Benas

Vardas Benas 

Vardas Benas

  • Vardo kilmė- Daugiakilmis :  hebrajų, lotynų
  • Vardo reikšmė-  Beno vardas yra kildinamas iš hebrajų kalbos žodžio בן (ben) , kuris lietuvių kalboje reiškia „sūnus“. Šis vardas taip pat gali būti trumpinys iš lotynų kalbos žodžio benedictus, reiškiančio „ Palaimintas“, t.p. gali būti ir  trumpinys iš  vyriško vardo Benjaminas, kuris hebrajų kalboje reiškia  „sūnus iš Pietų“. Beno vardas Lietuvoje buvo pradėtas teikti praėjusio amžiaus 1 dešimtmetyje. Vardo populiarumas pradėjo augti 8 dešimtmetyje. Didžiausiu savo populiarumo laikotarpiu šis vardas buvo suteiktas 304 kartus per metus. Šis vardas jau kelis metus laikosi top vardų dešimtuke. 2013 metais šiame sąraše  jis užėmė 5 vietą ir buvo suteiktas 304  vaikams.
  • Ar vardas Benas yra šventas? Taip.
  • Šventieji globėjai:
  • Šv. Benas (Benno) yra minimas 06.16 dieną. Jis globoja meškeriotojus, žvejus ir audėjus. Šv. Benas yra Drezdeno ir Miuncheno (Vokietijoje) globėjas.
  • Šv. Benediktas (Benas) yra minimas 02.12, 04,16, 07.11 dienomis. Šv. Benediktas saugo nuo karščiavimo, rožės, inkstų ligų, uždegimų, tulžies pūslės akmenligės, apsinuodijimų, pagundų ir apkerėjimų. Jis globoja žemdirbius, speleologus, inžinierius, kalnakasius, mirštančiuosius, mokinius, studentus, vienuolius. Dažnai šalia jo vaizduojamas varpelis, varnas, sudaužytas puodelis arba gyvatė, lazda.
  • Šv. Benignas (Benas) yra minimas 03.20, 10.31 dienomis. Šv. Benignas globoja Dižono miestą.
  • Astrologinis simbolis- Dvyniai
  • Skaičius- 5
  • Vardadienis- Beno vardadienis yra švenčiamas 03.14, 03.20, 03.21, 06.16, 07.11 dienomis.
  • Palankios spalvos- Turkio, Žalsvai Mėlyna, Žalsva, Žydra, Balta
  • Brangakmeniai- Akvamarinas, Turkis, Katės akis
  • Gėlė- Vėdrynas, Gardenija
  • Planeta globėja- Ketu
  • Palankios dienos- Sekmadienis, Pirmadienis, Trečiadienis
Vardo variantai

Benediktas, Benetas, Benitas, Benicijus, Benys, Benius, Benys,  Benonas, Benukas, Bentis, Benicio, Bendick, Bendict, Benedicto, Benedictos, Benedictus, Benedikt, Benedikte, Bengt,Benito,Bennedict, Bennedikt, Bennett,Benet, Bennet, Benoit, Benito, Bennito, Bennt, Bent, Bentis, Bendek,Bendyk, Benes, Benneit, Ben 

Beno charakteris

Vardo vibracijos skatina draugiškumo bei partneriškų interesų siekimą, todėl vyras šiuo vardu bus geras draugas bei patarėjas. Jo atjauta gali būti tiek stipri, kad šis žmogus gali tiesiogiai nepaisyti savo asmeninių interesų padėdamas kitiems. Draugiškas ir visuomeniškas jis vienok  gali sudaryti labai nedrąsaus žmogaus įspūdį, nes kito žmogaus bėdos jam bus svarbesnės nei asmeninės. Vardo vibracijos skatina puikų ritmo jausmą, todėl eilės, muzika ar šokis gali tapti jo karjeros pagrindu. Tėvams auginantiems vaiką šiuo vardu reikėtų žinoti, kad mokytis jam nebus lengva, nes įsiminti naujus dalykus jis galės tik kelis kartus juos pakartojęs. Jiems nereiktų stebėtis , jog mažajam Benui labiau rūpės gamta ir taikinga aplinka, nei skaičiavimas ar kariški žaidimai. Vyras šiuo vardu bus laimingas dirbdamas su žmonėmis ir jų labui ir bus linkęs į apmąstymus. Jam vertėtų nuo jaunystės stengtis gyventi aktyviau ir nevengti sporto.

Beno charakteris pagal pirmą vardo raidę

Esate romantiška asmenybė, tačiau mėgstate komfortą ir stabilumą. Jums būtinas pastovus ir garantuotas uždarbis, todėl nemėgstate blaškytis. Esate gabus, atkakliai siekiate savo tikslo ir nemėgstate kai jums vadovauja. Savo nuomonę jūs stengiatės išsakyti taip, kad neliktų abejonių. Jūsų jausmai gilūs, tačiau neretai jiems pernelyg pasiduodate. Jūs vertinate draugystę ir ramybę namuose. Pro jūsų akis nepraslys nei viena smulkmena, o savo aplinkoje laikotės pedantiškos tvarkos.  Jūs nemėgstate keisti savo nuomonės, tačiau giliai širdyje mėgstate pasvajoti . Jūs mėgstate kūrybiškai žiūrėti į problemas, tačiau jūsų sprendimai gali būti labai sudėtingi. Nepaisant to, kad esate stipri asmenybė, jūsų dvasinį pasaulį kartais sunku suprasti.

Filmukas apie vardą Benas You Tube

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *