Kotryna

Vardas  Kotryna
Vardas Kotryna

  • Vardo Kilmė – Graikų
  • Vardo reikšmė – Vardas Kotryna yra vedinys iš graikų kalbos žodžio  “ katharos- tyra, švari, skaisti“. Pagal kitą vardo aiškinimą šis vardas yra kilęs iš senovės graikų deivės Hekatės , valdžiusios dangų, žemę, vandenis, gydomuosius augalus, magiją, kryžkeles ir įeigas, vardo. Deivė Hekatė saugojo namų gerovę bei gausino turtus. Pagal kitus vardo aiškinimus, šis vardas gali būti kilęs iš graikų “ aikia, reiškiančio- kančia“  Kotrynos vardą turėjo net 5 karalienės.  Vardo populiarumas neblėsta visame pasaulyje, kur jis laikosi populiariausiųjų vardų šimtuke. Nuo 1990 vardo Kotryna populiarumas sparčiai išauga ir Lietuvoje. Jau 15 metų šis vardas stabiliai laikosi populiariausiųjų vardų šimtuko viršūnėje. 2013 metais jis suteiktas daugiau nei 150 mergaičių.
  • Ar vardas Kotryna yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Kotryna yra minima 02.13, 02.22, 03.09, 03.22, 04.29, 11.25, 12.25  dienomis. Šv. Kotryna Sienietė globoja Europą ir Italiją; gaisrininkus, slaugytojus, ligonius  ir patyčių aukas; visus amatininkus, kurių darbo priemonė yra ratas-kaip puodžius, malūnininkus,verpėjas, bibliotekininkus ir mokslininkus; saugoja nuo kūno negalavimų bei susirgimų,  kūniškų gundymų, persileidimų, gaisrų;Vaizduojama su kryžiumi, erškėčių karūna, gėlėmis, širdimi , žiedu ir stigmomis. Kartais vaizduojama ir su knyga.
  • Šv. Kotryna del Riči saugo nuo ligonius. Ji globoja pypkių gamintojus ir tabako gamintojus. Šv. Kotryna yra Prato (Italijoje) globėja.
  • Šv. Kotryna Bolonietė yra minima 03.09 dieną.Šv. Kotryna Bolonietė saugo nuo pagundų. Ji globoja meną, menininkus, laisvuosius menus. Šv. Kotryna Bolonietė yra Bolonijos Meno Akademijos globėja.
  • Apie Šv. Kotryną Aleksandrietę skaitykite čia
  • Astrologinis simbolis-Dvyniai
  • Skaičius-5
  • Vardadienis- Kotrynos vardadienis yra švenčiamas 02.13; 03.22; 04.29; 11.25 dienomis.
  • Palankios spalvos-Turkio, Žalsvai mėlyna, Balta, Švelniai Žydra, Švelniai  Žalsva, Kreminė, Vynuogių
  • Brangakmeniai- Turkis, Akvamarinas, Perlai, Kvarcas, Kalnų Krištolas, Mėnulio akmuo, Baltasis ar Žalsvasis Agatas, Nefritas
  • Gėlė- Vėdrynas, Gardenija
  • Planeta Globėja- Mėnulis
  • Palankios dienos- Pirmadienis
Vardo variantai

Katrė, Katerina, Katrina, Kotrina, Katry, Katlina, Karina, Karyna, Katrijona, Katrin, Katrinė, Katryna, Keitė, Keitlin, Keti, Katrine, Keita, Katharina, Katarzyna, Keithy Jekaterina, Catharine, Cathrine, Cathryn, Catherin, Catheryn, Cathi, Cathia, Catia, Catlee, Catlin, Cattee, Cat, Caitlynn,  Caitriona, Catalyna, Catarina, Catarzyna, Caterina, Cath, Catharina, Catrin, Caitrina, Catriona, Catylyn, Katrė, Katry, Kotrina, Carina, Catalina, Catherine, Catriona, Ekaterina, Jekaterina, Karen, Kari, Karin, Karina, Karine, Karyna, Katalina, Katarina, Katarzyna, Katažina, Katažyna, Katerina, Katherine, Katrin, Katrina, Katryna, Keitė, Ketlin, Ketlina, Ketrin, Ketrina, Catarina, Catherina, Katja, Kate, Kateryne, Katy, Keti

Kotrynos charakteris

Vardo  vibracijos skatina  švelnumą ir taikingumą, todėl jo nešiotoja gali garsėti savo švelnumu ir gebėjimu sutaikyti aplinkinius. Jai neturėtų trūkti moteriško žavesio ir ji  turėtų būti jaunatviška net sulaukusi garbingo amžiaus.Moteris šiuo vardu gebės apjungti į visumą regis nesusiejamus daiktus ar reiškinius ir pastebės menkiausią detalę. Vardo vibracijos skatina charakterio lankstumą ir sugebėjimą prisitaikyti  prie bet kokios situacijos, tačiau jo nešiotoja ko gero vengs minios ir savo tikslų bus linkusi siekti viena. Ji gali būti apdovanota labai stipriui atsakomybės jausmu, smalsumu ir gilia intuicija. Nuo vaikystės ji turėtų pasižymėti puikiu ritmo ir laiko pojūčiu bei stebinti tėvus savo asmenine nuomone ir pomėgiais. Vardo vibracijos skatina sugebėjimą suprasti bei atjausti, tačiau vertėtų prisiminti, kad jo nešiotoja taip pat apdovanota stipriomis ambicijomis ir užsispyrimu. Savo tikslo ji gali siekti griaudama viską kas pasipriešins jos kelyje, nepaisant pasekmių. Jeigu kliūčių bus ypač daug , aplinkiniai gali būti nustebinti staiga ją apėmusios apatijos ir laukimo, kol kliūtys išnyks savaime. Kotrynas  bus linkusi turėti tik tai kas geriausia ir mėgs savo darbą atlikti tobulai. Jos jausmai bus labai gilūs , todėl šios moters humanizmas bei idealistinis požiūris į pasaulį gali būti nusivylimų ar  nuoskaudų priežastimi. Tėveliai turėtų suprasti, kad jų dukrai nuo mažens būtina pagarba, supratimas ir didelės asmeninės laisvės ribos. Vardo vibracijos skatina ypač didelį smalsumą bei nuolatinį naujų įspūdžių siekimą. Tačiau jeigu tėveliai padės dukrai suprasti, jog ne viskas, ko ji trokšta yra pasiekiama ar naudinga jai asmeniškai, ji ko gero išvengs daugelio konfliktų vyresniame amžiuje.

Filmukas apie vardą Kotryna YouTube

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *