dienos- Šeštadienis
Vardo variantai

Darij, Darijus, Darijas, Dariušas, Darenas, Darentas, Derenas, Darekas, Darjušas, Darbutas, Darkintas, Dargailas, Darjanas,  Darianas, Darijanas, Dorianas, Dariušas, Darijuš, Dariush, Dariusz, Dariuš, Darjuš, Darjanas, Darjus, Darjuš, Darik, Dario,Darek, Darekas, Daren, Darenas, Darias, Dario, Daren, Darin, Dariess, Darious, Darrius, Derrius, Derrious, Derrias, Darian, Darien, Dariun, Dareh, Dariusz,  Darren, Darjan, Dareen

Dariaus charakteris

Vardo savininkas stebins savo intelektu, greitu mąstymu, bei netikėtomis išvadomis. Ginčytis su šiuo žmpogumi gali būti gan sunku, nes nuosekli logika ir analizė-jo sticihija. Jau vaikystėje Darius ko gero dalyvaus visose įmanomose tiksliųjų mokslų olimpiadose , išbandydamas vis naują neištyrinėtą sritį. Tai vardas, skatinantis pažinti ir tirti. Jo savininkas pernelyg nesigilins į estetikos subtilybes, tačiau visada žinos, kas šiuo metu madinga ir aktualu. Jis neslėps asmeninės nuomonės savo kišenėje, bet ir neprimetinės jos kitiems. Vardo vibracijos skatina poreikį dirbti, todėl jo savininkas greičiausiai bus linkęs užtrukti darbe tol, kol neužbaigs visų darbų. Jeigu Darius negalės pasiilsėti, ko gero susišnekėti su juo nebus labai lengva, dėl staigaus irzlumo protrūkių. Tėvai turėtų atsiminti, jog jų sūnus mąstys nesustodamas- jam privalu apgalvoti ir suplanuoti viską, kad jaustųsi saugus, todėl aktyvių žaidimų prieš miegą jam žaisti tiesiog nereikėtų. Vardo vibracijos skatina poreikį gyventi savo asmeniniu ritmu, todėl vargu ar aplinkinių nuomonė Dariui ką nors reikš iš tikrųjų. Jis bus linkęs gerbti kitų žmonių laisvę, tačiau savosios varžyti tikrai neleis. Vardo savininkas kurs savo pasaulį ant tvirtų pamatų, rinkdamasis laiko patikrintas ir gerbiamas vertybes, tačiau darydamas tai, nebūtinai laikysis senų dogmų.

Dariaus charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate tvirti ir patikimi. Jūs visada pirmiausia apgalvosite, o tik paskui pradėsite veikti. Jūs niekur neskubate ir stengiatės, kad viskas gyvenime vyktų pagal planą. Esate šeimos ramstis ir sugebate padėti visiems, kas tik to paprašo. Jūs daug dirbate, todėl lengvai pavargstate. Kai esate išvargę, su jums gan sunku bendrauti, nes ypatingai taupote savo laiką. Jūs esate labai praktiška ir tvarkinga asmenybė, nevengianti ginti savo nuomonės ir įsitikinimų. Jūs nemėgstate netikėtumų ir stengiatės išsaugoti viską ką tik turite. Gyvenime tvarkotės kaip geri ūkininkai, todėl jums drąsiai galima patikėti pinigus ir rimtus dalykus. Jūsų silpnybės- kartais esate pernelyg pedantiški, todėl kitiems galite atrodyti pernelyg reiklūs. Jums reikėtų išmokti tapti šiek tiek nuolaidesniam ir gyvenimas tikrai taps lengvesnis.

Filmukas apie vardą Darius YouTube

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *