Ignas

Vardas IgnasVardas Ignas

  • Vardo kilmė-Lotynų
  • Vardo reikšmė-  Vardas Ignas yra vardo Ignacijus variantas, vedinys iš lotynų k.albos, reiškiantis-  „ugningas,  liepsningas “. Šiuo metu manoma, jog vardas Ignacijus kilęs iš romėniškos pavardės Egnatius, kurios reikšmė nėra pilnai aiški. Laikui bėgant Egnatius virto į Ignatius,  kas reiškia ugningas. Ignacijaus vardą turėjo daugiau nei 10 šventų asmenų. Žymiausieji jų-  Šv. Ignacijus Antiochietis ir Šv. Ignacijus (Inigo) Lojola. Igno vardas Lietuvoje pradėtas teikti pirmajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Plačiau teikti jis buvo pradėtas tik aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Skaičiuojant  nuo 1980 metų, šio vardo populiarumas stipriai išauga. 2004 metais Igno vardas buvo populiariausiųjų Lietuvos vardų dešimtuko sąrašuose, kur užėmė garbingą devintąją vietą. Šiuo metu šis vardas yra populiariausiųjų Lietuvos vardų šimtuko viršūnėse ir per metus vidutiniškai suteikiamas apie 180 kartų.
  • Ar vardas Ignas yra šventas? Ne. Šventojo Igno nėra.
  • Šventieji globėjai:
  • Šv. Ignacas (Ignotas) yra minimas 07.31 ir 10.17 dienomis.
  • Šv. Ignacijus Lojola yra minimas 07.31 dieną. Jis yra Jėzuitų ordino, Jėzaus Draugijos, kareivių, vienuolių, vienuolynų bei Dvasinių pratybų globėjas. Šv. Ignacijus taip pat globoja Álava, Bilbao, Bizkaia, Guipuscoa, Viscaia (Ispanijoje) bei Baskus
  • Šv. Ignacijus iš Antiochijos- Viduržiemio jūros bei Šiaurės Afrikos bažnyčių globėjas, užtaria sergančius gerklės ligomis.
  • Astrologinis simbolis- Dvyniai
  • Skaičius-5
  • Vardadienis- Igno vardadienis yra švenčiamas 02.01, 07.31, 10.17 dienomis.
  • Palankios spalvos-Turkio, Žalsvai mėlyna, Pilka, Chaki, Žėrinčios spalvos
  • Brangakmeniai-Akvamarinas, Turkis, Hesonitas  
  • Gėlė- Vėdrynas, Gardenija
  • Planeta globėja- Rahu
  • Palankios dienos- Šeštadienis, Sekmadienis, Pirmadienis

Vardo variantai-

Ignius, Ignas, Ignacas, Ignacijus, Ignacius, Ignaras, Ignat, Ignatij, Ignatijus, Ignotas, Ignutis, Ignac, Ignatius, Inigo, Ignace, Ignacio, Ignacius, Ignatious, Ignatz, Ignaz, Ignazio, Inacio, Ignatia, Ignado, Ignatios, Ignaci, Ignacy, Ignacie, Ignacey,Ignacee, Ignacea, Iggie, Iggy, Iggey, Iggee, Iggea,  Egnatius, Iñaki,, Ignasi,, Ignác, Ignaas, Iggy, Ignatz Ignác, Ignazio,Ignacy, Inácio, Ignatiy, Ignac, Ignacij,Nace, Ignacio, Nacho, Nacio

Vardo vibracijos skatina geranoriškumą, stiprų idealizmą ir kūrybingumą.Jo nešiotojas turėtų pasižymėti geranoriškumu bei atviru mąstymu, tačiau praktiškumo jam gali tekti mokytis visą gyvenimą. Pagarba tiesai ir stiprus žinių troškimas gali skirti šį žmogų iš minios. Verta prisiminti, kad kartą jam sumelavus santykiai gali nutrūkti ilgam. Vyras šiuo vardu gali būti gam karingas gindamas savo nuomonę ir linkęs ją susidaryti iš anksto. Jis gali mąstyti labai nekasdieniškai ir linkęs ryžtingai pasisakyti . Rūpestis dėl šeimos ir stiprus atsakomybės už ją jausmas turėtų būti išskirtiniu šio vyro bruožu. Tuo pat metu giliai širdyje jį gali traukti permainos, nuotykiai ir kelionės, todėl aplinkiniams jis gali pateikti gan erzinančių akibrokštų. Vardo vibracijos skatintų gilintis į dvasines gyvenimo sritis bei polinkį į apmąstymus. Tuo pat metu šis žmogus gali siekti vadovaujančių pozicijų ir būti gan smulkmenišku, bei užsispyrusiu.  Dažni pokyčiai, romantiški jausmai, flirtas bei nuotaikų kaita neturėtų stebinti jį supančių žmonių. Vidinis žavesys ir pasitikėjimas savimi gali ypač traukti jį supančių moterų dėmesį. Vardo vibracijos skatina norą bendrauti, gebėjimą analitiškai mąstyti bei polinkį į azartiškumą. Jo nešiotojui gali tekti mokytis atleidimo, pasitikėjimo artimaisiais bei susivaldymo. Žmogus šiuo vardu gali mokėti uždirbti pinigus, tačiau juos išsaugoti teks mokytis. Jo atmintis gali stipriai silpnėti vyresniame amžiuje.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *