Dovydas

Vardas  Dovydas  
Vardas Dovydas

  • Vardo kilmė- hebrajų
  • Vardo reikšmė- vardas Dovydas yra vedinys iš hebrajų kalbos žodžio, reiškiančio  „mylimas“.  Dovydas buvo antrasis ir garsiausias Izraelio valdovas, minimas Senajame Testamente. Vardas buvo ir yra populiarus visame pasaulyje. Jį garsino ne vienas karalius ir daug šventųjų asmenų.Dovydo vardas Lietuvoje pirmąkart  buvo paminėtas 1806 metais. Šis vardas jau dešimt metų yra populiariausiųjų vardų dešimtuke. 2013 metais Lietuvoje jis buvo suteiktas net 262 berniukams.
  • Ar vardas Dovydas yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai-
  • Šv. Dovydas yra minimas 01.30, 03.01, 04.12, 05.24, 05.25, 06.03, 07.15, 06.26, 07.24, 08.27, 10.18, 10.22, 11.13, 12.11, 12.29, Šv. Dovydas -Velso ir karvelių  globėjas dažnai vaizduojamas  ant kalno su balandžiu ant peties. Šv. Karalius Dovydas buvo  antrasis Judėjos ir Izraelio karalius, valdęs net 33 metus. Jis garsėjo kaip poetas, muzikantas ir karys. Jam priskiriama daugelio psalmių autorystė.
  • Šv. Karalių Dovydą minime 12.29 (12.11, 12.30) dieną.  Jis globoja muzikantus, poetus, dainininkus ir kalnakasius.
  • Šv. Dovydą Velsietį minime 03.01 dieną. Jis yra Velso,  Pembrokšyro, vegetarų, poetų ir karvelių globėjas, todėl dažnai vaizduojamas ant kalno su balandžiu ant peties.
  •  Šv. Dovydą (Glebą) minime 07.24 dieną. Jis yra princų globėjas.
  • Astrologinis simbolis- Skorpionas
  • Skaičius- 9
  • Vardadienis-  Dovydo vardadienis yra švenčiamas 12.11, 12.30 dieną.
  • Palankios spalvos- Balta, Perlų, Visos skaidrios spalvos, Juoda, Tamsiai Mėlyna, PilkaPurpuro
  • Brangakmeniai- Opalas, Žydrasis Safyras, Juodasis Perlas, Ametistas, Turmalinas
  • Gėlė- Magnolija, Astras, Raudonoji AguonaRozmarinas, Laukinė vynuogė
  • Planeta globėja- Saturnas
  • Palankios dienos- Šeštadienis
Vardo variantai

David,  Davidas, Davidis, Deivydas, Devidas, Deividas,  Doivydas, Dovidas, Dovydas, Dawid, Dave, Davey, Davi, Davidde, Davide, Davie, Daviel, Davin, Daven, Daveon, Davan,  Davon, Davy, Davyd, Davydd, Davan, Dawit, Dawud, Davion, Davien, Davian, Davyen, Davyan ,Davyon ,Davyun, Daveon, Davean, Daveun 

Dovydo charakteris

Vardo vibracijos skatina stiprią fizinio plano vibracijų išraišką, todėl tėvams auginantiems vaiką šiuo vardu  vertėtų žinoti, jog jis bus laimingas turėdamas tvirtą pagrindą po kojomis ir dirbdamas darbą susijusį su kūno judesiais. Mažajam Dovydui nevertėtų priešintis , jeigu jis tikrai atsisakys kažką daryti, nes jo užsispyrimas gali pasireikšti stiprios agresijos ir destrukcijos  priepuoliais. Tėvų pareiga apsaugoti šį vaiką nuo bendravimo su asocialiai besielgiančiais vaikais, nes tokių draugų  įtaka gali stipriai paveikti šio vaiko mąstymą ir elgesio būdą. Vardo vibracijos skatina stiprų jautrumo aplinkinių nuomonei pasireiškimą, dėl ko aplinkiniai gali nesuprasti  nedrąsaus vaiko elgesio, slepiamo po tariamo griežtumo kauke. Vyras šiuo vardu turėtų būti apsuptas mylinčios ir palaikančios šeimos, nes jo jausmai gali būti labai lengvai užgaunami. Darbštus, konservatoriškų pažiūrų,  šeimyniškas, išmanantis materialinio gyvenimo aspektus šis vyras gali būti puikus vadybininkas. Pagrindine jo gyvenimo užduotimi ko gero taps būtinybė išmokti atjausti ir atleisti. Giliai slepiami jo jausmai gražiausiai pasireikš tik rūpinantis kitais. Jis gali tapti puikiu sportininku, smulkaus amato virtuozu arba auksinių rankų meistru, jeigu tėvai laiku pastebės jo talentus ir leis jiems vystytis.

Dovydo charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate tvirti ir patikimi. Jūs visada pirmiausia apgalvosite, o tik paskui pradėsite veikti. Jūs niekur neskubate ir stengiatės, kad viskas gyvenime vyktų pagal planą. Esate šeimos ramstis ir sugebate padėti visiems, kas tik to paprašo. Jūs daug dirbate, todėl lengvai pavargstate. Kai esate išvargę, su jums gan sunku bendrauti, nes ypatingai taupote savo laiką. Jūs esate labai praktiška ir tvarkinga asmenybė, nevengianti ginti savo nuomonės ir įsitikinimų. Jūs nemėgstate netikėtumų ir stengiatės išsaugoti viską ką tik turite. Gyvenime tvarkotės kaip geri ūkininkai, todėl jums drąsiai galima patikėti pinigus ir rimtus dalykus. Jūsų silpnybės- kartais esate pernelyg pedantiški, todėl kitiems galite atrodyti pernelyg reiklūs. Jums reikėtų išmokti tapti šiek tiek nuolaidesniam ir gyvenimas tikrai taps lengvesnis.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *