Danielius

Vardas Danielius  
Vardas Danielius

  • Vardo kilmė- hebrajų
  • Vardo reikšmė-  vardas Danielius yra kilęs iš hebrajiškų žodžių Dan ‘ ir el/iel , kurie išvertus į lietuvių kalbą reiškia „teisėjas ir Dievas“.  Taigi šis vardas reiškia – Dievas yra mano teisėjas. Danieliaus vardas yra minimas Senajame Testamente Danieliaus knygoje. Jis buvo pranašas, kurio tikėjimas Dievu apsaugojo jį nuo mirties liūtų duobėje.
  • Danieliaus vardas Lietuvoje pirmąkart paminėtas 1787 metais. Šis vardas  plačiau pradėtas teikti antrajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Tačiau tikrojo populiarumo jis sulaukė tik baigiantis aštuntajam dešimtmečiui. Skaičiuojant nuo 1990 metų vardo populiarumas kasmet nesulaikomai auga. Nuo 2001 metų Danieliaus vardas įsitvirtina populiariausiųjų Lietuvos vardų šimtuko viršūnėse. 2013 metais Danieliaus vardas buvo dešimtas populiariausiųjų Lietuvos vardų sąrašuose.
  • Ar vardas Danielius yra šventas? Taip.
  • Šv. Danielius yra minimas 01.20, 02.13, 02.16, 02.21,03.31, 04.29, 07.21, 09.02, 09.11, 10.10, 10.13, 11.22, 11.28, 12.11, 12.21, 12.26 dienomis.
  • Pranašas Danielius yra minimas 07.21 dieną. Jis yra Ledebergo (Belgijoje) globėjas. Šv. Danielių iš Ceutos minime 10.13 dieną. Jis yra Orani (Italijoje) globėjas. Šv. Danielius iš Paduvos yra minimas 01.03 dieną. Jis globoja  prarastus daiktus, kalinius ir kariaujančių vyrų žmonas. Jo globoje yra Paduva (Italijoje).
  • Vardadienis – Danieliaus vardadienis yra švenčiamas 01.03, 02.16,  07.21, 10.10 dienomis.
  • Astrologinis simbolis-Jautis
  • Skaičius-4
  • Palankios spalvos-Žalia, Balta, Žydra, Gelsva, Vynuogių
  • Brangakmeniai SmaragdasNefritas, Mėnulio akmuo, Perlas, Baltasis agatas  
  • Gėlė- Nasturta, Žydrasis varpelis
  • Planeta globėja- Mėnulis
  • Palankios dienos – Pirmadienis
Vardo variantai

Danas, Danelis, Danielius,  Danis, Danielas, Danielis, Danius, Danys, Danil, Danila, Daniella, Danilas, Danylas, Deiniolas, Deiniolis, Danosas, Denilas, Denisas, Tanelas, Dayniol, Deiniol, Deyniolin, Daniel. Dann, Dani,Danny, Danni, Dannie, Dannee, Dannea, Dani, Danie, Dany, Daney, Danee, Danea,Danal, Danneal, Danek, Danell, Danial Daniel, Daniello, Danilo, Daniele, Danilo, Danko, Dannel, Dantrell, Danyal, Tanel, Даниел, Данило

Danieliaus charakteris

Šis vardas skatina žmogų tvirtai stovėti ant žemės . Vardo nešiotojas  gali buti labai praktiškas , darbštus ir sąžiningas žmogus, labai vertinantis namus, šeimą ir savo giminę. Vardas skatintų didelę pagarbą tradicijoms ir poreikį jas puoselėti. Šiam Žmogui greičiausiai bus būtinas finansinis ir emocinis saugumas , kurį jis stengsis pasiekti ypač daug dirbdamas, kartais net iki išsekimo. Vardas skatina  ambicijas, pasitikejimą savimi, entuziazmą ir lyderio savybes.Gali būti, kad tai bus ir gan smulkmeniškas ir taupus žmogus, kuris sieks tobulumo visose gyvenimo srityse. Vyras su šiuo vardu gali būti puikus pedagogas, linkęs globoti silpnesniuosius ir nestokojantis jausmų. Vardas skatina sugebėjimą logiškai mąstyti ir poreikį mokytis. Jo nešiotojas gali būti prisiekęs keliautojas, mėgstantis ir vertinantis gyvenimo malonumus, bei jų siekiantis. Azartas ir naujovių paieška gali būti jo sėkmės garantu.Vardo nešiotojams gali sektis dirbant prekyboje, importo-eksporto srityse, farmacijoje, ypač jos srityse susijusiose su augaliniais preparatais.

Danieliaus  charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate tvirti ir patikimi. Jūs visada pirmiausia apgalvosite, o tik paskui pradėsite veikti. Jūs niekur neskubate ir stengiatės, kad viskas gyvenime vyktų pagal planą. Esate šeimos ramstis ir sugebate padėti visiems, kas tik to paprašo. Jūs daug dirbate, todėl lengvai pavargstate. Kai esate išvargę, su jums gan sunku bendrauti, nes ypatingai taupote savo laiką. Jūs esate labai praktiška ir tvarkinga asmenybė, nevengianti ginti savo nuomonės ir įsitikinimų. Jūs nemėgstate netikėtumų ir stengiatės išsaugoti viską ką tik turite. Gyvenime tvarkotės kaip geri ūkininkai, todėl jums drąsiai galima patikėti pinigus ir rimtus dalykus. Jūsų silpnybės- kartais esate pernelyg pedantiški, todėl kitiems galite atrodyti pernelyg reiklūs. Jums reikėtų išmokti tapti šiek tiek nuolaidesniam ir gyvenimas tikrai taps lengvesnis.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *