Pijus

Vardas PijusVardas  Pijus

  • Vardo kilmė- Lotynų
  • Vardo reikšmė-  vardas Pijus yra vedinys iš  lotynų kalbos žodžio pius, reiškiančio  „pamaldus“. Pijaus vardas buvo mėgiamas antikos laikais. Šį vardą garsino net 12 popiežių. Pijaus vardas Lietuvoje pirmąkart paminėtas 1853metais. Plačiau  šis  vardas pradėtas teikti praėjusio amžiaus pirmajame dešimtmetyje, o0 iš iš tikrųjų pamėgtas tik po Lietuvos atgimimo. Labiausiai teikiamas Pijaus vardas buvo 2010 metais, kai tėveliai jis buvo įsitvirtinęs populiariausiųjų vardų dvidešimtuke, kur užėmė 16 vietą. Tais metais Pijaus vardu buvo pavadinti net 210 berniukų. Šiuo metu vardo populiarumas šiek tiek sumažėjęs, tačiau 2013 metais šis vardas buvo suteiktas daugiau nei 130 vaikų.
  • Ar vardas Pijus yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Pijus yra minimas 01.17, 02.07, 07.11, 08.21, 09.23 dienomis.  Šv. Pijus V- yra minimas 04.30 dieną. Jis yra Bosco Marengo (Italijoje globėjas)
  • Šv. Pijus X  yra minimas 08.21dieną.  jis globoja priimančius Pirmąją Komuniją ir piligrimus, bei Santa Lucija (Maltoje).
  • Astrologinis simbolis- Liūtas
  • Skaičius- 3
  • Vardadienis-  Pijaus vardadienis yra švenčiamas 01.17,04.30;05.05; 06.11, 07.11; 08.21 dienomis.
  • Palankios spalvos-  Geltona, Aukso, Citrinos, Balta, Žalsva, Žydra, Kreminė, Vynuogių
  • Brangakmeniai- Topazas, Perlas, Kalnų Krištolas, Kvarcas, Mėnulio akmuo, Baltasis Nefritas
  • Gėlė- Geltonasis Jazminas, Delfinijus, Pakalnutė
  • Planeta Globėja- Mėnulis
  • Palankios dienos- Pirmadienis

Vardo variantai:

Pius, Pio, Pyo, Pious, Pyos, Pyus, Pyjus

Šis vardas būdingas žaviam, mėgstančiam sublizgėti ir iškalbiam vyrui. Vardo vibracijos skatina polinkį į apmąstymus, savianalizę, bei skatina domėtis neįprastais bei nekasdieniškais dalykais. Pijus nesėdės kamputyje, bet bus linkęs laiku ir vietoje pademonstruoti savo žinių gilumą bei sužavėti minią grakščiais palyginimais ar komentarais.  Šis vyras mąstys  labai nekasdieniškai ir bus linkęs dirbti visiškai vienas. Jo gyvenimo pagrindu gali tapti religija arba socialiniai mokslai.  Vardo vibracijos skatina tikėtis iš aplinkinių daugiau, nei iš tikro galima sulaukti, todėl jo savininkui gresia dažni nusivylimai draugais, ypač jaunsytėje. Šis vyras  gali būti linkęs nepasitikėti aplinikiniais, dėl baimės būti nesuprastu.  Todėl  prireiks gan daug laiko ir pastangų jo draugystei užsitarnauti . Šio vardo nešiotojo jausmai gali būti labai gilūs bei intensyvūs, tačiau  viešai jie greičiausiai nebus rodomi.  Greičiausiai tik artimiausiems žmonėms bus leista pastebėti jo nuotaikų svyravimus. Pijaus tėvai turėtų žinoti, jog vardo vibracijos skatina stiprų dėmesio, pasitikėjimo ir tėvų meilės poreikį. Jeigu sūnus jaus, jog juo pasitikima, jis išmoks pats kontroliuoti savo vidines baimes ir nugalės vardo vibrcijų skatinamą drovumą. Giliai širdyje šis žmogus bus linkęs analizuoti  ir vertinti viską be sustojimo. Tai mąstytojo ir analitiko vardas . Jis stengsis įvertinti problemą iš visų kampų. Toks požiūris skatina pernelyg rimtą požiūrį į aplinką, todėl vardo nešiotojui kartais vertėtų tiesiog atitrūkti nuo kasdienių apmąstymų ir užsiimti jam malonia fizine veikla. Šio vardo savininkas  ilgai išliks žvaliu ir  jaunatvišku. Ramybė bei taika yra būtinos jo gyvenimui, todėl  jis pats gali tapti puikiu derybininku, mokančiu sutaikyti net rimtus priešininkus.  Šio vardo vibracijos skatina vidinio žavesio išraišką, todėl Pijus gali tapti moterų, ypač pagyvenusių, numylėtiniu. Vardas ypač palankus žmonėms užsiimantiems importo ar eksporto veikla bei farmacininkams.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *